Globalist Gary Cohn steekt Trump met mes in de rug: ‘Hij moet blanke racisten harder veroordelen’

De man die er mede voor verantwoordelijk is dat Steve Bannon niet meer in het Witte Huis werkt heeft de president twee weken naar Charlottesville een veeg uit de pan gegeven.

Gary Cohn is Mr. Establishment. De man loopt al jaren rond in kringen van de macht en was ooit de hoogste man bij… Goldman Sachs. Je weet wel, dat is die Amerikaanse bank die overal aanwezig lijkt te zijn en die zijn rijkdom en invloed eerst en vooral gebruikt om het ‘Eén-Wereld-evangelie’ te verspreiden. Geen wonder dus dat de Amerikaanse website Breitbart hem ‘Globalist Gary’ noemt.

Deze globalist Gary is Donald Trumps belangrijkste economische adviseur. De afgelopen maanden is Cohn vooral druk bezig geweest om Steve Bannon, de populistische chef van Breitbart.com, uit het Witte Huis te werken, waar hij Trump diende als diens Chief Strategist.

Nu Bannon er inderdaad uitgegooid is — en met hem het laatste restje populisme — laat Globalist Gary zijn ware aard zien. Twee weken na de vreselijke aanslagen in Charlottesville haalt Cohn namelijk hard uit naar Trump die, aldus Cohn, blank racisme en neo-nazisme niet fel genoeg veroordeeld heeft.

“I believe this administration can and must do better in consistently and unequivocally condemning these groups and do everything we can to heal the deep divisions that exist in our communities,” Cohn said in an interview with the Financial Times.

Cohn aligned his views with the media, asserting that the violent Antifa counter-protesters were “standing up for equality and freedom” while the protesters defending Robert E. Lee’s statue were all white supremacists, neo-Nazis and the KKK.

“Citizens standing up for equality and freedom can never be equated with white supremacists, neo-Nazis, and the KKK,” he said.

Zieker dan dit wordt het natuurlijk niet. Trump heeft dat soort neo-nazi’s en andersoortig racistisch tuig verschillende keren veroordeeld. Het enige wat hij daar aan toevoegde is dat hij links geweld ook veroordeelde. Anders dan Obama heeft Trump namelijk niets met de socialistische straatterroristen van ANTIFA. En ja, dat zegt hij gewoon hardop.

Het Amerikaanse én Europese mediakartel is niet woest op Trump omdat hij nazis en dergelijke niet zou veroordelen — dat heeft hij overduidelijk wel gedaan — maar omdat hij de euvele moed heeft om ook links geweld te benoemen. Zoals Trump terecht duidelijk maakt is die hele ANTIFA-club feitelijk één grote fascistische terreurbende. En daar zit hem de kneep. De linkse media zullen dat namelijk nooit toegeven. Alleen ‘extreemrechts’ is gevaarlijk. Over ‘extreemlinks’ mogen we niet eens iets zeggen. Nee, ook niet als ze hele steden platbranden of politici om zeep helpen (zie de moord op Pim Fortuyn).

Globalist Gary kan dit soort opmerkingen maar beter in zijn reet steken. Geen enkel weldenkend mens zit te wachten op extreemlinkse, politiekcorrecte prietpraat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Ritter

  Trump heeft het extreem rechts vele malen veroordeeld …………..maar Trump heeft ook het extreem linkse geweld veroordeeld. En dat zit velen dwars zoals Michael in het artikel ook schrijft.

  Eerst was er de maandenlange media hetze tegen Trump vanwege vermeende samenwerking tussen Trump en de Russen tijdens de verkiezingen. Ondertussen geloven nog maar weinig mensen dat zo’n samenwerking ooit heeft plaatsgevonden.

  Dus nu komen de media met een nieuwe hetze.

  Trump zou extreem rechts niet genoeg veroordelen. Wat niet klopt want Trump heeft extreem rechts vele malen veroordeeld. Zowat in iedere speech. Maar ondanks deze ondubbelzinnige veroordeling van extreem rechts door Trump blijven de media maar herhalen dat Trump dat niet genoeg heeft gedaan.

  Onder Obama had extreem links vrij. Onder Trump is dat veranderd want Trump veroordeeld zowel extreem rechts als extreem links.

  Hannity: ‘What We’re Seeing Now Is Beyond Media Malpractice’
  http://insider.foxnews.com/2017/08/24/hannity-monologue-mainstream-media-coverage-trump-derangement-syndrome

  1. ayreonaut

   @ritter

   Deze laat de beelden zien hoe vaak Trump die gasten van de KKK al heeft veroordeeld.

   https://www.youtube.com/watch?v=24AVkWsaP_c

   van minuut 10.00

   1. Ritter

    ayreonaut

    Dat is een goede samenvatting van de vele veroordelingen die Trump sprak over extreem rechts.

    Maar ondanks al die veroordelingen door Trump van extreem rechts blijven de media de leugen verspreiden dat Trump extreem rechts niet genoeg heeft veroordeeld. En velen huilen mee met de wolven in het bos.

    1. Obiwokekenobie

     “Als je een leugen maar vaak genoeg blijft herhalen dan word hij vanzelf waarheid.”

     1. ayreonaut

      Als je maar vaak genoeg vraagt naar dezelfde leugen, moet je maar eens overwegen om die vraag niet meer te stellen.

 2. Ritter

  Het word met de dag meer bizar hoe linkse groepen mensen die kritiek hebben op de islam labelt als “extremisten”.

  Het zeer linkse Southern Poverty Law Center die z.g “haat groepen” benoemt heeft nu ook Ayaan Hirsi Ali gelabeld als een “extremist” .

  Niet verwonderlijk wat het zeer linkse Southern Poverty Law Center labelt iedereen die niet links genoeg is als een “extremist.

  Ayaan Hirsi Ali on Being Labeled an ‘Extremist’ By the Southern Poverty Law Center
  https://townhall.com/tipsheet/cortneyobrien/2017/08/25/ayaan-hirsi-ali-on-being-labeled-an-extremist-by-the-southern-poverty-law-center-n2373135

 3. K.Dopper

  Trump heeft het extreemrechtse beleid inderdaad veroordeeld maar dat tegelijkertijd gelijkgesteld met het extreemlinkse protest. Het eerste is crimineel (zelfs als het geen geweld pleegt) en het tweede niet (behalve wanneer het geweld pleegt). Daarin is betekenisvol dat extreemrechts moet worden getypeerd als een terroristische organisatie die honderden mensen om het leven bracht en extreemlinks als een actieve protestbeweging die zelden dodelijke slachtoffers veroorzaakt.

  Deze morele kern van de zaak snapt Trump niet en Ritter al helemaal niet. Tegen deze moreel discutabele onnozelheid is geen kruid gewassen.

  1. ayreonaut

   Over discutabele onnozelheid gesproken, lees je eigen reactie nog maar ff

  2. van Urk

   Het eerste is crimineel (zelfs als het geen geweld gebruikt) en het tweede niet (behalve wanneer het geweld pleegt)!? Wie bepaalt er nou eigenlijk wat crimineel is of niet? Vele mensen, bedrijven of instanties vinden Linkse bewegingen ook crimineel vanwege hun ondermijnend gedrag. Ik vindt beide bewegingen verwerpelijk en crimineel. En dat maakt niet uit of ze geweld of niet geweld gaan gebruiken.

   1. K.Dopper

    Meent de heer van Urk niet dat neo-nazi’s totaal fout zijn, ook als ze geen geweld gebruiken?

    1. ayreonaut

     Doppertje je begrijpt het echt niet hè. Als de KKK – Neo nazi’s en weet ik veel wat voor bagger er nog mee rondloopt in de US, géén geweld gebruikt, geven ze gewoon hun mening weer.
     Dat noemt men vrijheid van meningsuiting.

     Vandaar dat die gasten ook gewoon mogen protesteren in de US. (net zoals Antifa en BLM)

    2. Obiwokekenobie

     Taa-tuu-taa-tuu gedachtenpolitie !!!

     Maar ik bijt toch…

     Geachte K.Dopper,

     Met welke standpunten van de NSDAP bent u het niet eens?

    3. van Urk

     Lees de onderste regel van mijn reactie nou eens goed! Zelfs de AIVD beschouwt een organisatie als AFA gewelddadig en een potentieel gevaar voor de rechtsorde. Daarnaast geeft de AIVD aan dat AFA meestal de agressor is bij geweld jegens rechts-extremisten. De AFA veroorzaakt regelmatig rellen en opstootjes door anderen, van moslimorganisaties tot voetbalhooligans, op te ruien en te gebruiken voor haar eigen acties. Van extreem Rechts weet iedereen dat ze fout zijn maar bij extreem Links weet haast (zoals u) zogenaamd niemand dat.

     1. van Urk

      Ik bedoel: Over extreem-Rechts weet iedereen dat het een foute beweging is. Maar over extreem-Links weet haast “zogenaamd” niemand dat. “Geweld is natuurlijk geen doel, want wij streven naar een geweldloze samenleving, maar dat doel kan niet geweldloos worden bereikt” Een uitspraak van een Linkse clown van de Rote Flora. Onze militairen doen trouwens niets anders en toch worden zij door Linkse activisten bestempeld als crimineel.

  3. Ritter

   K.Dopper

   Trump heeft de feiten benoemd; iets wat de media niet heeft gedaan.

   Trump benoemde niet alleen het rechtse geweld maar ook het extreem linkse geweld.

   Deze extreem linkse demonstranten kwamen , zonder vergunning, naar de demonstratie om die met geweld te verstoren. Met stokken en andere wapens. Dus zijn beide partijen verantwoordelijk voor de rellen.

   En ook dat linkse geweld heeft Trump benoemd. En daar is de media kwaad over want veel media praten links geweld vaak goed.

   Een paar weken geleden nog heeft een linkse activist meerdere Republikeinen neergeschoten. De media hebben van dat linkse geweld geen ophef gemaakt.

   Obama heeft het extreem linkse geweld van ANTIFA en BLM niet veroordeeld; zelfs niet nadat BLM opgeroepen had om agenten neer te schieten.

   Onderstaande video toont links geweld tegen Trump supporters en waar de media niet of matig over rapporteert.

   This is the Alt-Left the media has refused to tell you about.
   https://twitter.com/hectormorenco/status/898527711135637505

 4. Floris

  “Cohn aligned his views with the media, asserting that the violent Antifa counter-protesters were “standing up for equality and freedom”.
  —————————————————————–
  Wat een blinde lul.

 5. Ritter

  Antifa heeft een nieuwe cel opgericht die o.a ook oproept tot geweld tegen de politie.

  Antifa Has A New Cell In Philly, And They’re Calling For Property Seizures, Violence On Police, And All-Out Revolution
  http://dailycaller.com/2017/08/24/armed-antifa-group-calls-for-revolution-seizing-property-and-violence-against-police/

  1. van Urk

   Linkse milieu activisten die bijvoorbeeld een trein willen ontsporen met nucleaire afval. Hoe verzin je het in godsnaam!

  2. Floris

   Het zijn gewoon anarchisten. Tuig van de richel.

  3. HaZ

   Ach, zolang het blijft bij geweld vind Dop het prima. Hij heeft alleen geen trek om eventuele dodelijke slachtoffers te moeten vermelden, want dan trekt zijn weegschaal scheef.

  4. K.Dopper

   Gelukkig kunnen we voorspellen dat dit soort groepen zelden meer dan schaafwonden veroorzaken.
   Als het een extreemrechtse groep zou zijn is grote waakzaamheid van de veiligheidsdiensten geboden.

   1. ayreonaut

    Michel de Nostredame Dopper (was ook een groot voorspeller)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.