Het verraad compleet: Trump wil mogelijk toch in Klimaatakkoord Parijs blijven

Het verraad compleet: Trump wil mogelijk toch in Klimaatakkoord Parijs blijven

De elites hebben Trump naar hun hand gezet.

Toen Donald Trump campagne voerde maakte hij duidelijk dat hij niet een Republikein was als ieder ander. Zo had hij er geen moeite mee om harde feiten te benoemen en om politiekcorrecte mythes te doorprikken. Als hij president werd, zei hij, zou hij dan ook linea recta uit het Klimaatakkoord van Parijs stappen. Hij begreep namelijk, zei hij, dat 'klimaatverandering' grotendeels gebakken lucht is en dat dit soort akkoorden westerse landen bakken met geld kosten terwijl landen als China lekker door blijven gaan met CO2 uit te stoten.

Vorige manad kondigde hij aan dat het zover was: hij zou echt uit het klimaatakkoord stappen. Alles en iedereen dat ook maar een beetje rechts is vierde feest. Geen groene onzin meer. Eindelijk had Amerika een leider die voor zijn eigen land koos. Europese leiders konden daar wat van leren.

Nou, slecht nieuws; nu hij Steve Bannon en alle andere echt rechtse mensen uit zijn kabinet heeft gegooid en alleen nog maar omringd wordt door politiekcorrecte globalisten twijfelt Trump opeens. Volgens zijn belangrijkste 'adviseurs' (eigenlijk ministers) is hij nu zelfs van plan om toch maar in het Akoord te blijven. Want dat maakt links blij en levert hem positieve artikelen op in de media. Blijkbaar geilt Trump daar zo op dat hij bereid is om elke verkiezingsbelofte in de prullenbak te gooien als de New York Times hem dan maar de hemel in prijst.

Op "Face The Nation," een zondag-programma van het linkse CBS, kwam minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson langs om te vertellen dat Trump opeens toch wel behoorlijk positief over het Klimaatakkoord van Parijs denkt. "Die positie wordt geleid en ontwikkeld door Gary Cohn van het National Economic Council," zei Tillerson over de oud-Goldman Sachs bankier en globalist pur sang. "Ik denk dat, als je het je herinnert, de president ook heeft gezegd dat we bereid zijn om met onze bondgenoten van het Klimaatakkoord te werken. Ik denk dat we een deal kunnen sluiten die fair and balanced is voor het Amerikaanse volk en de belangen van ons, onze economie erkent, zeker ten opzichte van de tweede economie ter wereld, China."

"Ik denk dat onder de juiste omstandigheden... de president heeft gezegd dat hij openstaat voor omstandigheden en afspraken met anderen over dit, wat ons betreft, belangrijke onderwerp."

In gewone mensentaal betekent dit dat Trump dus mogelijk van plan is om toch in het Klimaatakkoord van Parijs te blijven. Dat was eigenlijk de laatste verkiezingsbelofte die hij nog niet verbroken heeft. Doet hij dat wel dan is het verraad compleet: Trump is dan in no time teruggekeerd naar de plek waar hij begon: bij politiekcorrect, globalistisch links. Want ja, behalve de laatste vijf jaar was Trump een Democraat.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties