Steeds meer FvD-aanhangers komen uit de kast: Harry Mens wil wel senator voor Forum worden

De groeiende populariteit van Forum voor Democratie is niet alleen terug te zien in de peilingen.

Vriend en vijand kunnen er niet meer omheen: Forum voor Democratie, de nieuwste fractie in onze Tweede Kamer, groeit elke dag in rap tempo door. Bij de verkiezingen in maart haalde de anti-partijkartel-strijders nog ‘slechts’ twee zetels – precies genoeg voor het duo Baudet en Hiddema – maar als we de peilingen mogen geloven, zal er na de volgende verkiezingen nog véél meer ruimte zijn voor FvD’ers. Maar liefst acht zetels zouden er gevuld mogen worden door de partij, wat betekent dat men in luttele maanden een viervoud heeft bereikt. Geweldig!

Die populariteit uit zich echter niet enkel meer bij kiezers: ook potentiële parlementariërs beginnen zich te melden. Het duurt nog even, maar in 2019 staan de verkiezingen voor de Eerste Kamer weer voor de deur, en als het aan Business Class-presentator Harry Mens ligt, vertegenwoordigt hij Forum dan als senator:

Makelaar en televisiepresentator Harry Mens wil graag de Eerste Kamer in voor het Forum voor Democratie van Thierry Baudet. De 70-jarige Mens heeft een bericht daarover in De Telegraaf bevestigd.

Mens noemt Baudet in het interview in de krant ‘mijn tweede liefde na Pim Fortuyn. Ik ben beschikbaar als hij in de Eerste Kamer kandidaten nodig heeft. Dan word ik senator.’

Die ‘liefde’ is niet ongemerkt gebleven: Thierry Baudet en Hiddema zijn graag geziene gasten bij Business Class, waar ze in de aanloop naar de verkiezingen bijvoorbeeld hun standpunten uiteen mochten zetten – iets wat niet alle media hen gunden.

Rest de vraag of het ook echt zover zal komen met de ambities van Mens: de verkiezingen zijn nog twee jaar van ons verwijderd, en in twee jaar kan er veel veranderen. Ook is het nog maar de vraag of de partij hier echt op zit te wachten… Dat terzijde is het echter uitstekend nieuws: het toont aan dat Forum voor Democratie niet meer te stoppen is!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. RobertMarsman

  Wisten we allang dat Harry Mens een Forum aanhanger is daarom zitten ze daar zo vaak.Net zoals Willem Van Hanegem een graag geziene gast is. Die weer lid is geworden van het Forum. Allemaal gratis promotie voor de partij van Baudet. Ik zie eigenlijk geen enkel verschil met de promotie die linkse partijen krijgen bij bv DWDD.

  1. HW

   Ik zie het verschil wel, want de belastingbetaler zorgt voor de NPO – dus ook voor DWDD.
   Die van Nieuwenhuizen is echter veel te duur en het wordt tijd dat hij opdondert.
   Tweede besparing na onze te dure Giel.

   1. RobertMarsman

    Het feit blijft dat business class hiermee zich subjectief opstelt als pro Forum voor Democratie. Het is gewoon politiek gekleurd. In dit geval de rechtse kleur van het Forum voor Democratie.

    1. HW

     Je vergeet: en DWDD het linkse rood van de PvdA

     1. RobertMarsman

      Daarom neem ik de DWDD ook helemaal niet serieus. Ik kijk er niet eens naar. Maar dat geldt in dit geval ook voor Harry Mens. Als programmamaker kan ik hem niet zo serieus nemen. Het was ook te begrijpen want Baudet of Hiddema zitten daar ontzettend vaak.

      Niet om het een of ander maar eigenlijk krijgt het Forum ontzettend veel aandacht in de media wat ze in de schoot geworpen krijgen. Vergelijk het eens met de aandacht van de andere kleine partijen zoals bv 50+ of de Dierenpartij. Die krijgen echt niet zoveel aandacht als het Forum.

     2. swetsnek

      RobertMarsman kijkt niet maar heeft wel een stellige mening bravo

   2. brabantguy

    Van Nieuwenhuizen?

    1. HW

     Ja, je weet het wel, die linkse zakkenvuller met dat geblondeerde haar.
     Heeft waarschijnlijk teveel naar Geert gekeken!

     1. HaZ

      Je bedoelt zakkenvuller Mathijs van Nieuwkerk.

     2. brabantguy

      Je weet geeneens zijn naam…..

  2. brabantguy

   Och ja als je ziende blind bent kun je iemand ook niks verwijten. Mens… Oh ja die man loopt van vrouw tot vrouw en van euro naar euro…Voor een paar knaken zegt hij alles op tv…Met zo’n aanhanger van FvD hebben ze geen vijanden meer nodig…

   1. HW

    Je vergeet D66 voorman Pechtold te vermelden, die wipt ook van de een naar de ander. Over ziende blind gesproken.

   2. swetsnek

    ik zie dat ons wimpie ook weer terug is ???

 2. Guus Geluk

  Hoe noemen we dit? Het rechtspopulistische mediakartel?

  1. HW

   Guusje, die rode zonnebril staat je niet, ouwe fascist.

   1. Guus Geluk

    Ik ben geen fascist, want ik heb er geen problemen mee. Mens moet maar doen wat hij niet laten kan.

    Het begint allemaal wel elitair te worden.

    1. HW

     Dus je trekt je woorden in. “Het rechtspopulistische mediakartel”

     Sorry als ik het verkeerd heb geïnterpreteerd, maar soms kom je over als Joseph Goebbels en dat was ook een fascist.

     1. Guus Geluk

      Wat ik bedoel is het volgende: de media van linkse signatuur noemt men het “mediakartel” (dixit Baudet). Noemen we de media van rechtse signatuur dan ook een “mediakartel”?

     2. HW

      Guus, een programma tegen de hele NPO en RTL, dat kun je toch geen kartel noemen of je bent toch gelijk Joseph Goebbels, want die verkondigde zulke dingen ook.

     3. Guus Geluk

      Ik heb het woord “kartel” niet verzonnen, dat is een creatie van Baudet.

     4. HW

      Een kartel bestaat uit meerdere partijen. Één programma kan daarom nooit een kartel vormen.

     5. Guus Geluk

      Precies. Daarom vroeg ik me af hoe we dít gaan noemen.

     6. Floris

      Guus is de snuggerste niet, maar dat was al bekend.

     7. swetsnek

      O maar dat is guuske ook dat zie je wel goed hoor HW

    2. George Knight

     @Guus Geluk
     Ja, dat valt me ook op. Baudet, Hiddema, Mens, dat zijn opinie-leiders die exact het profiel hebben dat ze zeggen te bestrijden. Hoe geloofwaardig is dat en wie gelooft nou echt dat het deze mensen om meer te doen is dan hun eigen plek op het pluche?

     Opkomen voor de gewone man en vrouw in de leunstoel bij de open haard door Baudet, Hiddema of Mens is mogelijk, maar onwaarschijnlijk. Wanneer komt er weer eens een bankwerker of fabrieksarbeider in de Tweede Kamer?

     1. Guus Geluk

      Forum voor Democratie is gewoon een rechtse D66.

 3. DolleDries

  Dat is toch dat programma met al die oplichtende investeringsbedrijven.

  1. HW

   Ja, Dries, zo wordt dat programma gefinancierd.
   De belastingbetaler wordt opgelicht bij de NPO, dus het blijft broekzak, vestzak.

 4. George Knight

  Harry Mens die in 1993 niet serieus werd genomen door de VVD en toen de LPN oprichtte waarvan nooit meer iets is gehoord en tegen Pim Fortuyn en de LPF aanschurkte loopt blijkbaar nog steeds over van ambitie. Van politieke ambitie om ook een plek op het pluche in te nemen.

  Uiteraard zitten de jongeren van Nederland te wachten op deze 70-jarige politicus in de dop die nooit zijn plek in de Nederlandse politiek heeft kunnen vinden. Mede door zijn flexibel karakter en zijn bescheidenheid. Elke partij die zich aandient om invulling te geven aan de ambitie van Harry Mens is blijkbaar welkom.

  Wie weet is er over twee jaar een andere partij dan FvD waarbij Mens probeert aan te haken. Twee jaar in de politiek is lang. Mens hopt toch al tientallen jaren van partij naar partij voor een functie op het pluche. Tot nu toe tevergeefs.

 5. henkie

  Harry Mens heeft als een van de eerste/(de enigste?) particulier, zendtijd gekocht van de commerciele zenders en een eigen programma gemaakt. Het is niet gezegd dat gasten gratis deel kunnen nemen aan het programma, sommigen misschien wel?

  Harry Mens heeft, misschien wel onbewust, onze democratie een dienst bewezen door mensen die probeerden de waarheid aan het licht te brengen, een podium te geven.

  Na de moord op Pim Fortuyn stond hij vooraan om samen met ander media het geluid van “de kogel kwam va links” de kop in te drukken.

  Wat mij betreft moet de heer Mens zich vooral bezighouden met TV maken, en politiek bedrijven aan anderen overlaten. Hij moet zeker niet gaan infiltreren in de FvD.

 6. Punt50

  Harry Mens kan het beter bij zijn promotie & reclame kletsprogramma houden. Ik zie er niks in voor FvD.

 7. Nederlandse_Patriot

  Wacht…wat? Harry Mens lijkt me een aardige man, maar hij is wel de slechtste interviewer van Europa…

 8. Peter Selie

  Harry Mens wil senator worden, Mens wil mee liften op het succes van het FVD, Mens kan geen interview afnemen zonder dat hij zich belachelijk maakt, het enige waar Harry goed in is, is graaien.

 9. Peter Selie

  Het FVD moet toch wel bulken van het geld, want acte de presence geven bij het graaiers-gilde van Mens kost gauw al zo’n beetje € 10,000,- dan zijn ze wel wanhopig op zoek naar nieuwe aanhang die ook gelijk in de verse drol trappen. De zoveelste aan alle kanten plat gewalste variant op het thema democratie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.