Het gore lef: op een stoep in New York zegt MinBuza Noord-Korea dat zijn land Amerikaanse vliegtuigen gaat neerhalen

Geen categoriesep 25 2017, 21:00
De Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong Ho had vanmiddag het lef om voor een chic Amerikaans hotel aan te kondigen dat zijn land vermoedelijk een oorlog zal beginnen tegenover de Verenigde Staten.
Noord-Korea heeft de woordenstrijd met de Verenigde Staten opnieuw geëscaleerd. Sprekend voor toegesnelde journalisten voor zijn hotel in New York, liet de Noord-Koreaanse minister van buitenlandse zaken Ri Yong Ho weten dat hij Trumps opmerking dat Kim Jong Un binnenkort zal zijn vertrokken opvat als een "oorlogsverklaring." Alhoewel oorlogsverklaringen doorgaans weinig cryptisch zijn en veel botter dan dat, vertelt Ri via z'n vertaler dat Noord-Korea spoedig militaire stappen zal ondernemen in de richting van de VS. Zo zullen ze Amerikaanse vliegtuigen gaan neerschieten, ook al bevinden ze zich nog niet in het Noord-Koreaanse luchtruim. Ook zal dan het vraagstuk worden beantwoord, "over wie er niet nog veel langer op het toneel zal staan," aldus Ri.
Deze teksten zijn natuurlijk knettergek en precies wat we kunnen verwachten van de vertegenwoordigers van het knotsgekke stalinistische regime in Noord-Korea. Maar dat ze op deze manier worden gedaan, is echt ronduit bizar. Besef namelijk dit: de Noord-Koreaanse minister van buitenlandse zaken is in New York voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Dat hij daar kan zijn is goed diplomatiek gebruik, maar dat betekent niet dat deze pipo de clown misbruik moet maken van de wereldberoemde Amerikaanse gastvrijheid. Een oorlogsverklaring aan een land uitvaardigen terwijl je op dat moment zelf geniet van de vrede en veiligheid in datzelfde land, is allesbehalve een nette daad. Het is zo ongeveer de langste middelvinger die je een andere staat kan geven.
Ik zou zeggen: laat de Amerikanen dan ook cordaat antwoorden door dit misbaksel direct het land uit te laten zetten. Laat hem maar lekker vanuit zijn enclave in Pyongyang "stoere" oorlogstaal richting het Vrije Westen bezigen, maar wij hoeven die dreigementen op westerse bodem toch zeker niet te pikken? Als gast heb je je immers te gedragen, en wanneer je zó tekeergaat tegen je gastheer kan je beter vertrekken. Goedschiks, en anders desnoods kwaadschiks. Moven, Ri Yong Ho!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten