Baudet reageert op politieke liefdesverklaring Harry Mens: ‘We zijn al met velen in gesprek’

Het was nog maar de vraag hoe Thierry Baudet zelf zou reageren op het aanbod van Harry Mens, en nu weten we het.

Vanmiddag bereikte Nederland opvallend nieuws: Business Class-presentator Harry Mens verklaarde openlijk zijn grote liefde voor Forum voor Democratie en bood zich alvast aan als kandidaat voor die partij bij de Eerste Kamer-verkiezingen – die pas in 2019 zijn.

Dat is natuurlijk goed nieuws: niet zozeer omdat het Mens betreft, maar wél omdat hiermee nog maar eens extra duidelijk wordt hoe sterk deze nieuwe partij aan populariteit heeft gewonnen sinds haar aantreden in de Tweede Kamer. Los daarvan is het echter nog maar de vraag of Baudet en Hiddema serieus in zullen gaan op die aanbod: Mens verwierf zijn bekendheid met het wekelijkse Business Class waarin soms nogal dubieuze ‘investeringsmogelijkheden’ langskwamen. Om LPF- of AFD-achtige toestanden met niet geheel koshere Kamerleden te voorkomen, zit er dus misschien wel wat in om vriendelijk ‘nee’ te antwoorden, zeker aangezien het niet de eerste keer is dat hij politiek actief wil worden: de steenrijke Mens gaf destijds ook gul aan de LPF, en zou ook daar actief hebben willen worden.

Partijvoorman Thierry Baudet heeft inmiddels gereageerd op het aanbod. Hoewel het op het eerste gezicht een tikkeltje nietszeggend overkomt – Baudet ‘moet er nog eens over nadenken’ en ‘kan daar nu echt niets nuttigs over zeggen’ – is tussen de regels door wel te merken dat dit alles Baudet niet verrast. Hij zegt al enigszins na te denken over de verkiezingen en ook wel van meerdere personen, waaronder “bekende Nederlanders”, gelijksoortige voorstellen te hebben ontvangen. Wie hij daarmee bedoelt blijft vooralsnog een raadsel, maar er is geen enkele grond om aan te nemen dat de FvD’er hier opschept: dat zit niet in zijn aard.

Het gaat de partij al met al dus stevig voor de wind: er is veel interesse zoals we zien, en de peilingen zijn hen ook zeer gunstig gestemd. Nu nog volhouden tot die verkiezingen in 2019!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Ni28

  Als je problemen in je partij wilt hebben moet je Mens integreren. Groot vriend van Fortuyn naar eigen zege heeft hem in eigen programma gevraagd als de grootste trekpleister in zijn programma en daarna afgevallen toen Fortuyn te luid werd en uiteindelijk krokodillentranen gelaten bij zijn moord. Grote vriend dus, kijk uit Baudet!

 2. Thjum

  Baudet is geen Fortuyn.

 3. umaghetzeggen

  (quote) maar er is geen enkele grond om aan te nemen dat de FvD’er hier opschept: dat zit niet in zijn aard.(end quote)
  .
  precies, dhr Baudet is in zijn doen en laten de eenvoud zelf.

 4. Bloem

  Peilingen zeggen niets. De PVV is ook wel eens de grootste in de peilingen geweest. Als het dan puntje bij paaltje komt tijdens de verkiezingen dan blijven het partijen in de marge. De Nederlandse bevolking houdt niet zo van verandering.

 5. Jetske

  Bloem

  Daar heeft u helemaal gelijk in, hardlopers zijn doodlopers.
  Laat Baudet zich eerst maar eens gaan bewijzen, met een
  eigen programma komen en niet met de standpunten van de
  PVV populair te willen zijn!

  1. Nederlandse_Patriot

   Heeft u het partijprogramma van FVD en PVV al eens vergeleken? Zijn zeer verschillend, vooral op economisch gebied. De FVD is dus zeker geen PVV-2.

   1. DutchDropveter

    Op veel fronten is FvD gewoon een PVV light zullen ze zelf natuurlijk nooit zeggen maar het is gewoon wel zo.

    Je moet na gaan dat mensen met een berg geld niet snel op de PVV stemmen ook al loopt het hele land over van de gelukzoekers er zal dus een echte liberaal moeten komen met een soort van zelfde gedeachte op gebied van EU en Migratie.

    Dus daarom; PVV-ers zullen niet snel overstappen en FvD-ers lopen niet snel naar de PVV. Hiermee onstaat er een “anti” parij op de liberale kant en een anit-partij op de socialistische kant. Dit samen gevoegd maakt een zeer sterk en stevig kabinet. Kwestie van tijd dat het partijen kartel hypocriet mag gaan doen vanuit het oppositie bankje.

    1. DutchDropveter

     En oja, Iets waar ik dan weer bang voor ben het CDA (midden) wordt ook steeds rechtser in zijn opvattingen en dit veroozaakt een tweesplitsing in die partij.

     Ik hoop dus niet dat er een kabinet komt in de toekomst met PVV-CDA-FVD want dat hele CDA is niet te vetrouwen. Ze verdienen pas weer vertrouwen als ze zooi van Balkenende oplossen #lissabonverdrag

 6. Parestado4

  Soort zoekt soort!!

 7. Aborifa

  Mensen die zichzelf aanmelden moet je nooit in je partij nemen.

  1. september

   Harrie Mens is ondertussen geen aanhanger van Forum meer,dit ging wel over bijna 4 jaar geleden.

  2. Beukman

   Sowieso moet je je niet aanmelden bij een beweging die wordt geleid door een Messias-figuur. Zo iemand als Mens zou dat moeten weten.

   1. Harry Haller

    Nee, dan liever de ‘radicale vernieuwingsideeen’ van een doorgewinterde leugenaar, toch?

    Heb je in de gaten Beukman dat iedereen (inclusief de media) jouw idool heeft laten vallen? Ze motten hem niet meer. Hij heeft zijn hand overspeeld, omdat die ‘besturingsvernieuwing’ meer van hetzelfde is en hij dus gewoon het oude spelletje wilde voortzetten.

    Wat vind je daar nu van Beuk? Gisteren verdedigde je Rutte nog met hand en tand. Zie je nu ook dat het een autistische, megalomane narcist is, waar helemaal niets goeds van te verwachten is? Zet ‘m toch bij grof vuil. Daar hoort hij.

    1. Beukman

     Je kan iedereen wel een “narcist” noemen aan wie je een hekel hebt, Dr. Haller, maar je begrijpt zelf ook wel dat je daarmee je eigen geloofwaardigheid ondergraaft.

     Inderdaad zal er waarschijnlijk weinig komen van die radicale vernieuwingsideeën. Al sinds de jaren 50 klinkt de roep om meer dualisme tussen Regering en TK. Dat zal waarschijnlijk nog wel even zo blijven, want het gebrek aan dualisme is inherent aan de wijze waarop Regering en TK georganiseerd zijn.

     Rutte is nu onder druk gezet door een Kamer waarvan de leden zelf niet snappen dat ze in het spel zitten. Ik verwacht dat Rutte zich er opnieuw uit zal weten te wurmen en daar heb ik vrede mee: kwestie van mijn knopen tellen.

     Speciaal voor jou citeer ik een interessante passage uit een stukkie uit NSB HandelSSblad, mijn favoriete dagblad. De auteur kan je waarschijnlijk wel raden:

     De minister-president is in constitutioneel opzicht meer minister dan president. Zijn bevoegdheden beperken zich vooral tot het oplossen van meningsverschillen tussen bewindslieden, hij heeft amper ambtenaren voor eigen beleid. Maar in de maatschappelijke en politieke beleving van zijn functie is hij meer president dan minister: voortdurend in beeld. In de Kamer, bij de EU, in de media. Schijnbaar altijd aanspreekbaar, feitelijk zelden verantwoordelijk.
     Het is een onderbelichte verklaring voor de hang naar een nieuwe bestuurscultuur: hiermee is Rutte voor zijn politieke concurrenten een bijna ongenaakbare opponent geworden. Meer dualisme is voor hen dan ook een manier om zijn reputatie alsnog aan te tasten: bij dualisme wordt Rutte vaker onderwerp van politieke twist, en kan hij minder schitteren als de ogenschijnlijke baas. Die zo geliefde nieuwe bestuursstijl is dus niet alleen een streven naar andere politiek, maar ook oude politiek: de ongenaakbare Rutte verzwakken.
     Reden waarom je ook zoveel vragen kunt hebben bij Ruttes motivatie om deze weg werkelijk in te slaan.

     nrc.nl/nieuws/2021/05/11/maar-wil-rutte-deze-weg-werkelijk-inslaan-a4043152

     1. Harry Haller

      Dat Rutte niet gemotiveerd is om de weg van meer dualisme in te slaan, begrijp ik. Maar als ‘meer president dan minister’ is het toch wel een PR-misser van jewelste om dan van tevoren ‘radiciale vernieuwingsideeen’ dienaangaande aan te kondigen. Rutte is doorgaans niet zo dom, dus hoe deze enorme uitglijer te verklaren?

      Rutte wilde olie op de huizenhoge golven gooien, maar van alle kanten zwelt de kritiek nu tot orkaankracht aan. Rutte overleeft dit niet, dat is duidelijk.

     2. Beukman

      Met de jaren heb ik geleerd om Ruttes strategische vernuft niet te onderschatten, Dr. Haller.

      Vermoedelijk zal hij morgen tijdens het debat de term radiciale vernieuwingsideeen wel uitnodigend op tafel gooien, als een handschoen die de Kamer dient aan te trekken.

      Ik verwacht dat de man gewoon weer premier wordt. Maar we zullen het zien.

    2. Max Aue

     “Heb je in de gaten Beukman dat iedereen (inclusief de media) jouw idool heeft laten vallen?”

     Blijkens de recente peilingen betreft dat in elk geval niet de kiezer. Rutte heeft, ondanks de overspannen hetze van de afgelopen weken, nauwelijks aan populariteit ingeboet.

     1. Beukman

      Het was mij ook niet echt opgevallen nee; eerder wishful thinking van Dr. Haller.
      Het debat van morgen wordt één groot reinigingsritueel, waarna de partijen die tot elkaar veroordeeld zijn met doodsverachting hun werk zullen hervatten.

   2. usb3.0

    beukho*r praat structureel over “messiasfiguur” en dat doet beukho*r om zijn puntjes te kunnen blijven maken, haal het typerend “messiasfiguur” weg en beukho*r heeft niets meer..

    1. Beukman

     Hоeren en messiasfiguren. Wie zijn klassiekers kent, weet dat deze samenkomen in Maria Magdalena, Universele Bus. Ik vermoed dat die hоer waar jij zo mee wegloopt dat ook wel weet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.