Defensie-hatend links kan blij zijn: nieuwe seksaffaire bij landmacht

Een vrouwelijke militair zegt dat ze seksueel misbruikt is door een collega. Andere collega’s zouden het misbruik gefilmd hebben.

Defensie-hatend links kan weer eens opgelucht ademhalen: met alle rechtse politici en commentatoren die roepen dat er extra geld moet gaan naar onze krijgsmacht komt De Telegraaf vandaag met het nieuws dat er een “nieuwe seksaffaire” is bij Defensie.

Wat er aan de hand is? Vorig jaar oktober is een vrouwelijke militair naar eigen zeggen misbruikt door een collega op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. De twee kannoniers waren na een feestje geweest. De vrouwelijke militair kon haar eigen slaapverblijf niet in en vroeg daarom aan de collega of ze de nacht bij hem mocht blijven slapen.

De vrouw, een chauffeuse, had wat te veel gedronken en viel in slaap. Volgens haar greep haar 31-jarige mannelijke collega die mogelijkheid aan om haar te strelen. Ook zou hij “met zijn vingers haar vagina zijn binnengedrongen.” Om het allemaal nog vernederender te maken waren er twee collega’s bij die een filmpje en foto’s maakte.

De vrouw zegt dat ze zo schrok van het gebeuren dat ze het bed snel verliet. Maar: zij deed geen aangifte. Dat werd wél gedaan door haar commandant.

Maandag zal de militaire rechtbank in Arnhem zich over de zaak buigen. De verdachte is ondertussen geschorst, zijn twee filmende collega’s zijn ontslagen, en de vrouw — die overigens een vriend heeft — krijgt alle steun van Defensie. Natuurlijk is dat logisch als haar verhaal klopt, maar daar wordt door sommige mensen aan getwijfeld. De advocaat van de verdachte militair laat dan ook geen spaan heel van het verhaal van de vrouwelijke militair:

“Mijn cliënt ontkent de verweten gedragingen en stelt dat er sprake was van wederzijds aanraken. Hij moet vechten tegen een systeem waarin een meldster op voorhand bijna altijd onvoorwaardelijk wordt geloofd.”

Natuurlijk is het volstrekt onacceptabel als de vrouw inderdaad misbruikt is. Alle betrokkenen moeten ontslagen én vervolgd worden. Maar dat is wel een “maar”: de advocaat heeft namelijk wel degelijk gelijk dat er een systeem is waarbij de meldster van misbruik bijna onvoorwaardelijk wordt geloofd. Zelfs als je totaal onschuldig bent als man moet je wel van bijzonder goede huize komen om je onschuld te bewijzen. Vanaf het moment dat er tegen je geklaagd wordt sta je lijnrecht tegenover het systeem.

En dat systeem staat niet alleen automatisch vijandig tegenover elke militair die beschuldigd wordt van seksueel misbruik (of het nou klopt of niet), maar ook tegen Defensie in het algemeen. Op het moment dat zo’n rechtszaak als deze bekend wordt springen de media er namelijk meteen op om de krijgsmacht weer eens lekker negatief af te schilderen. Deze types willen namelijk liever gratis geld uitgeven aan hun achterban dan investeren in onze collectieve veiligheid. Ze hebben er totaal geen moeite mee om dat doel te bereiken door de krijgsmacht tot de grond toe af te branden. Hoe effectiever dat gebeurt, hoe beter, aldus deze linkse, defensie-hatende zielepoten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Punt50

  Zeer vervelend, als het idd zo gegaan is als de dame zegt. Het filmpje is hard bewijs. Of zou het wegraken zoals wel meer dingen plotseling kwijt zijn. En dat ze van de krijgsmacht zijn, ook vervelend, maar deze dingen komen overal voor vermoedelijk. Voor de goede orde, ik keur het af.

 2. Nederlandse_Patriot

  Defensie en Politie moeten gesaneerd worden. Hardere screening, betere training, upgraden van uitrusting en het aankopen van betere wapens zouden prioriteit #1 moeten zijn. Defensie ligt er nu maar zielig bij, daar moet verdorie echt verandering in komen. Helaas zal dat met Rutte III niet gebeuren.

  1. van Urk

   Nederlandse_Patriot@ Het woord Defensie kon zelfs niet meer geplaatst worden op het koninklijke A4-tje tijdens de troonrede.

   1. Guus Geluk

    Toen de begroting werd opgemaakt was Middendorp aan het speechen over klimaatverandering.

    Ja, ik bedoel maar

    1. van Urk

     Guus Geluk@ Tja je moet toch wat te melden hebben als je niet meer over tanks kunt gaan praten. 😉

     1. Guus Geluk

      Je vraagt je af of Middendorp het kabinet niet heeft verzocht Defensie op de begroting te zetten.

     2. van Urk

      Guus Geluk@ Ondanks dat zij om meer geld of nieuw materieel in de landelijke kranten of praatprogramma,s staan te bedelen lopen onze generaals gewoonlijk weer slaafs achter iedere beslissing van onze regering aan. Zij hebben totaal niets in te brengen en moeten elke politieke besluit gaan accepteren. Zo is dat in ons land geregeld dat het leger een speelbal van de politiek is geworden.

     3. Guus Geluk

      Inderdaad, van Urk. De bezuinigingen zijn al jaren gaande, de legerleiding staat er bij en kijkt ernaar. In Frankrijk stapte een veldmaarschalk op uit woede over de bezuinigingen. Hier zou men dat ook eens moeten doen.

     4. van Urk

      Met het opstappen van Generaals zit onze Linkse politiek al jaren naar te snakken. Zij ziet onze krijgsmacht een overblijfsel van ons Nederlands imperium dat als taak had de Nederlandse koloniale belangen over de wereld te beschermen. Ik vindt het beschamend dat een krijgsmachtonderdeel als onze marine met een roemrijke voorgeschiedenis niet de beschikking meer heeft over groot aantal schepen waaronder een vliegdekschip terwijl bepaalde niet echte maritieme landen als Australie, Zuid Korea, Angola of Taiwan trots met zo,n schip pronken.

     5. Guus Geluk

      Uiterst links lijkt inderdaad uit op bijkans de afschaffing van ons leger. In de aanloop van de verkiezingen maakte Roemer dat nog eens duidelijk in een debat met Rutte: “we hebben een leger van vrede nodig”. Dan weet je wel hoe het zit.

      Anderzijds zie ik de PvdA juist wat meer met Defensie doen. Zij ging ook akkoord met het verhogen van ons Defensie-budget. Zouden ze dan toch -.

     6. K.Dopper

      Ik vind elke cent aan naar leger verspild geld als het niet naar een EU-leger gaat.

     7. Guus Geluk

      Dat vind ik niet. Momenteel doen Nederlandse militairen goed werk. Een staaltje vakmanschap hebben we kunnen zien op de militaire interventie na de orkaan Irma. De Nederlandse militairen hebben recht op de beste training, het beste materieel en deskundige officieren. En daar zit een prijskaartje aan.

 3. K.Dopper

  Het is ronduit curieus hoe hier een geval van seksueel misbruik binnen Defensie wordt omgebogen naar een woedende aanval op ‘links’, temeer omdat meneer Links nog niets van zich liet horen.

 4. WimSchut4U

  Ook ik heb wat jaren bij defensie mogen werken, ook ik heb daar een keer en geval meegemaakt van een soldaat die werd beschuldigd van misbruik van een vrouwelijke collega. Deze jongen werd meteen geschorst in afwachting van het onderzoek, hij werd uitgekotst door zijn college maar later bleek dat mevrouw gewoon spijt had van haar vrijwillige vrijage.

 5. fusilier

  Als de natuur werkt, staat het verstand stil.

 6. corfo

  Volgens mij zat die seksmaniak dus wel in haar onderdeel !
  De commandant die kennelijk aangifte deed was natuurlijk vreselijk jaloers, hij wilde óók graag bij haar onderdeel ingelijfd worden !
  Vreemde zaak overigens : een derde persoon die aangifte doet bij een zedendelict, volgens mij moet het slachtoffer aangifte doen.
  @ Punt50. Een filmpje kán een bewijs zijn, maar als de betreffende mevrouw het wel fijn vond, is er niks a.d. hand.

 7. Beukman

  Het leger is sowieso the place to be voor seksueel misbruik. In de VS alleen al worden 29 militairen per dag op strafbare wijze misbruikt. Meer dan de helft van de slachtoffers is man. Tegelijk zijn de meeste daders heteroseksueel. Dit misbruik heeft dan ook weinig te maken met seks, maar veeleer met macht. Zie
  https://www.volkskrant.nl/binnenland/seksueel-misbruik-mannen-in-het-leger-gaat-om-macht-zegt-deze-amerikaanse-psycholoog~a4517011/

  Vondel schreef (zonder mijn instemming):

  Het leger is een h*er: alle lullen gaan erin,
  Maar alleen de slapste blijven erin hangen.

  1. corfo

   @ Beuk/Doper enz.
   Diverse reaguurders van extreem linkse origine verdenk ik er ernstig van dat zij deze site tevens gebruiken voor hun seksuele genot. Géén bron !! Ik maak dat op uit hun eigen “reacties”.

   1. Beukman

    Zet je leesbril eens op @Cor. Er staat gewoon een link in mijn bijdrage.

  2. K.Dopper

   Heb je linkje naar het betreffend dichtwerk van Vondel, Beukman?

   🙂

   1. Beukman

    Er was toen nog geen internet, @Doppie. 🙂

 8. sjun

  Zijn de toelatings- en screeningscriteria bij defensie verlaagd bi wijze van bezuiniging of poging tot culturele verrijking? Het lijkt me goed dat in deze case de onderste steen boven komt en daders op weg kunnen naar in nieuwe uitdaging.

 9. Babaji538

  Ik las gisteren over een meisje van 14, dat door 4
  mannen schijnt te zijn veredeld.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.