Wie had dat gedacht: ISIS-bruidje Aisha lokte actief Nederlandse vrouwen naar het fopkalifaat

Geen categoriesep 22 2017, 19:00
De jankende ISIS-dame die als een rat in de val zit in Syrië is niet alleen zelf zwaar geradicaliseerd, maar probeerde dit ook bij andere vrouwen teweeg te brengen.
De Dagelijkse Standaard meldde het eerder deze week al: Aisha - de 'schuilnaam' van jihadiste Ilham Borjani - leeft op dit moment in Syrië, maar wil dolgraag terug naar Nederland. Daar kan natuurlijk geen sprake van zijn - niet alleen als het aan Geert Wilders ligt - aangezien mevrouw een levensgroot veiligheidsrisico vormt: het domste wat je kunt doen is iemand die zó geradicaliseerd is, hiernaartoe halen. Dat is vragen om problemen, en waarschijnlijk doden in de naam van 'iets wat totaal niets met de islam te maken heeft'. Dat ze geen enkele spijt heeft en ISIS nog steeds de hemel in prijst, zegt natuurlijk al genoeg.
Dat an sich is al meer dan genoeg om zo iemand permanent de toegang tot Nederland te ontnemen. Op dit moment is dat technisch echter nog niet gebeurd: het vluchtelingenkamp waar mevrouw op dit moment vertoeft heeft besloten haar niet te laten vertrekken zolang Nederland niet officieel om haar uitlevering vraagt, en aangezien ons land jihadisten niet actief terughaalt zou dat nooit moeten gebeuren. Dat is echter slechts dom geluk: had men die beperking niet opgelegd, dan liep ze hier als het aan Mark Rutte en zijn kompanen ligt al lang en breed weer rond.
Een extra reden om haar terugreis voor ééns en voor altijd onmogelijk te maken - het Nederlanderschap ontnemen dus - kan dus geen kwaad. En die zijn er genoeg! Mevrouw reisde af naar het zogenaamde 'kalifaat' om daar - net als vrijwel alle jihadvrouwen daar - het huwelijksbootje én bed in te duiken met een haatbaard om op die manier zoveel mogelijk kleine extremisten op de wereld te zetten: de onschuldige baby van vandaag is immers de extremistische plofbaard van morgen, moet je maar denken.
Ze hield het echter niet bij het ombouwen van zichzelf tot islamistenfokkerij: ze heeft ook vele malen geprobeerd om actief andere Nederlandse vrouwen voor ISIS te ronselen, zoals Elsevier bericht:

We slapen hier op een matras op de grond, er waren ziektes en de winter komt eraan,’ zegt Borjani. Dat is de reden dat ze terug naar Nederland wil.

De vraag is of dat wenselijk is. Borjani probeerde ook andere vrouwen te overtuigen om naar Syrië af te reizen en zich aan te sluiten bij IS. Een Rotterdamse vriendin moest ‘gewoon komen’. Borjani staat op een lijst met geregistreerde terroristen.

Hoe succesvol ze daarmee is geweest - en misschien nog wel is - is onduidelijk, maar dit is wel glashelder: dit is een vrouw die in haar eigen sop gaar mag koken in Syrië, en verhinderd moet worden ooit nog maar in de buurt van ons mooie land te komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten