Bam! Hongarije geeft Europees Hof middelvinger: "Het bedrijft politiek en verkracht de Europese wetten!"

Bam! Hongarije geeft Europees Hof middelvinger: "Het bedrijft politiek en verkracht de Europese wetten!"

De Hongaarse premier Viktor Orban is niet van zins om asielzoekers op te vangen.

Gisteren berichtten wij al dat het Europees Hof van Justitie de EU-dictatuur officieel afgekondigd heeft. Landen als Hongarije kunnen volgens dat Hof namelijk gedwongen worden om asielzoekers op te nemen, ja, ook als ze daar zelf helemaal geen zin in hebben. Dat landen niet meer baas over eigen grens in de EU zijn wisten we al, maar blijkbaar moeten we de grenzen nu ook officieel wagenwijd openzetten voor mensen uit andere werelddelen.

Knettergek.

Het goede nieuws? Premier Viktor Orban is niet van zins om te doen wat het Hof en Brussel eisen. Hij laat zijn minister van Buitenlandse Zaken zeggen:

"Totaal onaanvaardbaar. Het Hof bedrijft politiek en verkracht de Europese wetten. De strijd begint pas. We zullen elk juridisch middel aangrijpen om te zorgen dat niemand hiernaartoe komt tegen de wil van het Hongaarse volk."

Eurocommissaris van Migratie Dimitris Avramopoulos laat ondertussen weten dat de EU desnoods ten strijde trekt tegen Hongarije:

"We kijken het nog een paar weken aan en stappen dan naar de rechter. Hongarije is juridisch en moreel verplicht de afgesproken solidariteit in praktijk te brengen."

Zieker dan dit wordt het niet. De EU gedraagt zich als een totalitaire dictatuur en het Hof heeft Brussel daar nu toestemming voor gegeven.

De enige vraag is: wat gaat de EU doen als Orban voet bij stuk houdt?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties