Bizar: Giro555 heeft overal ter wereld hulpacties maar laat verwoest Sint-Maarten in de steek

De inwoners van het Nederlandse eiland hoeven niet op de hulp van Giro555 te rekenen. De samenwerkende hulporganisaties hebben namelijk “geen verzoek om hulp” ontvangen van het eiland, dat volledig in puin ligt door orkaan Irma

Wanneer er in een willekeurig Afrikaans of Aziatisch land een overstroming of aardbeving is, staat Giro555 te popelen om in actie te komen. Dagenlang komen BN’ers voorbij op tv, radio en sociale media met de oproep vooral veel te doneren aan slachtoffers in Nepal of Burkina Faso. Maar nu het Nederlandse eiland Sint-Maarten compleet is verwoest door een brute orkaan, blijft het stil bij Giro555.

Naar eigen zeggen heeft Giro555 “geen hulpverzoek ontvangen” van Sint-Maarten, en komt er daarom geen actie. Dat is eigenaardig: bellen mensen in Azië of Afrika soms zelf Giro555 met een officieel hulpverzoek wanneer er een ramp plaatsvindt? De beelden van het verwoeste Sint-Maarten moeten toch genoeg zijn om in actie te komen? Terwijl Giro555 wél geld ophaalt voor Nepal, Zuidoost-Azië en Ethiopië, blijven de inwoners van Sint-Maarten – Nederlandse burgers! – aangewezen op een totaal onbekend gironummer van het Rode Kruis.

Veel mensen op Sint-Maarten konden vóór orkaan Irma al nauwelijks rondkomen. Nu ligt het eiland in puin en kijkt Sint-Maarten op tegen een wederopbouw die jaren gaat duren. Als er één plek is die een actie van Giro555 verdient, dan is het Sint-Maarten wel. Maar kennelijk vindt Giro555 het belangrijker om hulp te sturen naar verre landen waar geen mens ooit van had gehoord, dan om hulp te bieden aan Nederlandse burgers op het Nederlandse Sint-Maarten.

Mensen die aan Sint-Maarten willen doneren, kunnen dat doen via Giro 5125. Maar een nationale inzamelingsactie, inclusief enthousiaste BN’ers en uren zendtijd op radio en tv, zit er niet in voor het eiland.

Beelden van de verwoestingen op Sint-Maarten zijn hier te zien:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. mening66

  Ik geef nooit meer aan giro 555 omdat de directeurs te veel afschuimen vr eigen gebruik.
  En nu had ik het wel willen doen maar dit is niet interessant genoeg vr 555.

 2. mening66

  Ik krijg nu voor de 2e keer dat ik een dubbel bericht heb geplaatst, wan pertinent niét zo is.
  Is dit nieuw?

 3. Guus Geluk

  Sterkte, medelanders!

 4. buitenbeentje

  Samenwerkende hulporganisaties bestaan uit grote NGO´s die allemaal hetzelfde goede doel dienen, hun eigen portemonnee. Als er nou eens 1 zou zijn, dan had het nog zin, maar alleen het buitenland zijn er meer als 300 hulporganisaties, allemaal met een waterhoofd van graaiende directeuren en sure administraties. Wie daaraan geeft is gek.

 5. DolleDries

  Gezien de grootschalige plunderingen vraag ik me af of je dat tuig moet helpen.

  1. Marija

   Ik dat toch wel een klein beetje begrijpen, als je alles kwijt bent, geen eten of drinken meer hebt en er staat een open super markt, dan haal je daar toch je voedsel weg voor familie en kinderen. Beetje door de vingers zien DD.

 6. Ni28

  Giro555 kon wel weten dat er geen contact mogelijk was met Sint Maarten. Heb je meestal na zo orkaan. Moeilijk te bedenken.

 7. George van de linden

  Nadat ik onderstaand e-mailtje heb verstuurd naar DENK naar de Antilliaanse mevrouw Albitrouw werd ik gelijk geblokt…gek hé ….LOL

  Beste Gladys Albitrouw,(DENK)
   
  Ja,ik weet dat u het onzachelijk druk hebt………maar toch even het volgende:
   
  Dankzij doortastend optreden van sommige inwoners van het zwaar getroffen St. Maarten konden peperdure breedbeeld-televisies en overige elektrische apparaten op het nippertje gered worden van allesverwoestende waterschade, en de volgende orkaan -José- die op weg is naar ons sympathieke stukje koninkrijk. Wees geen lul. Geef gul.
  Maar  ook de plaatselijke juwelier werd geholpen met het veiligstellen van zijn verkoopwaar!
   
  Maar nee,dit zijn geen criminelen,dit zijn arme mensen die de schrik nog in de holle ogen hebben.
   
  Gelooft u dit en denkt u dat IK hier geld aan ga verspillen ….nou geen cent en ik heb al vernomen dat een GIRO-nummer voor dit soort mensen in mijn straat geen ene cent opleverd!
  En ik hoop dat heel Nederland ook zo wijs is om de deur achter zich dicht te slaan als de bedelaars langskomen .
   
  M.v.g.
  George van de linden
   

  1. Marija

   Ja ik begrijp plunderingen voor eten en drinken, wat u benoemd zijn plundering en stelen door tuig, ik verwerp dat ook.

 8. fusilier

  Hebt ons Koningshuis of M.P. Rutte al een miljoentje of wat betaald uit eigen kontzak . TRUMP heeft toch wel het goede voorbeeld gegeven hiermee.

  1. Guus Geluk

   In de tsunami van media-aandacht, fusilier, sijpelen langzamerhand berichten binnen welke melden dat de regering aldaar niet zuiver op de graat is. Ik zou zijne majesteit en zijne excellentie aanraden nig maar even niet met geld te strooien.

   Goed dat Nederland aanwezig is. Zonder Westers bestuur zou St. Maarten binnen de kortste keren afglijden tot een corruptieparadijs .

   1. Hetzalwelweer

    Eerst wordt gekeken naar de media aandacht. Dan naar de reclames die voor de NPO journaals verkocht worden. Dat min 90% van de inkomsten voor het goede doel, van de rest kun je nog maar net een waterput aanleggen. sarc off

 9. Parestado4

  Verdienen de direkteuren van zuke (hulpactie`s)te weinig aan.Geaffecteerd oreerende…………………………………………………………………………………

 10. Babaji538

  Een knopje liet de boel verbranden.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.