Britse extreem-rechtse militairen opgepakt wegens het voorbereiden van een aanslag

Infiltranten in het leger is het laatste wat je moet hebben. Ze zorgen voor een verzwakte cohesie binnen het leger en ze tasten de professionaliteit en effectiviteit van het leger aan. Daarnaast haalt het de neutraliteit van het leger weg. Dit is ook gebeurd in het Britse leger, waar vier militairen zijn opgepakt wegens verdenking op het voorbereiden van een aanslag.

Volgens Britse media werden vier mannen tussen 22 en 34 jaar oud aangehouden bij acties in Birmingham, Northampton, Powys en Ipswich. Onder de arrestanten zijn militairen maar hoeveel is niet duidelijk.

Volgens sommige Britse media zijn ze alle vier militair, andere meldden dat er „militairen onder de arrestanten” zijn. De vier zouden lid zijn van de rechts-extremistische National Action die vorig jaar werd verboden.

Het leger dient neutraal te zijn en geen religieuze of ideologische voorkeuren te hebben. Dat betekent dat niemand in het leger, maar dan ook niemand dit soort dingen dient te doen. Het plegen van een aanslag is al een verschrikkelijke daad, maar je ideologisch verbinden met een beweging of partij als militair, dat doet simpelweg schade aan het militaire apparaat en het vertrouwen in dat apparaat.

Of het nu religieuze fanaten zijn, of extreem-rechtse gekken, ze dienen niet in het leger actief zich met dit soort dingen bezig te houden. Het leger is er voor het verdedigen van de natie en de interesses van de natie zodoende te bevorderen. Niet om politiek-ideologische ideeën uit te voeren.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Punt50

  Na het Duitse leger zien ook veel Britse militairen met lede ogen dat hun land van binnenuit raakt kaalgevroten door de 5de Islam colonne. Ik begrijp ze wel… Zeg niet dat het OK is, maar snap het.

  1. Neworder

   Geef maar toe Punt50, dit soort acties juich je toe.
   Beetje hypocriete reactie, schaam je Browning M2

   1. Bloem

    assumption is the mother of all fuckoffs beste heer Neworder

    1. Punt50

     @ Bloem

     Heer Neworder leest bewust niet wat er staat.

 2. Ni28

  Dom, want nu gaat Links keihard schreeuwen, zie je wel? Maar wij weten dat schurken overal zijn.

 3. HaZ

  De groep, opgericht in 2013, werd vorig jaar verboden. Op het lidmaatschap staat een gevangenisstraf van maximaal tien jaar. Ook wie steun uitspreekt voor National Action is strafbaar. Mooi, opgeruimd staat netjes !

 4. DolleDries

  Alles heeft zijn oorzaak..
  Voor de Nazi’s waren verzetsstrijders ook terroristen.
  Tussen Islam en Nazi doelstellingen zit niet erg veel verschil.

 5. fusilier

  Alles heeft een oorzaak, en dit ook, als je geen leiding krijgt , dan neem je de leiding. Als laatste redmiddel.Dat heet liefde voor je vaderland.

 6. Two Ravens Black Kettle

  Dubbele reactie ontdekt: het lijkt erop dat je dit al hebt gezegd!
  (wat niet klopt)

  Weer -as usual- in piecemaiiiil

  Dubbele reactie ontdekt: het lijkt erop dat je dit al hebt gezegd!
  (wat eveneens logischerwijs niet klopt)

  Shit ditmaal niet bewaard
  (as usual)

  Enfin dit is weer de ether in gegaan
  Een vlucht regenwulpen
  Ik had wat denkers/tips (denkers die elkaar zelfs tegenspreken/haten zoals S.a.m.h.r.r.i.s. en S.t.e.f.a.n. M.o.l.y.n.e.u.x versus (helemaal de verboden denker hiero) D.o.u.g.l.a.s.h. m.u.r.r.a.ay) Yep iks pel alles fout maar anders kom ik er 110 % sure niet door (en dit wordt weer gokken) etc maar kennelijk kan jullie site dit niet allemaal verhapstukken

  Dedaelijksestandaard is de enige site waar het verstandig is dat je (voordat je op PLaats reactie p.usht) het bewaart (ik ben daar slecht in en dus verdwijnen er hele hopen teksten (wat ongetwijfeld een zegen is voor de mensheid maar een (privé0 irritatie nonetheless)

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.