Baudet reageert op politieke liefdesverklaring Harry Mens: ‘We zijn al met velen in gesprek’

Het was nog maar de vraag hoe Thierry Baudet zelf zou reageren op het aanbod van Harry Mens, en nu weten we het.

Vanmiddag bereikte Nederland opvallend nieuws: Business Class-presentator Harry Mens verklaarde openlijk zijn grote liefde voor Forum voor Democratie en bood zich alvast aan als kandidaat voor die partij bij de Eerste Kamer-verkiezingen – die pas in 2019 zijn.

Dat is natuurlijk goed nieuws: niet zozeer omdat het Mens betreft, maar wél omdat hiermee nog maar eens extra duidelijk wordt hoe sterk deze nieuwe partij aan populariteit heeft gewonnen sinds haar aantreden in de Tweede Kamer. Los daarvan is het echter nog maar de vraag of Baudet en Hiddema serieus in zullen gaan op die aanbod: Mens verwierf zijn bekendheid met het wekelijkse Business Class waarin soms nogal dubieuze ‘investeringsmogelijkheden’ langskwamen. Om LPF- of AFD-achtige toestanden met niet geheel koshere Kamerleden te voorkomen, zit er dus misschien wel wat in om vriendelijk ‘nee’ te antwoorden, zeker aangezien het niet de eerste keer is dat hij politiek actief wil worden: de steenrijke Mens gaf destijds ook gul aan de LPF, en zou ook daar actief hebben willen worden.

Partijvoorman Thierry Baudet heeft inmiddels gereageerd op het aanbod. Hoewel het op het eerste gezicht een tikkeltje nietszeggend overkomt – Baudet ‘moet er nog eens over nadenken’ en ‘kan daar nu echt niets nuttigs over zeggen’ – is tussen de regels door wel te merken dat dit alles Baudet niet verrast. Hij zegt al enigszins na te denken over de verkiezingen en ook wel van meerdere personen, waaronder “bekende Nederlanders”, gelijksoortige voorstellen te hebben ontvangen. Wie hij daarmee bedoelt blijft vooralsnog een raadsel, maar er is geen enkele grond om aan te nemen dat de FvD’er hier opschept: dat zit niet in zijn aard.

Het gaat de partij al met al dus stevig voor de wind: er is veel interesse zoals we zien, en de peilingen zijn hen ook zeer gunstig gestemd. Nu nog volhouden tot die verkiezingen in 2019!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ni28

  Als je problemen in je partij wilt hebben moet je Mens integreren. Groot vriend van Fortuyn naar eigen zege heeft hem in eigen programma gevraagd als de grootste trekpleister in zijn programma en daarna afgevallen toen Fortuyn te luid werd en uiteindelijk krokodillentranen gelaten bij zijn moord. Grote vriend dus, kijk uit Baudet!

 2. Thjum

  Baudet is geen Fortuyn.

 3. umaghetzeggen

  (quote) maar er is geen enkele grond om aan te nemen dat de FvD’er hier opschept: dat zit niet in zijn aard.(end quote)
  .
  precies, dhr Baudet is in zijn doen en laten de eenvoud zelf.

 4. Bloem

  Peilingen zeggen niets. De PVV is ook wel eens de grootste in de peilingen geweest. Als het dan puntje bij paaltje komt tijdens de verkiezingen dan blijven het partijen in de marge. De Nederlandse bevolking houdt niet zo van verandering.

 5. Jetske

  Bloem

  Daar heeft u helemaal gelijk in, hardlopers zijn doodlopers.
  Laat Baudet zich eerst maar eens gaan bewijzen, met een
  eigen programma komen en niet met de standpunten van de
  PVV populair te willen zijn!

  1. Nederlandse_Patriot

   Heeft u het partijprogramma van FVD en PVV al eens vergeleken? Zijn zeer verschillend, vooral op economisch gebied. De FVD is dus zeker geen PVV-2.

   1. DutchDropveter

    Op veel fronten is FvD gewoon een PVV light zullen ze zelf natuurlijk nooit zeggen maar het is gewoon wel zo.

    Je moet na gaan dat mensen met een berg geld niet snel op de PVV stemmen ook al loopt het hele land over van de gelukzoekers er zal dus een echte liberaal moeten komen met een soort van zelfde gedeachte op gebied van EU en Migratie.

    Dus daarom; PVV-ers zullen niet snel overstappen en FvD-ers lopen niet snel naar de PVV. Hiermee onstaat er een “anti” parij op de liberale kant en een anit-partij op de socialistische kant. Dit samen gevoegd maakt een zeer sterk en stevig kabinet. Kwestie van tijd dat het partijen kartel hypocriet mag gaan doen vanuit het oppositie bankje.

    1. DutchDropveter

     En oja, Iets waar ik dan weer bang voor ben het CDA (midden) wordt ook steeds rechtser in zijn opvattingen en dit veroozaakt een tweesplitsing in die partij.

     Ik hoop dus niet dat er een kabinet komt in de toekomst met PVV-CDA-FVD want dat hele CDA is niet te vetrouwen. Ze verdienen pas weer vertrouwen als ze zooi van Balkenende oplossen #lissabonverdrag

 6. Parestado4

  Soort zoekt soort!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.