Die LPF-Taferielen sind arriviert bei das AfD! Handvol nieuwe parlementariërs stapt nu al uit de partij

Geen categoriesep 26 2017, 16:00
Dit zijn toestanden waar LPF-kemphanen Herman Heinsbroek en Eduard Bomhoff hun vingers bij zouden aflikken. Daags na de Duitse parlementsverkiezingen stappen er al vijf kersverse leden van de AfD-fractie in de Bondsdag uit de partij.
https://twitter.com/SeverinWeiland/status/912651506524069888
Het lijkt erop dat in de Duitse Bondsdag straks geen zes, maar zeven nieuwe partijen zullen zitten. Frauke Petry is namelijk niet de enige AfD'er die daags na hun verkiezingsoverwinning vertrekt en een eigen fractie begint. Diverse andere partijleden stappen samen met Petry uit de populistische partij aan welke ze hun zetel te danken hebben, en beginnen voor zichzelf met een nieuwe partij. Behalve Petry stapt ook haar man Marcus Pretzell uit de AfD, met met hem nog drie anderen.
Petry op haar beurt maakt duidelijk aan heel Duitsland dat ze niet alleen vertrekt uit de fractie, maar ook uit de hele partij. Volgens haarzelf is dat een duidelijke stap:

"Partijvoorzitter Frauke Petry heeft haar vertrek uit de rechts-populistische partij Alternative für Deutschland (AfD) aangekondigd. „Het is duidelijk dat deze stap moet volgen”, zei ze dinsdag in Dresden.

Petry werd afgelopen zondag namens de AfD rechtstreeks gekozen in de Bondsdag, de Duitse Tweede Kamer, maar ze liet maandag al weten geen plaats te nemen in de AfD-fractie."

Kortom: het is inderdaad een heerlijke bende in de partij die nog zo lang heeft volgehouden dat er niets aan de hand was, en dat alle partijstrubbelingen die het AfD begin dit jaar zo deden kelderen in de peilingen nu voorgoed verleden tijd zijn.
Dat lijkt nu echter niet het geval te zijn. Een vergelijking met de LPF die in 2002 in de Tweede Kamer kwam en zonder leider Pim Fortuyn ruziënd uiteenviel dient zich aan: vanaf het allereerste begin heeft die partij er een bende van gemaakt - en is doorgegaan met intriges en drama tot het moment van hun definitieve exit in 2006. Het is genant en pijnlijk: een stel volwassenen die zijn gekozen om het land te regeren, steken lever al hun energie in het kapotmaken van mensen die aan dezelfde kant van de streep worden geacht te staan.
Maar aan de andere kant is het ook wel weer komisch. Dus. Vecht er maar op los. Het is niet alsof we nu echt nog hoge verwachtingen hebben van die gekke AfD-partij. Hier aan de andere kant van de Grebbenlinie vermaken wij ons kostelijk. Met een grote bak popcorn op schoot, welteverstaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten