Schaamteloze NS begint aan een nieuw seizoen… en Pauw wil foto’s en video’s zien

Recorddrukte op komst!

Dat wordt leuk vandaag: de Nationale Spoorwegen beginnen aan een nieuw seizoen. En je weet wat dat betekent: druk, druk, druk.

Omdat de NS zelf waarschuwt dat er waarschijnlijk recorddruktes op komst zijn is het tv-programma Pauw begonnen met een actie: treinreizigers worden aangemoedigd om video’s en foto’s te maken van hun treinreis en die te delen met het programma.

De redactie van Pauw is benieuwd hoe jij je treinreis maandag ervaart. Staand of zittend? In een kolkende mensenmassa? Of valt het allemaal reuze mee? Fotografeer of film je treinreis, mail het resultaat naar pauw@bnnvara.nl, en wie weet ben jij maandagavond wel te zien in onze uitzending.

In mijn jongere jaren reisde ik elke dag met de trein en in de spits was het elke keer weer vreselijk. Nooit genoeg wagons. Nooit een zitplek. Sterker nog, er was maar nauwelijks ruimte om te staan. Als het in de tussenliggende jaren nog erger is geworden is het tegenwoordig écht onmenselijk.

We mogen het vast niet zeggen, maar dit soort beelden lijken verdacht veel op dit soort foto’s. Dat zal heel politiek incorrect zijn, maar daar heb ik lak aan. De manier waarop de NS omgaat met zijn passagiers is simpelweg inhumaan. De ‘customer care’ van de jaren 40-45 zijn overduidelijk in het DNA gebleven van dat fop-spoorwegbedrijf.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Neworder

  Mijn hemel wat een onzinnige topic en dan zonder blikken of blozen de vergelijking maken met de joden vervolging.
  Niveau gaat omlaag, ga zo door en ik vertrek 🙂

  1. Tinneke

   Graag☺

  2. Marija

   Ik vind oprecht dat Michael van der Galien hier een fikse uitglijer maakt.
   De vergelijking met 40-45 is smakeloos.
   @darkhole (ander topic) het wel of niet pro Israël zijn gaat hier volkomen mank en
   ben ik niet met u eens.

 2. Ni28

  Ik heb het niet meer kunnen zien maar als om de vergelijking gaat tussen nu en deportaties van Joden gaat het mij wel te ver. Michael heeft ie zich dat ook al gerealiseerd zo te zien. Het is overigens een linkse hobby om hun tegenstanders voor fascisten en Hitler uit te maken dat moet je niet willen nadoen. Slaat ook nergens op. De NS geregeerd door de bemoeienis van Den Haag kan een ramp zijn maar het personeel doet zijn uiterste best naar hun mogelijkheden en is altijd zeer vriendelijk en behulpzaam. Ik gebruik de trein puur recreatief en kan over de dagelijkse beslommeringen niet praten maar hoor het een en ander. Voor perfecte spoorwegen moet je in Zwitserland zijn waar je op minuut op tijd bent. De hele infrastructuur is met elkaar verbonden en waar je ook op overstapt zie je altijd de voorkant van het vervoersmiddel en nooit de achterkant. Het kost wel meer en hier wordt op alles bezuinigd dus mag je ook niet veel vragen.

 3. Bipo58

  De huidige treinen eindigen niet in de gaskamer.
  Klein detail.

 4. Babaji538

  In een land van Jeroen Pauw, Eva Jinek
  en Katja Schuurman had ik gelukkig weinig
  poëzie te brengen.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.