Goed zo! Special forces ingezet in Londense metro om terroristen uit te schakelen

Jihadisten moeten oppassen: om aanslagen te voorkomen, worden voortaan gewapende militairen van de SAS ingezet – de meest brute eenheid van het Britse leger. 

Dat bericht de Britse krant The Sun. Een speciale eenheid van de Britse special forces zou al maanden worden getraind om de metro, bussen en vliegtuigen te bewaken. Dat doen ze niet in hun gebruikelijke militaire uitrusting, maar undercover. Op die manier kunnen ze zich bewegen onder het publiek, om in te grijpen wanneer nodig.

Een bron vertelde de Daily Star dat:

“De eenheid bestaat uit zowel mannelijke als vrouwelijke militairen van het Special Reconnaissance Regiment. Ze zijn getraind om te doden en kunnen zich voordoen als stelletjes terwijl ze met het openbaar vervoer reizen.”

De krant schrijft dat de militairen eventuele terroristen mogen doodschieten indien nodig. Dat die rigoureuze aanpak geen gek idee is, blijkt wel uit de aanslag in de Londense metro van afgelopen vrijdag. Meerdere reizigers raakten gewond door een bom die was verstopt in een Lidl-tas. Volgens experts was deze bom niet volledig ontploft. Was dat wel gebeurd, dan hadden er zeker doden kunnen vallen. De aanslag werd opgeëist door ISIS.

Het lijkt wel alsof er tegenwoordig elke week een aanval door ISIS plaatsvindt in Europa. Hopelijk kan zo’n getrainde gewapende eenheid daar wat tegen doen, maar het immigratiebeleid van de Europese Unie werkt niet mee. Dankzij Merkel zijn namelijk honderdduizenden migranten Europa binnen gekomen. Zelfs als slechts één op de duizend van hen terroristische plannen heeft, betekent dat dat er honderden potentiële terroristen zich vrijuit door Europa kunnen bewegen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. marco1

  Goed????Mijnsinziens is het gewoon in en in triest dat het nodig blijkt te zijn. Dat militairen ingezet moeten worden om de veiligheid te kunnen waarborgen in een westerse samenliving toont tevens aan dat we te maken hebben met een ongelooflijk groot islamprobleem in een beschaafde samenleving.

  1. Ritter

   marco1

   Mee eens. Dat de inzet van militairen nodig is om islamitische terreur tegen te gaan laat zien hoe groot het probleem is.

 2. Obiwokekenobie

  In plaats van de problemen aan te pakken applaudisseert de schrijver van dit artikel meer overheid toe.
  En dat is zorgelijk…

  1. HaZ

   Obiwokekenobie heeft een betere oplossing in gedachten, maar maakt ons geen deelgenoot van zijn kronkels. Dat is inderdaad zorgelijk……..

   1. marco1

    En wat zijn in zijn ogen de problemen aangezien hij meer overheid op de manier het artikel omschrijft zorgelijk vind ben ik geneigd te denken dat hij het een probleem vind het grootste deel van de samenleving nog geen moslim is. Maar ik kan het verkeer hebben natuurlijk.

    1. Obiwokekenobie

     Marco1… je bent een debieltje. Leer lezen.

     1. marco1

      Nounounou debieltje das noou ook wel weer erg groots uitgedrukt. Uw woorden konden dubbel uitgelegd worden na het punt dat u op 6 maakt zie ik het in een andere context.

     2. Floris

      Ik las vandaag een debiel die beweerde dat islam en jodendom hetzelfde zijn. Heeft u de lagere school wel afgemaakt?

     3. K.Dopper

      Waar las Floris dat? Of verzon hij dat net zoals zijn fantasie over Che Guavara in de Wikipedia?

     4. Floris

      Dingen verzinnen en pathologisch liegen is meer jouw ding, trol.

      Hij schreef het hier, bericht 8: http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/09/belachelijk-denk-kamerlid-farid-azarkan-geert-wilders-is-wat-mij-betreft-geen-politicus/#comment-720462

     5. Obiwokekenobie

      @Floris

      Zijn het jodendom, Christendom en de islam geen Abrahamistische religies?

     6. Floris

      Jawel, maar dat maakt ze nog niet gelijk. Er zijn overeenkomsten, maar ook kardinale verschillen.

      Het christendom erkent z’n joodse roots ten volle. Het heeft zelfs het OT in de bijbel opgenomen.

      Dat geldt totaal niet voor de islam. Wist je dat de islam alle joodse profeten en zelfs Adam neerzet als moslims? De islam is als het koekoeksjong dat alle andere eieren het nest uitgooit en alles voor zichzelf opeist. Zelfs Jezus wordt neergezet als een islamitische profeet.

      Het is te walglijk voor woorden.

     7. Steve Van der Vekens

      En het leest suf, ik kwam niet verder dan de eerste zin.

   2. Obiwokekenobie

    @HaZ

    Het probleem is de islam. Alle maatregelen die tot nu toe genomen zijn zijn er niet om de islam te stoppen maar om de burger te sensibiliseren voor meer islam.

    1. HaZ

     Moet je mij vertellen dat de islam het probleem is…..?! Dat men dat in GB nu eindelijk ook erkent en daar adequate maatregelen tegen neemt is de overheid te prijzen……eindelijk. Maar wat is nu eigenlijk je probleem mbt de jongste genomen maatregelen in GB? Heb je er problemen mee dat men islamterroristen nu hard aanpakt of wat?

 3. Ritter

  Door de (vaak illegale) massa immigrante uit te islamitische landen gaat Europa er steeds meer uitzien als een islamitische land.

  Veel terroristische aanslagen; meer eerwraak gevallen; meer kinderhuwelijken; meer vrouwenbesnijdenissen en zelfs meer Sharia rechtbanken.

  Omdat de massa immigratie doorgaat zal het alleen maar erger worden.

  Maar zelfs de inzet van militairen zal niet genoeg zijn omdat de “vijver” van potentiële terroristen ieder jaar groter word vanwege de (illegale) massa immigratie.

  1. Steve Van der Vekens

   En niet te vergeten: onze eigen moslimvijver.
   Allemaal potentiële terroristen wanneer het leven hen hier een keer tegen steekt.

 4. Chauvinist

  Een oplossing van niets. In de UK worden al meer dan 23 duizend jihadisten in de gaten gehouden, dat is onhoudbaar! In plaats van Special Forces in te zetten om terroristen uit te schakelen in de Londonse metro zouden deze Special Forces ingezet moeten worden om middels razzia’s ALLE (!!!) moslims in de UK op te pakken waarna deze vervolgens gedeporteerd worden naar de zandbak waar ze vandaan komen! Preventieve opruiming van alles dat islam is zal het enige middel zijn dat helpt tegen terreur!

 5. Ritter

  Zeer agressieve moslims die tekeer gaan tegen Pegida.

  ‘Takbir’, ‘Allah Akbar’, AFA, Pegida, islam, die ene radicale D66’er uit Weesp en Powned, ze waren er allemaal

  https://youtu.be/w1eVSfDwkDg

  1. marco1

   goed filmpje bij gebrek aan woorden weet de laatste in het filmpje toch nog wat te zeggen.

 6. marco1

  @floris 9: dat heb ik idd ook gelezen.

 7. Steve Van der Vekens

  Maar waarom kwamen die Britten hier niet eerder mee?
  Nu spreken ze ook van ‘meer blauw op straat.’
  Dat hadden ze vijf jaar geleden moeten doen.

 8. Nasrani

  Zouden deze sas mannen ook etnisch profileren? Wat extra letten op de donkere kleurtjes? Op moslims? Ik denk het niet…….dat is nml discrimineren. Ja ja.

 9. Steve Van der Vekens

  En toch is het een bepaalde vorm van natuurlijke selectie. Het schorem werd aangetrokken door Syrië en het kalifaat, nu is het schorem dood. De criminelen worden eerst verzamelt in het midden Oosten, en daarna bevrijd uit hun lijden. Natuurlijke selectie + overbevolking aanpakken. (met dat laatste helpt de natuur goed mee)

 10. Punt50

  Misschien is het een idee om moslims te verplichten een halve maan te dragen? Op die manier zijn ze makkelijker als zodanig te herkennen.

  1. marco1

   Op zich een goed idee maar ik denk dat de rotkop die de meeste hebben wel afdoende is. Sommige lopen ook in pyjama over straat voor het geval je ze niet goed herkend.

  2. sjun

   Dat lijkt me helemaal geen goed idee. Beter is het om kinderen al vroeg voor te lichten over de maatschappelijke uitwerking van politiekreligieuze systemen en de wijze waarop nu jarenlang ondermijnde en overvraagde sociale systemen leefbaarheid in een land bewerkten. Ongebreidelde import zonder handhaving van in en aanpassingscriteria leidt tot chaos, geweld, wantrouwen, onderwijsverdomming afnemende solidariteit, toenemende rekeningen en afnemende dienstverlening. Hoezeer ideologen en belanghebbenden ook hun best doen om belastingbetalende burgers van die informatie af te leiden.

   Het kan anders. Controle aan de grens, handhaving van toelatingscriteria, instelling van een leidende cultuur, bevordering van aanspreekbaarheid en verantwoordingszin voor de leefomgeving maken daar een begin mee.

 11. Jantje

  Ok, nu lopen er 20? 50? SAS mannetjes in de metro rond.
  Hoeveel mensen moeten die in de gaten houden?
  Miljoenen, waarvan 50000 potentiële terroristen.
  Dat gaat lekker lukken.

  1. Steve Van der Vekens

   Als er op een ander perron een aanslag gebeurt, dan moeten die SAS-gasten de metro nemen.

 12. sjun

  Dat kostprijs van dit alles kunt u optellen bij de maatschappelijke meerkosten van immigratie. Uiteraard zal dit weer geprezen worden als gunstig voor de statistiek van werkgelegenheid. Tenslotte helpt het wel weer wat huurlingen en ordetroepen aan een baan. Daar wordt dan weer niet bijverteld dat oma weer wat extra pyjamadagen krijgt en dat uw eigen bijdragen aan de ziektekosten gewoon nog wat verder omhoog gaan. Want vandaag is het Londen dat cultureel verrijkt wordt met vruchten van islam als eerwraak en zelfmoordbommen, morgen zijn het andere Europese steden die deze vruchten als wantrouwen, geweld, samenlevingsondermijning, corruptie, glasharde leugens, pers als propaganda apparaat, omkering en groeiend wantrouwen krijgen aangereikt. In Amsterdam West zagen we al een tipje van die sluier van systeemcorruptie opgelicht.

  Leuker zal het niet worden, wel duurder en gewelddadiger. Ondertussen kunt u al voor uw mening op juridische kosten gejaagd worden. Een erfenis van jarenlang shariasocialisme. Gelukkig zijn we nog niet zo ver als Zweden waar de jarenlang doorgeschoven rekeningen van staatssocialistische idealen zo onderhand onbetaalbaar worden en de Zweedse cultuur en waarden dermate hebben ondermijnd dat er nog nauwelijks van een Zweeds thuisland gesproken kan worden.

  Kan dit tij gekeerd worden? Zeker maar het vraagt een politieke ommekeer bewerkt door stemgedrag van kiezers die bewuster dan voorheen hun politieke mandaat verlenen en en voorbereiding voor een tweede akte van verlating opdat er thuis soeverein orde op zaken gesteld kan worden en doorgeschoven cumulerende kosten niet langer worden geaccepteerd.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.