Dááág belastingcentjes! Opdoeken van nooit gebruikte AZC’s gaat ons 144 miljoen kosten

Het is ó zo makkelijk smijten met andermans geld.

Het rampenkabinet Rutte II dat over enkele maanden hopelijk eindelijk eens zal worden afgelost – door Rutte III, maar goed – kan zichzelf weer een schouderklopje geven hoor. Gaven Rutte, Asscher en zijn andere kabinetsmakkers al talloze miljoenen uit om asielzoekerscentra overal als paddestoelen uit de grond doen schieten, nu weten ze niet wat ze ermee aan moeten. Geld dat véél beter had kunnen worden besteed aan het vele malen goedkoper opvangen van echte vluchtelingen in de regio – voedsel en dergelijke kost in vele landen nu eenmaal minder dan in Nederland – werd besteed om overal en nergens opvanglocaties neer te zetten, zonder dat iemand met dochters of schoolgaande kinderen in de getroffen gemeentes daar zin in had.

Maar daar trok men zich in Den Haag natuurlijk niets van aan. Rutte capituleerde voor zijn linkse kabinetsmakkers, en zette de staatsschatkist wagenwijd open. Helemaal voor niets dus, zo blijkt nu maar weer. Op dit moment zijn er zo’n 22.000 asielzoekers – legaal – in Nederland, terwijl we meer dan het dubbele aan opvangplekken beschikbaar hebben. Dat is nog eens goed gepland!

De bouwkosten daarvoor alleen al liggen astronomisch hoog, maar misschien wel het ergste is dat we ook klauwen met geld kwijt zijn aan het in stand houden van die barakken. De verwarming moet gewoon betaald worden, maar ook de huur van al bestaande locaties moet bekostigd worden, aangezien daar al huurcontracten voor waren afgesloten. Daar valt onderuit te komen, maar alleen middels afkoop. Totale kosten om van de overcapaciteit af te komen? 144 miljoen eurootjes. Dat is nog altijd veel minder dan wanneer we ze zouden houden, is het erge.

En wie mag de rekening voor dit wanbeleid gaan betalen? Precies. Bedankt hè, Mark!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. henk vintage

  Wat denk je wat het gekost zou hebben als ze wel gebruikt zouden zijn, nog afgezien van de overlast en de gezinshereniging
  Dan maar liever 144 miljoen betalen.

  1. Floris

   En straks komt er weer een nieuwe golf gelukszoekers en gaan ze weer nieuwe centra bouwen.

   1. K.Dopper

    De beheersing van de vluchtelingenstroom is met name een resultaat van de huidige regering waarin met name Samsom zich sterk maakte voor de Turkijedeal. Een knap politiek stukje werk.

    Knap politiek werk dat hopelijk wordt doorgezet in een EU-brede aanpak.

    De reaguurders hier zijn zowel tegenstander van de PvdA als de EU. Ik bedoel maar.

    1. sjun

     Was het niet dat Hongarije een enorm hek gebouwd heeft en de toestroom afstopte dan zouden hier veel meer cumulerende kostenposten rondlopen. Maar om een of andere reden wordt hier gejuicht om de verkapte jizya-betalingen aan Recep Tayyip Erdogan.

     1. K.Dopper

      In het naïeve wereldbeeld van PVV-ers is het heel goed mogelijk een sluitend hek om Nederland heen te zetten en daarmee ons land hermetisch af te sluiten.

      Tegen dit soort domheid is geen kruid gewassen.

    2. Stanly2000

     De bedenker was echter een Duitser Gerald Knaus genaamd. Samson heeft het alleen maar overgenomen. Gebeurd vaker dat anderen met de eer gaan pronken.

 2. marco1

  kunnen ze daar geen begeleidend wonen projecten van maken of op plaatsen waar vraag ernaar is studenten woningen.

 3. Bes Tolen

  De regering ging nadat AZC’s uit de grond werden gestampt, plotseling of te wel al snel over tot het vorderen van tienduizend huurhuizen en wie weet hoeveel daarna nog meer. Gewoon een snelle beleidswijziging dus. Oogmerk duidelijk: die lui hier houden tot elke prijs. Uiteraard met de massieve aanbeveling of te wel dwingende inbreng van meer dan genoeg zaakwaarnemers belangenbehartigers en dat alles als gewoonlijk ten koste van de Nederlandse bevolking. Rutte is een slecht Nederlander naar mijn oordeel. Naar zulke onverschilligen wordt in deze tijd steeds gezocht voor de hoge politieke banen. Achterliggende organisaties zijn de baas.

 4. nogmaals

  In het naieve wereldbeeldje van dopper is het niet mogelijk om onze grenzen te sluiten tegen de islaminvasie.
  Tegen doppers domheid (of is het toch kwaadaardigheid?) is geen kruid gewassen.

  1. K.Dopper

   Ja, dat lijkt me praktisch zowel onmogelijk als uiterst onwenselijk.

   1. Stanly2000

    Wat Dopper mogelijk of wenselijk vindt is niet interessant.

  2. Stanly2000

   Oostenrijk en Duitsland voeren wel behoorlijke controles uit op inkomend verkeer. Niet alleen de snelwegen maar ook sluiproutes om de controle posten. En dat doen ze al jaren.

  3. sjun

   Aangezien ik de reactie van Dopper niet mag beantwoorden maar hier: Ons land hoeft niet hermetisch te worden afgesloten. Slechts het intrekken van staatstoelagen gecombineerd met tewerkstelling teneinde de eigen aanwezigheid te bekostigen volstaat al om de stroom van gelukszoekers af te laten buigen.

 5. Christina

  Maak er mooie bejaardenwoningen van, vereenzamen die ook niet meer.
  En er komt nog huur binnen ook, iets wat je van die binnenlopende parasieten nooit hoeft te verwachten, die krijgen namelijk alles gratis van links!!

 6. Bes Tolen

  Kijk en die ezels moeten nu de belastingcenten binnen halen: ,,ben jij de registeraccountant Douane (RA) die zijn grenzen wil verleggen? Uren per week 40. De meest complexe etc. bij grote (internationale) bedrijven. In staat te opereren in een grote en complexe (inter)nationale omgeving. Goede beheersing van de Engelse taal. Afgestudeerd als registeraccountant en ingeschreven bij NBA. Salaris minimaal € 2519,- per maand. De Belastingdienst kan niet zonder jou. Bellen met Employability. Werken voor Nederland.” Advertentie van heden.
  Werken voor Nederland gaat niet lukken dus. Misschien met de bedoelde voorrang voor gehandicapte vrouwen uit Nigeria? Ook regeringsbeleid toch? Klootzakken?!

 7. joost2

  Wat zeer vele malen erger is, zo weet ik uit betrouwbare informatie, dat er thans 40.000 bedden in AZC huizen/boten leeg staan, maar waarvoor domme ambtenaren van het AZC WEL met de eigenaren contracten heeft afgesloten a raison van 15 euro per bed.
  Die eigenaren lachen zich rot, ze hebben accommodatie verhuurd waarvoor zij dus 15 euro per bed ontvangen en er komt niemand. Wij- belasting betalers zijn dus per dag
  600.000 euro kwijt. Realiseert U zich dit eens!
  En je hoort hier geen hond over.
  Dit is echt schandalig.
  Er staan dus AZC huizen/bedden leeg waarvoor wel betaald moet worden.
  Geritseld door hovaardige, arrogante, onzakelijke en niet capabele ambtenaren !!
  Die hele vluchtelingen, immigratie en hulpindustrie wordt door een fanatiek management in stand gehouden teneinde er zelf een hoog salaris voor te kunnen opstrijken.
  En niemand die in dit land er ook maar iets aandoet.
  Ja een gewone burger, die boos achter zijn laptopje zit.

  1. Horatius

   Die 144 miljoen had men beter kunnen besteden aan onze ouden van dagen die tenslotte onze welvaartsstaat hebben opgebouwd via o.a. de 48-urige werkweek.

   Maar de asielzoekersindustrie is oppermachtig, slim gebruikmakend van de (gedateerde) Vluchtelingenverdragen en de Mensenrechten houden zij deze charitas op kosten van de belastingbetaler in stand.

   De gevangenissen worden gesloten omdat de criminaliteit sterk zou zijn teruggelopen, terwijl iedereen weet dat dit een leugen is. Werden in vroegere tijden 5 moorden per jaar gepleegd nu vinden er dagelijks 5 moorden plaats en worden aangiftes geweigerd vanwege andere prioriteiten en een tekort aan personeel.

   Sommige gevangenissen worden zelfs omgebouwd om asielzoekers op te vangen omdat de autochtone vooralsnog weigert om de zielige vluchtelingen zelf in huis te nemen.
   Bij ongewijzigd beleid is het echter niet denkbeeldig dat de gewone burger wordt verplicht om inkwartiering te verlenen aan b.v. 2 Somaliërs of 2 Syriërs, of 2 voorlopig uitgeprocedeerde Marokkanen. Daar zal wel een financiële vergoeding tegenover staan maar wij laten het volledig aan uw fantasie over wat dan de gevolgen zouden kunnen zijn voor uw privacy. Om over de veiligheid van uw dochters maar te zwijgen.

   Ieder volk krijgt de regering die het verdient en aangezien er momenteel besprekingen plaats vinden door de gevestigde politieke elite zal er weinig tot niets veranderen aan het ruimhartige asielbeleid.

   Pas als de Troonrede wordt voorgelezen door een Grootmoefti zullen sommige autochtonen zich alsnog achter de oren gaan krabben: hadden die Janmaat, Fortuyn en Wilders toch niet ergens gelijk met hun waarschuwingen over de bedoelingen van de Islam op de wat langere termijn als de moslimpopulatie een bepaald niveau zou hebben bereikt?

   Dan is het helaas te laat voor corrigerende maatregelen.

   Met slechts één schrale troost: ons Koningshuis zal de strijd elders voort zetten volgens traditioneel gebruik.
   Vanuit Argentinië kan men de belangen van onze Overzeese gebiedsdelen uitstekend behartigen en zover reikt de macht niet van de religieuze baardmannen in Mekka.

   De autochtone bevolking is tegen die opgesloten in interneringskampen op de Waddeneilanden en tegen een geringe vergoeding te bezichtigen door de Nieuwe
   Nederlanders.

   Dit zijn geen schimmige fantasieën van een verwarde PVV-stemmer maar de ultieme droom van prominente leden van de Linkse politieke Elite.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.