Christelijke tiener op gruwelijke wijze doodgeslagen omdat hij uit hetzelfde glas dronk als een moslim

Geen categoriesep 10 2017, 21:00
Sharoon Masih werd aangevallen nadat hij de euvele moed had een slokje te nemen uit een glas waar een islamitische klasgenoot eerder uit had gedronken.
Een christelijke tiener is letterlijk doodgeslagen door zijn klasgenootjes in Pakistan. Sharoon Masih was de enige christen in zijn klas en werd aangevallen nadat én omdat hij een slokje nam uit hetzelfde glas waar een moslim eerder uit had gedronken. De 17-jarige jongen ging nog maar drie dagenlang naar de MC Model Boys Government School Burewala in Punjab toen hij op gruwelijke wijze werd doodgeslagen.
De islamitische docent van de klas zei achteraf dat hij niet gezien had wat er gebeurde omdat hij op dat moment een krant aan het lezen was. Nee, dat is geen grap.
Tot nu toe is er slechts één scholier opgepakt voor de vreselijke moord. Het gaat om Muhammad Ahmed Rana. Muhammad verdedigt zich door te stellen dat hij een woedeaanval kreeg toen Sharoon zijn iPhone (per ongeluk) kapotmaakte. Toen hem gevraagd werd welke andere islamitische kinderen betrokken waren bij de slachtpartij hield Muhammad zijn kaken stijf op elkaar.
Uit een autopsie is gebleken dat de arme Sharoon aan zijn einde is gekomen door herhaaldelijke slagen en trappen tegen het hoofd en zijn lichaam. Zijn moeder noemt het een "vreselijke" affaire en voegt toe:

"Niemand doet echt goed onderzoek naar zijn dood. We hadden een geweldig goede band en we keken uit naar het moment waarop hij voor ons én zijn broertjes en zusjes kon zorgen."

Dat moment zal dus nooit aanbreken en wel omdat zijn klasgenootjes besloten dat hij als christen het recht niet had om uit hetzelfde glas te drinken als een moslim. Blijkbaar is dat in hun ogen letterlijk een doodzonde.
Om het verhaal nog triester te maken was het bijzonder moeilijk voor Sharoons ouders om hem naar deze school te sturen. Sharoon zelf moest keihard werken op zijn dorpsschool om goede cijfers te halen. Vervolgens spaarden zijn ouders zoveel mogelijk geld bij elkaar en stuurden ze hem naar de school. Ze hadden het geld niet om een schooluniform voor hem te betalen. Toen hij de eerste dag in zijn normale kleren kwam opdagen -- dat was dus de eerste dag dat hij naar die school ging -- werd hij een paar keer in zijn gezicht geslagen en dwongen zijn docenten hem om de hele dag buiten te blijven staan. Dat was zijn 'straf'.
En dat is niet alles: op de eerste én tweede dag werd Sharoon ook nog eens continu uitgescholden door zijn klasgenootjes die hem probeerden te dwingen om zich tot de islam te bekeren. Blijkbaar was het ze na drie dagen duidelijk dat hij dat niet zou doen... waarna ze besloten om hem dan maar dood te meppen. Want christen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten