Bam! Hongarije geeft Europees Hof middelvinger: "Het bedrijft politiek en verkracht de Europese wetten!"

Geen categoriesep 07 2017, 12:00
De Hongaarse premier Viktor Orban is niet van zins om asielzoekers op te vangen.
Gisteren berichtten wij al dat het Europees Hof van Justitie de EU-dictatuur officieel afgekondigd heeft. Landen als Hongarije kunnen volgens dat Hof namelijk gedwongen worden om asielzoekers op te nemen, ja, ook als ze daar zelf helemaal geen zin in hebben. Dat landen niet meer baas over eigen grens in de EU zijn wisten we al, maar blijkbaar moeten we de grenzen nu ook officieel wagenwijd openzetten voor mensen uit andere werelddelen.
Knettergek.
Het goede nieuws? Premier Viktor Orban is niet van zins om te doen wat het Hof en Brussel eisen. Hij laat zijn minister van Buitenlandse Zaken zeggen:

"Totaal onaanvaardbaar. Het Hof bedrijft politiek en verkracht de Europese wetten. De strijd begint pas. We zullen elk juridisch middel aangrijpen om te zorgen dat niemand hiernaartoe komt tegen de wil van het Hongaarse volk."

Eurocommissaris van Migratie Dimitris Avramopoulos laat ondertussen weten dat de EU desnoods ten strijde trekt tegen Hongarije:

"We kijken het nog een paar weken aan en stappen dan naar de rechter. Hongarije is juridisch en moreel verplicht de afgesproken solidariteit in praktijk te brengen."

Zieker dan dit wordt het niet. De EU gedraagt zich als een totalitaire dictatuur en het Hof heeft Brussel daar nu toestemming voor gegeven.
De enige vraag is: wat gaat de EU doen als Orban voet bij stuk houdt?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten