Defensie-hatend links kan blij zijn: nieuwe seksaffaire bij landmacht

Geen categoriesep 21 2017, 10:00
Een vrouwelijke militair zegt dat ze seksueel misbruikt is door een collega. Andere collega's zouden het misbruik gefilmd hebben.
Defensie-hatend links kan weer eens opgelucht ademhalen: met alle rechtse politici en commentatoren die roepen dat er extra geld moet gaan naar onze krijgsmacht komt De Telegraaf vandaag met het nieuws dat er een "nieuwe seksaffaire" is bij Defensie.
Wat er aan de hand is? Vorig jaar oktober is een vrouwelijke militair naar eigen zeggen misbruikt door een collega op de Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel. De twee kannoniers waren na een feestje geweest. De vrouwelijke militair kon haar eigen slaapverblijf niet in en vroeg daarom aan de collega of ze de nacht bij hem mocht blijven slapen.
De vrouw, een chauffeuse, had wat te veel gedronken en viel in slaap. Volgens haar greep haar 31-jarige mannelijke collega die mogelijkheid aan om haar te strelen. Ook zou hij "met zijn vingers haar vagina zijn binnengedrongen." Om het allemaal nog vernederender te maken waren er twee collega's bij die een filmpje en foto's maakte.
De vrouw zegt dat ze zo schrok van het gebeuren dat ze het bed snel verliet. Maar: zij deed geen aangifte. Dat werd wél gedaan door haar commandant.
Maandag zal de militaire rechtbank in Arnhem zich over de zaak buigen. De verdachte is ondertussen geschorst, zijn twee filmende collega's zijn ontslagen, en de vrouw -- die overigens een vriend heeft -- krijgt alle steun van Defensie. Natuurlijk is dat logisch als haar verhaal klopt, maar daar wordt door sommige mensen aan getwijfeld. De advocaat van de verdachte militair laat dan ook geen spaan heel van het verhaal van de vrouwelijke militair:

"Mijn cliënt ontkent de verweten gedragingen en stelt dat er sprake was van wederzijds aanraken. Hij moet vechten tegen een systeem waarin een meldster op voorhand bijna altijd onvoorwaardelijk wordt geloofd."

Natuurlijk is het volstrekt onacceptabel als de vrouw inderdaad misbruikt is. Alle betrokkenen moeten ontslagen én vervolgd worden. Maar dat is wel een "maar": de advocaat heeft namelijk wel degelijk gelijk dat er een systeem is waarbij de meldster van misbruik bijna onvoorwaardelijk wordt geloofd. Zelfs als je totaal onschuldig bent als man moet je wel van bijzonder goede huize komen om je onschuld te bewijzen. Vanaf het moment dat er tegen je geklaagd wordt sta je lijnrecht tegenover het systeem.
En dat systeem staat niet alleen automatisch vijandig tegenover elke militair die beschuldigd wordt van seksueel misbruik (of het nou klopt of niet), maar ook tegen Defensie in het algemeen. Op het moment dat zo'n rechtszaak als deze bekend wordt springen de media er namelijk meteen op om de krijgsmacht weer eens lekker negatief af te schilderen. Deze types willen namelijk liever gratis geld uitgeven aan hun achterban dan investeren in onze collectieve veiligheid. Ze hebben er totaal geen moeite mee om dat doel te bereiken door de krijgsmacht tot de grond toe af te branden. Hoe effectiever dat gebeurt, hoe beter, aldus deze linkse, defensie-hatende zielepoten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten