Boem! Thierry Baudet veegt de vloer aan met verstrengeling partijkartel en zorgverzekeraars

Boem! Thierry Baudet veegt de vloer aan met verstrengeling partijkartel en zorgverzekeraars

Dit is waarom de zorgkosten werkelijk blijven stijgen.

Gisteravond heeft Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet even duidelijk gemaakt in de Tweede Kamer wat hij van de flauwekulverhalen van het partijkartel vindt over de zorgkosten. Die blijven maar stijgen. Het establishment in Den Haag geeft Jan en alleman daar de schuld van, maar weigert steevast te erkennen dat dit door henzelf komt... en dan met name door de onheilige alliantie tussen politiek en zorgverzekeraars.

Nou, Baudet heeft er geen enkele moeite mee om dat te benoemen:

"Misschien zijn de belangen tussen partijkartel en zorgverzekeraars ook wel heel erg nauw," zei Baudet. "Arno Rutte zelf, de woordvoerder van de VVD, komt van Menzis. Hans Wiegel was jarenlang voorzitter van de zorgverzekeraars, opgevolgd door André Rouvoet van de ChristenUnie. Top-adviseur van Mark Rutte, Jan Driessen, zat bij Aegon. Ook Ton Elias zat bij Aegon. D66-prominent Rogier van Boxtel zat bij Menzis. En Sander Spijker, de echtgenoot van minister Schippers, was zorgconsultant werkzaam voor, opnieuw, de zorgverzekeraars."

Baudet concludeerde dan ook:

"Het partijkartel en het zorgverzekeraarskartel zijn versmolten. En daarom wordt de uitdijende bureaucratie en de verspilling niet aangepakt. Dát is het échte probleem."

Ondertussen schudde Schippers natuurlijk heel hard van "nee," maar wat Baudet zei klopt volledig. De feiten spreken voor zich: de politiek en de zorgverzekeraars zijn zo nauw met elkaar verbonden dat ze niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Geen wonder dat de verzekeraars keer op keer krijgen wat ze eisen en de prijzen steeds verder omhoog drijven.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties