snapshot1

Gestoord: Universiteit Utrecht geeft studiepunten voor lezing door extreemlinkse Baudet-haatster

Geen categoriesep 01 2017, 16:00
Linkse activiste Justine van de Beek beweert dat Thierry Baudet 'verkrachting normaliseert' en zet hem weg als een vrouwenhater. De Universiteit Utrecht nodigt haar uit voor een gastlezing, en geeft studenten studiepunten om het linkse propagandaverhaal bij te wonen.
Ben je een extreemlinkse activist en besteed je je tijd aan het demoniseren van rechtse politici? Dan ben je van harte welkom om te doceren aan de Universiteit Utrecht. Dat blijkt uit de lezingenreeks "Tegen de stroom in" die de komende weken wordt gehouden aan de universiteit, georganiseerd in samenwerking met de faculteit Sociale Wetenschappen. Op 13 september mag daar Justine van de Beek haar feministische verhaal komen houden.
Van de Beek zette het linkse opinieplatform "Stellingdames" op, waar feministen dagelijks uithuilen over seksisme in de Nederlandse maatschappij,Tover de achtergestelde positie van vrouwen en natuurlijk over Thierry Baudet. (Over onderdrukking van vrouwen in de islam hoor je deze dames natuurlijk nooit.) Volgens Justine van de Beek is de leider van Forum voor Democratie een "misogynist", een vrouwenhater, die "verkrachting normaliseert". In een recent artikel zet ze Baudet zelfs op één rij met verkrachters en vrouwenmeppers zoals Bill Cosby en R. Kelly.
Dat mag natuurlijk, iedereen heeft recht op zijn of haar mening hoe gek die ook is. Maar dat zo'n extreemlinkse activiste wordt uitgenodigd om een verhaal te komen houden op de Universiteit Utrecht is natuurlijk volkomen bizar. Wie de schrijfsels van Van de Beek leest, komt tot de conclusie dat zij zelf nodig in de collegebanken moet plaatsnemen, niet een zaal vol studenten moet toespreken. Maar het wordt nog gekker: studenten krijgen zelfs studiepunten om het linkse verhaal van Van de Beek bij te wonen. De lezing over 'feminisme 3.0' is onderdeel van het vak "Open samenlevingen en de kracht van instituties".
Overigens is Baudet-demoniseerder Justine niet de enige linkse spreker bij de lezingenreeks. Ook fophistoricus Rutger Bregman van de Correspondent mag komen opdraven om de studenten te indoctrineren met zijn propaganda. Waar vroeger nog echte kennis werd bijgebracht in het basis- voortgezet en hoger onderwijs, zijn universiteiten tegenwoordig verworden tot linkse indoctrinatiecentra. Studenten doen er goed aan om niet alleen af te gaan op wat ze horen in de collegezaal en zélf onderzoek te doen. De filmpjes van PragerU zijn daarvoor een echte aanrader - een heel stuk zinniger dan zo'n links verhaal van fopfeministe Justine van de Beek.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten