Oud-Kamerlid SP gaat los: "Ze glijden af naar een kleine partij in de marge!"

Geen categoriesep 07 2017, 11:00
Een paar speerpuntjes en dat is het dan wel.
Oud-SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen is niet de enige die bepaald niet onder de indruk is van de leiderschapskwaliteiten van Emile Roemer. Ook Tjitske Siderius heeft het helemaal gehad met de leiding van haar oude partij. Of eigenlijk: haar huidige partij waarvoor ze in het verleden in de Kamer zat.

Voor de tweede keer in een week tijd gaat een voormalig SP-Kamerlid los over de gang van zaken bij de Socialistische Partij. Volgens Tjitske Siderius lijkt de SP 'af te glijden naar een kleine partij in de marge met slechts enkele speerpunten'. En de top zou blind zijn voor de doodlopende weg die is ingeslagen.

Volgens Siderius moet de SP "uit de beklaagdenbank" stappen en stoppen "met direct alles wat hen niet zint af te branden." "Alleen als de SP meer werk maakt van intern debat, verbreding en verbinding van linkse stromingen kan voorkomen worden dat de SP verwordt tot een partij in de marge. Zo kan er een basis voor linkse mensen van diverse pluimage ontstaan. Helaas lijkt met Ron Meyer die weg niet ingeslagen te zijn."
Zoals een echte stalinist betaamt is die Ron Meyer, de voorzitter van de partij, absoluut niet blij met deze feedback.

"Alle kritiek is me even lief. Maar ik ben wel klaar met gefrustreerde ex-Kamerleden die hun mond hielden toen ze Kamerlid waren, maar achteraf natrappen. Tjitske heeft nota bene haar lidmaatschap opgezegd nadat ze niet hoog genoeg op de lijst kwam. Met zo'n houding bouw je geen partij op."

Misschien dat iemand Meyer even moet uitleggen dat de SP al sinds 1971 bestaat en dat het dus wel heel triest is als ze zich nog steeds in de 'opbouwende' fase bevindt. De SP is gewoon een oude partij met een duidelijke achterban. Dat die club er nog steeds niet in slaagt om niet minimaal 20 zetels te halen spreekt boekdelen over het amateuristische karakter van haar leiding.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten