Boem! Big spenders PvdA en VVD zetten volgend jaar 270 miljoen extra in voor hogere lerarensalarissen

Geen categorieaug 25 2017, 18:00
De PvdA heeft haar zin.
De socialisten van de PvdA hebben hun zoveelste zege geboekt op de VVD. De twee partijen hebben namelijk afgesproken dat er voor volgend jaar maar liefst 270 miljoen extra gereserveerd wordt zodat basisschoolleraren een hoger salaris kunnen krijgen.
Die leraren zijn weliswaar niet geheel ontevreden met die deal, maar ze zijn ook niet écht blij. Zij willen namelijk 900 miljoen euro. Van de belastingbetaler. En snel een beetje. De kans is dan ook groot dat ze later dit jaar of anders volgend jaar gewoon weer actie gaan voeren. Want gratis belastinggeld, tja, dat wil iedereen wil hebben.
Leraar Jan van de Ven van PO in Actie zegt dat dan ook hardop:

"We hebben twee eisen. Minder werkdruk en een eerlijk salaris. Een eerlijk salaris vinden wij nog steeds 10 procent extra voor leraren in het basisonderwijs. Dat is een bedrag van 900 miljoen. In blessuretijd komt dit kabinet nog met deze stap. Dit maakt de stap voor een nieuw kabinet kleiner om alsnog aan onze eisen te voldoen."

Met andere woorden, leuk hoor, dit cadeautje, maar de dames en heren onderwijzers eisen volgend jaar natuurlijk gewoon nog eens 630 miljoen euro. Geef dit soort types een vinger en ze nemen niet alleen je hele hand, maar de andere hand én je voeten ook.
Maar goed, we zagen deze deal natuurlijk van verre aankomen. De PvdA eist iets en de VVD geeft het. Zo rolt dit kabinet vanaf dag één. Waarom zou dat nu anders zijn?
Het enige positieve aan dit verhaal is dat het binnenkort dan definitief over en voorbij is met de kabinetsdeelname van de PvdA. Die club wordt straks gedelegeerd tot een rol in de oppositie. Met een beetje mazzel zorgt de kiezer er vervolgens voor dat de PvdA voortaan klein blijft en dus alleen nog maar van regeringsdeelname kan dromen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten