Bam! Hongarije geeft Europees Hof middelvinger: “Het bedrijft politiek en verkracht de Europese wetten!”

De Hongaarse premier Viktor Orban is niet van zins om asielzoekers op te vangen.

Gisteren berichtten wij al dat het Europees Hof van Justitie de EU-dictatuur officieel afgekondigd heeft. Landen als Hongarije kunnen volgens dat Hof namelijk gedwongen worden om asielzoekers op te nemen, ja, ook als ze daar zelf helemaal geen zin in hebben. Dat landen niet meer baas over eigen grens in de EU zijn wisten we al, maar blijkbaar moeten we de grenzen nu ook officieel wagenwijd openzetten voor mensen uit andere werelddelen.

Knettergek.

Het goede nieuws? Premier Viktor Orban is niet van zins om te doen wat het Hof en Brussel eisen. Hij laat zijn minister van Buitenlandse Zaken zeggen:

“Totaal onaanvaardbaar. Het Hof bedrijft politiek en verkracht de Europese wetten. De strijd begint pas. We zullen elk juridisch middel aangrijpen om te zorgen dat niemand hiernaartoe komt tegen de wil van het Hongaarse volk.”

Eurocommissaris van Migratie Dimitris Avramopoulos laat ondertussen weten dat de EU desnoods ten strijde trekt tegen Hongarije:

“We kijken het nog een paar weken aan en stappen dan naar de rechter. Hongarije is juridisch en moreel verplicht de afgesproken solidariteit in praktijk te brengen.”

Zieker dan dit wordt het niet. De EU gedraagt zich als een totalitaire dictatuur en het Hof heeft Brussel daar nu toestemming voor gegeven.

De enige vraag is: wat gaat de EU doen als Orban voet bij stuk houdt?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

42 reacties

 1. joost2

  Ik begrijp het Hongaarse volk.

  Men heeft in de 2e wereldoorlog tegen de Duitsers heel erg geleden en toen de bevrijding kwam in 1945, werden ze overgeleverd aan de Russen, die met hun communistisch systeem ook vreselijk huis hebben gehouden.
  Vele decennia zijn de Hongaren op gigantische wijze geknecht, door vreemden !

  En dan komt er een Europese Unie, met die vreselijke erge bestuurders als Juncker en Timmermans je ook nog wéér eens de wet voorschrijven, met bedreigingen van economische sancties.
  En zo’n laffe Rutte “papegaaid”die lui na daar in Brussel. Wat een ramp is die man voor ons land.

  Ik vind die Europese Unie een kind met een waterhoofd en zou moeten verdwijnen.
  Laten we de euro houden, maar die EU ontbinden en weer overgaan tot zichtbare, duidelijke handels overeenkomsten die ook eenvoudig bilateraal kunnen worden afgesloten.

  We hebben die geldverslindende, op macht uit zijnde Europese Unie helemaal niet nodig, om sociaal en financieel goed te functioneren!

  Ik geef Hongarije een groot compliment, dat zij voor hun eigen cultuur, identiteit én land kiezen!
  Ze willen niet overspoeld worden, zoals wij én wat hier maar structureel doorgaat, door de miljoenen moslims die naar Europa willen komen.

  1. Two Ravens Black Kettle

   De Hongaren hielpen de Duitsers (volgens mij tot 1944)
   Deels te begrijpen (angst voor Stalin)
   Maar Polen en Tsjechië zijn een betere analogie
   Wel wisten ze grote bewondering te wekken bij de ongelofelijk dappere Hongaarse opstand tegen de Soviet agressor in 1956.
   Vele Hongaren stierven, vele Hongaren wisten te vluchten, ondermeer naar NL.
   Al deze mensen integreerden zonder moeite en verrijkten ons land.

   Dus de Hongaren hanteren de Spirit van 1956 jegens de EUSSR-tirannen en ik hoop dat ze winnen tegen het verraad van de EUSSR-Tsarina Frau ‘Bathory’ Merkel en haar grijnzend voetkrukje Mark Slagroomrug.

  2. DirkSteen

   Ik begrijp Uw standpunt volledig!!!!!
   Prima verwoord!!

 2. Ritter

  Hongarije heeft groot gelijk. Ze willen de enorme problemen voorkomen die wij in Noord/West Europa hebben als gevolg van de massale illegale immigratie uit de islamitische landen.

  Daarbij heeft de z.g “verdeling” van illegale immigranten natuurlijk geen enkele zin want als een groep is verdeeld staat de volgende groep alweer klaar om verdeelt te worden. En dat gaat maar door net zolang tot half Afrika is verdeeld in Europa.

  Dus het verdeelplan zal alleen maar stimulerend werken op potentiële illegale immigranten omdat ze weten dat ze op een bepaald moment “verdeeld” zullen worden. En eenmaal in de EU kunnen ze daarna naar elk Europees land reizen.

  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

 3. poldi

  Ik sta helemaal achter de visie en beslissingen van Hongarije en de overige de Visegrad landen. Ze moeten echt de andere Europese leiders door elkaar rammelen of een pak slaag geven, dat ze zulke risico’s over de levens van hun burgers durven te laten uitstorten.
  Merkel moet voor een internationale rechtbank ter verantwoording worden geroepen. Ze spoort gewoon niet.

 4. poldi

  Plagiaat (Elsevier)
  ——————–
  Het is toch opvallend dat op het moment dat ik dit schrijf er 49 reacties zijn en slechts een enkeling is het niet eens met het Hongaarse standpunt, dat zegt iets over het draagvlak van de EU, dat zegt ook iets over hoe mensen denken over de toestroom van migranten veelal vanuit een islamitische cultuur die nog mijlenver van ons af staat.
  Dat betekent echter nog geenszins dat onze politici zullen luisteren naar deze sentimenten onder de bevolking. Men is nog altijd vast van plan door te gaan op de heilloze weg van homeopathische verdunning van de autochtone bevolking met als uiteindelijk doel een omvolking.
  De autochtone bevolking is kennelijk niet goed genoeg.
  Wie had ooit kunnen bedenken dat Polen en Hongarije uit zouden groeien tot gidslanden !

 5. poldi

  Het Europees Hof van Justitie bestaat uit één rechter per lidstaat van de Europese Unie. De rechters worden benoemd door de regeringen van de lidstaten na raadpleging van een comité dat moet adviseren over de geschiktheid van de kandidaten.

  Hoe en door wie dat comité wordt benoemd weet ik niet.
  Maar volgens mij komt de benoeming van de rechters neer op een politieke benoeming.
  Net als in Polen, Duitsland en zeer zeker in Nederland.

 6. Nasrani

  En of ze gelijk hebben! Wat ben ik blij dat ze bij de EU horen. Kunnen wij nog wat van leren.

 7. Ni28

  Dat zal nog spannend worden. Ook Polen weigert zich te onderwerpen alleen Slowakije schikt. Mogelijk staat deze zwakker als enige Visegrad euroland. Tsjechie heeft zich nog niet officieel uitgesproken maar de verwachting is dat ook zij zich blijven verzetten. Ben erg benieuwd wat de EU gaat doen daar Duitsland in persoon van minister Maiziere geen voorstander is van korten op financien. En wat doet Oostenrijk die ook een andere taal spreekt dan de EU. De EU komt zich nu tegen in haar expansiedrift.

  1. buitenbeentje

   Slowakije heeft het makkelijk. Tussen Bratislava (Pressburg) en Wenen ligt 60 km snelweg. Slowakije is armoe en Wenen is rijkdom. “vluchtelingen” trekken vanuit Linz a/d Donau naar Wenen omdat de “Mindestsicherung” voor “vluchtelingen” in Oberösterreich (en andere Bundesländer) honderden Euro´s lager ligt als in Wenen. Wat denk je dat ze gaan doen als ze in Bratislava aankomen?

   1. Ni28

    Alle “vluchtelingen”mijden de Visegrad landen die weinig te bieden hebben.

 8. Duckday

  Daar zit pit in lak aan de hele EU regels die kant nog wal raken Baas in eigen land
  Wanneer EXIT uit dit hoogmoed waanzin en belust op macht verbond

 9. Two Ravens Black Kettle

  De Oost-Europeanen blijven we dagelijks ontroeren.
  Zo extreem jaloers op hun leiders.
  Die mensen boffen maar.
  The spirit van Jan Sobieksi is springlevend

  Vergelijk dat eens met onze grijnzende slagroomrug of oorlogshitsers als Guy Verhofstadt en Hans de VVD rolmops.

 10. EllyD19

  Hongarije heeft groot gelijk dat ze zich niet laat kaalplukken door gelukszoekers.
  Maar…..eerlijk gezegd plukken ze zelf ook graag van de EU.

 11. Ni28

  Deze landen hebben altijd al aan het kortste eind getrokken in hun hele geschiedenis. Begrijpelijk willen zij dit niet nog een keer. Zij kennen als geen ander het zigeunerprobleem en weten dus wat ze staat te wachten. Dus het praatje over lusten en lasten is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het Westen profiteert van die landen nog altijd meer dan zij aan steungeld krijgen. Goedkope arbeid gebruiken en afzet van Westerse B goederen is de dagelijkse praktijk. Dus ook zij hebben te klagen. Hierbij komt nu nog het verspelen van eigen vrijheid. Uiteindelijk zullen zij naar mijn verwachting weer aan het kortste eind trekken maar dat zijn zij al gewend.

 12. poldi

  Wat zijn de sancties tegen de Visegrad landen bij het niet uitvoeren?
  Hoop eigenlijk dat ze voet bij stuk houden.
  Polen heeft inmiddels al toegezegd dit te gaan doen.

  Het kan namelijk niet zo zijn dat één lidstaat (Duitsland) een enorme chaos creëert en vervolgens deze chaos wil opleggen aan alle lidstaten.
  Begrijp dan ook niet waarom überhaupt zoveel landen oa Nederland met Rutte als lievelings schoothondje van Merkel met deze absurde afspraak akkoord gegaan zijn.

  1. trampoline

   Als de EU doet wat ze tegen Turkije doet, gebeurt er niets en kan Órban voet bij stuk houden.
   Helaas meet de EU in dit geval met 2 maten en zal ze de Visegrad landen wel aanpakken.

 13. poldi

  De kredietwaardigheid van het land wordt door internationale rating-bureaus steeds verder afgewaardeerd. Als de rente in de komende jaren gaat stijgen, wordt de last voor Frankrijk te zwaar en zal een beroep gedaan worden op steun van het IMF en Europa. Het gaat dan om steunbedragen van een omvang waarbij vergeleken de aan de Grieken verleende financiering in het niet valt.
  Off topic (o.a. Nederland pinpas voor Frankrijk)
  —————————————————–
  De rijke Noord-Europese landen (Duitsland, Nederland en Finland) zullen de bulk van dit kapitaal moeten ophoesten.
  Een extra reden voor ons dus om onze staatsschuld in rap tempo te verminderen want er zal in de komende decennia vanuit de eurozone op ons nog een fors beroep gedaan worden op het aanspreken van onze reserves.

  https://www.trouw.nl/opinie/zwak-frankrijk-vereist-een-lagere-nederlandse-staatsschuld~aef7b683/?

  1. poldi

   Correctie
   ———-

   Off topic (o.a. Nederland pinpas voor Frankrijk)
   —————————————————–————–
   De kredietwaardigheid van Frankrijk wordt door internationale rating-bureaus steeds verder afgewaardeerd. Als de rente in de komende jaren gaat stijgen, wordt de last voor Frankrijk te zwaar en zal een beroep gedaan worden op steun van het IMF en Europa. Het gaat dan om steunbedragen van een omvang waarbij vergeleken de aan de Grieken verleende financiering in het niet

   De rijke Noord-Europese landen (Duitsland, Nederland en Finland) zullen de bulk van dit kapitaal moeten ophoesten.
   Een extra reden voor ons dus om onze staatsschuld in rap tempo te verminderen want er zal in de komende decennia vanuit de eurozone op ons nog een fors beroep gedaan worden op het aanspreken van onze reserves.

   https://www.trouw.nl/opinie/zwak-frankrijk-vereist-een-lagere-nederlandse-staatsschuld~aef7b683/?

   Na het lezen van dit artikel is het maximum bereikt in de kromming van mijn tenen !

   1. corfo

    @ poldi.
    De kredietwaardigheid van Nederland wordt gelukkig niet steeds verder afgewaardeerd, dat zal wel komen omdat wij zon “rijk” landje zijn.

 14. trampoline

  Hadden wij hier maar een premier met een rechte rug. Helaas hebben wij rubberen Rutte.

 15. Bloem

  De houding van de technocraten in Brussel is het begin van de ondergang van de EU. Brexit is het eerste schaap dat over de dam gaat, het volgende is Hongarije of Polen. Nexit zal helaas nog even op zich laten wachten. Orban zal als held de Hongaarse geschiedenis ingaan. Net als Sobielski die 1683 de Turken bij de Slag van de Kahlenberg in de pan hakte en Europa redde van islamitische overheersing.

 16. chameyyy

  Heel goed van Hongarije.
  De belangen van het volk voorop zetten zoals dat hoort bij
  een volksvertegenwoordiger.

  Hadden wij maar zo een persoon in de regering. Allen hebben een ruggegraat van vla en zijn geen van allen, volksvertegenwoordigers.

  ik zie de verdere ontwikielingen met grote interesse tegemoet, ik geniet hier van. Een middelvinger naar het hof. Nu voet bij stuk houden. Geen parisitaire levensvormen je land in. Volk dat mee vreet uit de pot, maar geen mier bijdraagt aan de maatschappij.

  1. chameyyy

   ik blijf het lastig vinden, typen op een tablet. lol

   mier=moer

  2. Nasrani

   Maar wij hebben straks Segers!

 17. Peter Loosduinen

  Viktor Orban :
  “We zullen elk juridisch middel aangrijpen om te zorgen dat niemand hiernaartoe komt tegen de wil van het Hongaarse volk.”

  Hadden wij maar zo’n premier !!

 18. corfo

  Héél veel waardering voor deze man, Viktor Orban, premier van Hongarije.
  Als je deze échte premier vergelijkt met ónze super-Pinokkio Rutte, dan komt Rutte niet verder dan de enkels van deze Orban ! Je schaamt je toch rot, dat een figuur als Rutte durft te kraaien : “Ik ben premier van iedere Nederlander !”
  In ieder geval NIET de mijne !!

  1. corfo

   Wie durft nú nog te zeggen dat ieder land zeggenschap houdt over z’n eigen wetten !
   De EU is een dictatuur met Korsakov Juncker én Mutti Merkel in de hoofdrollen; ik vergelijk ze gemakshalve maar even met ene Adolf H. te D. en echtgenote Eva B, eveneens te D.

 19. Christina

  Nog even en wij gaan emigreren naar Hongarije of Polen, want dan stikken wij hier van de pislammers!!

  1. K.Dopper

   Goed idee, Christina, bruine types zoals jij kunnen we hier missen als kiespijn.

   1. Ali Yas

    Wim gooit weer met zijn eigen naamkaartje. Is goed, zijn we gewend. Eigenlijk ben ik alleen verrast als hij iets zegt wat wáár lijkt.

    1. K.Dopper

     Wie is Wim, Ali Yas? Is Ali jou werkelijke voornaam?

     1. K.Dopper

      jou = jouw

   2. IJscoman

    Dropper ouwe dwaas, bruin is inmiddels een geuzen-kleur geworden. Iedereen die door jou zo ingekleurd wordt weet meteen zeker weten dat hij of zij goed zit.

    1. K.Dopper

     IJscoman vind bruin een kleur die bij hem past en is er bovendien trots op.

     Ik had die indruk, eerlijk gezegd, al heel lang.

     1. IJscoman

      Je kleurdoosje is net zo hol en inhoudsloos als de termen racist of fascist. Te vaak gebruikt, tot op de draad versleten, zonder betekenis. De meest rake typering van jouzelf dus.

     2. K.Dopper

      Gaan we nog een keer meemaken dat IJscoman inhoudelijk gaat reageren?

     3. Hetzalwelweer

      Bruin is een kleur die past bij Dopper…de kleur van poep…de kleur van de jaren ’70….de kleur van Antifa….bruin is het nieuwe zwart. Mensen die bruin zijn of bruin denken, roeptoeteren racisme dit, racisme dat…Dopper de zuursloot is zo bruin als wat….? Zwart? Doppertje is een keutel die je uit wil kakken maar zich telkens weer terugtrekt. Je zit er op te drukken maar hij zit dwars. Bruin, de kleur van machteloosheid, en Dopper is zo bruin als wat…..deze dwarskeutel is hier alleen maar om dwars te zitten…deze darmophoping….meer niet. Kak hem uit en spoel hem door…shit….

    2. Ali Yas

     Je hebt gelijk, IJsco. Het is eigenlijk heel simpel: Wim is een pathologische leugenaar die niet in staat is de waarheid te schrijven.

     1. K.Dopper

      Ali heet waarschijnlijk Gerrit en Gerrit is een beetje bitter over Wim. Die geeft hem nauwelijks kans in de discussie.

      🙂

    3. glazenbol

     Inderdaad, als men door deze totaal hersenloze forumtrol zo genoemd worden kan men daar met recht trots op zijn!!

 20. Jantje

  De Hongaren vieren de verdrijving van de ottomanen (moslims) nog steeds als een nationale feestdag. Deze duivels hebben 90% van de Hongaarse plattelands bevolking uitgeroeid nadat de slavenmarkten waren overspoeld. Je vindt in het hele land geen oude Christelijke kerk.
  Ze hebben groot gelijk en wij moeten Brussel niet langer pikken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.