Catfight! Hennis disst Berckmoes terug: ‘Zou me kapotschamen als ik 6 jaar van belastinggeld Netflix had gekeken!’

Ook minister van defensie Jeanine Hennis reageert op de aantijgingen van Ybeltje Berckmoes in haar boek tegenover diverse VVD-politici, waaronder zichzelf. Ze kaatst de bal terug, en vindt dat Berckmoes zich ‘in een hoekje kapot moet schamen’.

Minister van Defensie Jeanine Hennis was niet van plan om bijzonder veel woorden vuil te maken aan Ybeltje Berckmoes. Het oud-VVD-Kamerlid bracht deze week namelijk haar politieke memoires uit onder de titel Voorlichting loopt met u mee tot het ravijn, waarin ze beschrijft hoe ze haar tijd in de Tweede Kamer als onderdeel van de VVD-fractie doorgebracht heeft. Verschillende VVD-politici komen er op z’n best bekaaid af, waaronder Jeanine Hennis. Door Berckmoes wordt zij neergezet als “echt een bazinnetje”.

Hennis zelf reageert nogal gelaten op de ophef, maar heeft wel één snedig antwoord op de verwijten van Berckmoes. Laatstgenoemde beschreef haar tijd in de Tweede Kamer namelijk als voornamelijk veel Netflix kijken op haar kantoor aan het Binnenhof. Jeanine Hennis speelt daar vandaag voor de roze plopkap van PowNed handig op in:

“Nou, heel eerlijk gezegd: als ik zes jaar op kosten van de belastingbetaler Netflixjes had gekeken, dan zou ik me in een hoekje kapot zitten schamen. En voor de rest is het ieder zijn ding!”

Oei. Dat is best wel even een harde uithaal van Hennis. Ik ben heel benieuwd of (en hoe) Berckmoes hier op gaat reageren. Ik hoop stiekem op een gevecht met handtasjes of anders een langlopende ruzie in ’s lands roddelbladen. Maar hoe dan ook heb ik me in ieder geval vandaag kostelijk vermaakt met deze fittie! Hopelijk vervolgd…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

70 reacties

 1. Ni28

  Het moddergooien is begonnen maar hoe dan ook het blijft VVD modder.

 2. Floris

  Daar hebben we die omhoog gevallen tikgeit ook weer.

  1. K.Dopper

   Floris heeft het niet zo op vrouwen die het verder schopten dan hij zelf.

   🙂

   1. LieverKipsLeverworst

    Zeg, Klote Klopper. Hadden wij niet eens afgesproken, toen jij hier onder een eerdere nickname jouw gal spuwde, dat jij zou oprotten en nooit meer terug zou komen? Eikel!
    #wegermee

    1. Hetzalwelweer

     @Kips, vooral aandacht geven, dat helpt……nogo

  2. hans-e-pans

   Ze blijkt die Schoevers tikgeitenopleiding niet af te hebben gemaakt.

   1. Floris

    Zelfs dat niet?

    Hahaha.

    1. hans-e-pans

     Mevrouw is in de verste verte niet wat ze denkt te zijn, ze is zelfs niet eens echt blond. Wie weet wat er allemaal nep is aan haar.

  3. marco1

   Hahahaha , mooie opmerking. Zo zie je maar hoe meningen kunnen verschillen , ik vind het wel een leuke vrouw.

   1. Feit

    Ik ook, ze is eerlijk.

    Ze hoort niet bij de VVD.

    1. corfo

     @ marco1.
     Van mij mag jij haar natuurlijk “een leuke vrouw” vinden.
     Ik persoonlijk ben niet zo erg dol op mevrouwen met een volgespoten Botox-kop.
     Iedereen heeft zo z’n eigen voorkeuren, en dát mag gelukkig nog nét in dit landje.

     1. marco1

      Ik had het niet zozeer over het uiterlijk , hoewel ze ook niet lelijk is , maar over innerlijk. Ook heb ik het niet helemaal correct gezegt , het moest zijn ze lijkt me een leuke vrouw daar ik haar niet persoonlijk ken. Ze komt op mij iig als een aardig persoon over maar daar kan ik me natuurlijk in vergissen.

 3. hans-e-pans

  Persoonlijk denk ik dat mevrouw Hennis er dan krijsend naast kan gaan zitten omdat ze tijdens haar ministerschap vrijwel het gehele ministerie van defentie naar zijn kloten heeft geholpen. Dan druk ik me nog netjes uit. Had ze zelf ook maar meer naar Netflix gekeken.

  1. K.Dopper

   Dat is onjuist, Hennis liep een foutloos parcours als bekwame minister. Die komt in het volgende Kabinet terug en kan elk departement aan.

   1. swetsnek

    man man wat ben jij aan de doop zeg er komt werkelijk niks zinnigs meer uit dat muilwerk van jou

    1. corfo

     @ swetsnek.
     Laat lullen die riool-rat.
     De figuur @ Dopper is al lange tijd totaal de weg kwijt, vindt hij nóóit meer terug. Hij zal wel weer zijn volgestopt met medicijnen door z’n vaste psychiater.
     Zal de dwaas wel weer reageren met “Troll alert !”
     De figuur is zo ongelooflijk stom dat hij niet eens begrijpt dat die “reactie” op de lachspieren van anderen is gaan werken.

   2. IJscoman

    Die Dopper: hilarisch!

    1. poldi

     Doppertje, doppertje toch…wist wel dat je op de geheime loonlijst van de VVD voorkomt.
     En als extra bonus jouw reacties in het demoniseren van Wilders.

     1. corfo

      @ poldi/IJscoman.
      Die Dopper toch, hij doet mij steeds meer denken aan een “Domme August” in een circus. Hij kletst, liegt en draait, en nu vindt de dwaas zelfs nog dat Botox Hennis een “foutloos parcours” heeft gelopen ! Hoe blind kun je zijn ? Het leuke van Dopje vind ik steeds weer de eenvoudig door te prikken z.g. “stellingen, feiten en argumenten”. Hij bazelt maar wat, zoekt een stukje tekst op Google en plaatst dat op deze site als zijnde ZIJN vinding.
      Kolderieke figuur, die Dopje, moeten we zien te houden hiero !!

     2. Mart

      Dopper….dop je nog welles?Zó ja,vergis je dan niet in het gaatje.

   3. van Urk

    Ze liep inderdaad zelf wel een foutloos parcours maar bij defensie waar zij de regie over heeft, gaat namelijk wel alles fout. http://www.rtlnieuws.nl/nederland/geheim-rapport-landmacht-het-materieel-is-oud-versleten-en-daardoor-gevaarlijk

    1. Ni28

     Net als de hele regering, cijfers zijn rond en het land plat.

 4. Ni28

  Berkmoes gaat het uiteindelijk verliezen want zij was al 6 jaar lang een verliezer. Voor dat geld kunt je het natuurlijk lang uithouden maar eigen gevoelens gaan toch opsteken. Het is zoals overal, mond houden en in pas lopen anders heb je een probleem. Ooit zei Fortuyn al over de algemene werksfeer, het is nergens meer leuk, en gelijk had hij want de meeste leidinggevenden schitteren in onkunde en kunnen hun functie niet aan of het zijn ex-slavendrijvers. Een eigenschap van vooral tijdelijke managers die de werksfeer volledig verziekt hebben.

 5. swetsnek

  Mevrouw lip doet ook even mee een heeeeeeeeeeeeeel leger om zeep geholpen dank je wel hennis zonder hoofdletter want die is ze niet waard

 6. Duckday

  Meer vrouwen in de regering bekwaam of onbekwaam

  1. Ni28

   als de quota’s maar gevuld zijn.

 7. HaZ

  Ybeltje heeft een gevoelig snaartje geraakt….nee laten springen ! kan niet wachten tot deel II van haar boek uitkomt. 😉

 8. HW

  Hennis is mooi pissed off.
  Als een paar individuen de dienst uitmaken, dan kan de rest Netflix kijken.
  Hennis doet nu voorkomen alsof Ybeltje de enige Netflix kijker binnen de fractie was.
  Helaas waren dat er veel meer, Hennis en de rest zat dronken in het café of lag te slapen op de bank.

  Mooie VVD voorstelling daar in Den Haag.

 9. netniet

  Het klinkt haast als een gevat antwoord maar is in weze vreselijk dom. Want hier geef je dus te kennen dat je deel uitmaakt van een partij waar jouw collega’s kennelijk 6 jaar kunnen Netflixen zonder dat het in de gaten loopt en het enige consequenties heeft. Indirect bevestig je dus alleen maar het gestelde. Helaas zit deze dame nog wel in de kamer maar verder ieder zijn ding.

 10. Roughwood

  Mevrouw Berckmoes verdient zeker geen schoonheidsprijs, maar ik vermoed dat Jeanine meer schade heeft aangericht. Maar dit leidt zo lekker af van de zaken die er werkelijk toe doen. Namelijk het feit dat mevrouw Hennis er op defensie er grote teringzooi van heeft gemaakt. En als daar door militairen over werd/wordt geklaagd is dat natuurlijk totaal onterecht hoor.
  https://www.gelderlander.nl/binnenland/wapens-commando-s-oud-en-versleten~a392f375/

  1. van Urk

   Wat heeft Jeanine in die zes jaar van ons belastinggeld dan gedaan? Nieuw materieel voor de commando,s gekocht?

   1. K.Dopper

    Ze heeft foutloos op Defensie gepast waarvan de meerderheid van de kiezer vond dat er geen cent bij mocht.

    1. Roughwood

     Ah, uit uw reactie maak ik op dat u regelmatig met militairen spreekt. Maar niet heus. Net of de kiezer iets over het defensiebudget heeft te zeggen, laat staan dit kan beïnvloeden. Na verkiezingen zijn de meeste woorden/beloften van de gemiddelde politicus geen snars meer waard. Zie de huidige formatie. Kraam dus geen onzin uit als u niet weet waar u het over heeft.

     1. corfo

      @ Roughwood.
      Vriend Dopje denkt dat hij overal verstand van heeft, is toch ook bij wel bekend ?
      Hij weet het verschil tussen een karwats en een “dikke Bertha” niet eens.
      De zielepoot !

    2. van Urk

     Heeft u dat aan al die kiezers gevraagd dan? Het zijn uiteindelijk de partijen die eerst A beloven maar toch B gaan doen. Alle partijen die straks Rutte 3 zullen vormen hadden allemaal beloofd dat defensie geld bij zou krijgen. Gelukkig weet onze jeugd wat er wel op de wereld afspeelt: http://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2017/09/kinderbegroting-27-miljard-voor-defensie

     1. K.Dopper

      Hennis was een uitvoerend minister die binnen de financiële kaders leiding moest geven aan dit Departement. Dat deed ze uitstekend en het zal me niet verbazen als ze dat in het volgende Kabinet opnieuw mag doen, wellicht met een hoger budget.

      Defensie was in de verkiezingen en van 5 jaar geleden en in de recente verkiezingen geen thema. De kiezer zal het dus een zorg zijn en dan doen bestuurders wat hun goed dunkt. Als je daar moeite mee hebt snap je niet hoe de representatieve democratie werkt.

     2. van Urk

      Defensie is nooit bij de politiek een thema geweest ondanks hun beloftes voor extra geld. Gebroken geweertje weet u wel. Of zoals de oud minister en anti-militair van Oijk het mooi verwoorde met de vraag of er extra geld naar defensie toe moet: “Precies het verkeerde politieke signaal. In plaats van de koude oorlog weer een impuls te geven, moeten we inzetten op diplomatie.” Terwijl het volk tegenwoordig weer om meer veiligheid en een deugdelijk leger schreeuwt. Maar toch onze jongens en meiden met ondeugdelijk materieel klakkeloos naar gevaarlijke missies sturen. Ongelooflijk.

     3. van Urk

      Even ter herinnering wat politici nu alweer vergeten zijn: https://nos.nl/artikel/2143467-bijna-hele-tweede-kamer-wil-meer-geld-voor-defensie.html

     4. van Urk

      K.Dopper@ Ik zeg ook niet dat Hennis haar werk niet goed doet. Ik hoop alleen dat ze in het volgend kabinet aan haar departement het goede nieuws kan vertellen. 😉

     5. K.Dopper

      Ik ben geen voorstander van een hoger nationaal budget voor Defensie. Dat is geldverspilling: alleen een EU-defensie kan onze veiligheid vergroten.

     6. van Urk

      “Ik ben geen voorstander van..blablabla” Daar gaan we al; Links gebral. En een EU-defensie kost zeker niks? Een EU leger wordt toch niks. Droom maar lekker.

     7. Roughwood

      Eurofiel Dopper wil een EU leger. Moesten we maar eens niet doen. Door intensivering en optimalisatie van de huidige samenwerking tussen NAVO legers onderling zou nog veel meer kunnen worden bereikt. Gemakshalve gaat Dopper er maar even aan voorbij dat we onze verplichtingen aan de NAVO al jaren niet nakomen. NL moet gewoon minimaal 2% van zijn BNP aan defensie besteden. Keiharde afspraak, dus uitvoeren. NL soevereiniteit mag nooit worden verkwanseld aan de EU. Ik voel mij geen Europeaan.

    3. Seneca

     @dopper
     Weer fout! U gaat er vanuit dat er in dit land, de burger inspraak heeft in het reilen en zeilen van onverschillig welk departement. Donders goed weet u dat u uit uw nek – zoals zo dikwijls – lult. Voorbeeld: de kiezer werd door ALLE partijen beloofd dat het eigen risico in de zorg minimaal identiek aan dit jaar zou moeten blijven en vele partijen spraken over een vermindering. Zo ook de partijen die nu aan het ‘formeren’ zijn. Ik hoef u niet te vertellen wat het resultaat is: een beschamende vertoning van de ‘kennis en kunde’ van de dames en heren politici (CDA voorop) en de kiezer – die het salaris van deze lieden betaalt – wordt wederom besodemieterd.

     1. van Urk

      Helder bewijs dat een stem van het volk een slag in de lucht is.

 11. Punt50

  Hennis kan nog geen Colt van een FN onderscheiden. En zo’n tikmiep maken ze gewoon minister… Wie kan dat nou begrijpen?

 12. Hetzalwelweer

  Schippertje moet d’r mondje maar beter dicht houden. Haar mannetje Spijker heeft jarenlang kunnen profiteren van het grote graaien binnen de zorg.

 13. toetssteen

  Als oud marinier zou ik willen dat op de plaats van de min van def een persoon zou komen die weet waar hij/zij spreekt!

  1. Hetzalwelweer

   @Toetssteen, zolang Den Haag 1 grote Muppet show is en blijft hoef je weinig verandering te verwachten.

  2. K.Dopper

   Misschien in een zaaltje in Almelo of Harderwijk, Toetssteen.

   🙂

   1. Top

    Blablablabla? Blablabla! bah.

    1. corfo

     @ Top.
     Tot mijn verbazing zie ik dat de riool-rat @ Dopje nog niet heeft gereageerd met”: “Troll alert !”
     Dat is n.l. één van zijn specialiteiten !

 14. LieverKipsLeverworst

  Niet om het een of ander, maar mevrouw Ybeltje Berckmoes zat 6 jaar lang in de TK uit haar neus te vreten. 6x een jaarsalaris van ruim een ton. Reken maar uit, ruik aan me reet. Voor niets doen.
  En nu? Wachtgeld?
  Godverdomme…!

  1. Hetzalwelweer

   Dat doen ze “bijna” allemaal daar, niets nieuws dus.

  2. Hetzalwelweer

   En Markje belooft iedereen extra geld, heel veel onderste steentjes en vooral heel veel sprookjes…..weet niet wie erger is. Ybeltje of Markje.

   1. LieverKipsLeverworst

    ze leven allebei op kosten gemeenschap. Van ons dus.

    1. Hetzalwelweer

     Verklaar Kips….gemeenschap….de politiek en de media zijn er druk mee bezig om deze te verkloten….niks gemeenschap, alleen maar haatzaaien. Ze geven ons de schuld…wij het volk…maar niemand veroordeeld de media. Zwarte Piet? De media…Black lives matter? De media…Trump of Poetin? De media….zij verkloten in opdracht van de hele zooi…en de media wordt betaald door?….de elite…de 1% van deze aardkloot.

    2. Joop Sigaar

     Ik zou me kapot schamen als ik Defensie zo gesloopt had in opdracht van Rutte en andere bendeleden .

     En eh ,liever kips leverworst , dat zijn toch die rollen met gekookt hepatitis slachtafval in een mooi plastic darmpje uit Almelo waar heeeel erg veel ellende achter zit.

     Neem een andere Nick name want dit is sluikreclame .

     1. corfo

      @ Joop S.
      Kunt u a.u.b. óók een andere naam aannemen ?
      Uw naam doet mij aan longkanker denken !

     2. Joop Sigaar

      @Corfo

      http://www.maxvandam.info/humo-gen/list.php?database=humo9_&pers_lastname=Sigaar&part_lastname=equals

      Sigaar is een gewone [Joodse] achternaam, verdiep je eerst eens in een naam voordat je vanuit je luie kantoorstoel gaat zitten zwetsen.

      Overigens ;
      Ik zeg niet dat u moet roken, juist niet zelfs, maar u maakt wel sluikreclame voor een rol gekookt hepatitis slachtafval in een mooi plastic darmpje uit Almelo waar heeeel erg veel ellende achter zit.

  3. Ngatimoto

   Daarom kan het aantal 1e en 2e Kamerleden makkelijk naar beneden worden bijgesteld.
   Die arme dames en heren, de backbenchers, hebben echt helemaal niets te doen.
   Mag je woordvoerder zijn over de aanleg van fietspaden in de kop van Noord-Holland.
   U snapt zelf dat dit niet iedere dag aandacht nodig heeft.
   Nederland heeft dan de meest concurrerende economie maar in Den Haag kant het best wat scherper.

 15. Two Ravens Black Kettle

  Jeanine Hennis, is dat niet die blondine die bezig is met de defensie af te breken zodat Nederland en onze militairen zo goed als weerloos zijn ?
  Diep gehaat door het defensiepersoneel
  Dat is die verschrikkelijke tante toch ?

 16. Ngatimoto

  Zegt de vrouw die bij stemmingen in de Tweede kamer precies doet wat de VVD top heeft opgedragen. In november 2011 kreeg Hennis-Plasschaert, die zich met name in Europa had ingezet voor de homorechten, de hoon van een groot deel van de Kamer over zich heen toen ze voor het behoud van de weigerambtenaar stemde vanwege het coalitie belang. Dus niet gaan roepen hoor Hennis, je bent zelf onbetrouwbaar!

 17. corfo

  Ik zou me kapot schamen als ’t me was gelukt om in een zó korte tijd als haar “ministerschap” heeft geduurd, zou zijn gelukt om het leger tot aan de grond te af te breken.
  Echte Nederlanders schamen zich kapot als dat mens in andere landen zegt dat ze óns landje vertegenwoordigt.
  Ze is nog steeds lid van de criminele organisatie : VVD, dus volkomen onbetrouwbaar.

 18. glazenbol

  Ik zou me als politieke partij doodschamen dat ik en van mijn leden 6 jaar de kans heb gegeven om de gehele tijd naar Netflix te kijken. Nu is schaamtegevoel bij de VVD iets wat men niet kent dus is dit wellicht wat raargedacht van mij maar?

 19. brabantguy

  Hennis en Schipper….Allebei snoeiharde tantes… Schipper zegt nu verhoging eigen risico is maar 15 euro per jaar… Totaal geen rekening houdend dat ze in 2012/2013 al 130 euro verhoogd heeft en sinds die tijd moeten we niet zeuren over 15 euro per jaar…

 20. corfo

  Enige tijd geleden werden tijdens de z.g. “vredesmissie” in Mali, 2 NL-militairen gedood door het spontaan ontploffen van een mortiergranaat. DE Veiligheidsinspectie heeft een onderzoek ingesteld en komt tot de conclusie dat de schuld hiervan bij Defensie ligt.
  Defensie, met a.h. hoofd mevrouw Hennis !!
  Hennis, waarvan o.a. @ Dopper durfde te zeggen, dat “zij een foutloos parcours had gelopen als min. van Defensie”. Ik wees @ Dopper er al vaker op dat hij wartaal uitkraamt, van toeten noch blazen weet en een leugenaar is. Dit bericht betr. Mali toont één en ander weer eens duidelijk aan, n.l. dat @ Dopper een extreem links kereltje is en ook zal blijven. Minkukel !

 21. Ecoshaarlem

  Dat meisje van Schoefers is onze minister van defensie
  Laat zij in de eerste plaats zich bezighouden met die handgranaten die niet deugden, en van opstappen heeft zij nooit gehoord in dit soort zaken, nee zij liep vorige week voor de muziek uit door te vertellen dat zij ook deel neemt in de volgende regering, waar tot op de dag van vandaag officieel niets over bekend is.
  Het boek geeft een inkijk in de VVD en daar past het meisje Hennis uitstekend bij!

 22. Ni28

  Minister Hennis mag zich zelf schamen voor twee dode militairen die zij op haat geweten heeft. He, Dopper, deze minister die het zo geweldig gedaan heeft en klaar staat voor de volgende ramp!

  1. RobertMarsman

   Maar het is wel een zeer interessante vraag wat Berckmoes al die jaren zoal gedaan heeft dan toch? War heeft zij dan gedaan al die jaren? Heeft zij al die jaren dan ook naar Netflix zitten kijken en lopen zuipen tussen de debatten door op kosten van de belastingbetaler?

   Zo ja dan verwijt de pot toch de ketel dat hij zwart ziet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.