Het is officieel: kabinet zegt dat de islamisering van Nederland vrolijk door mag gaan

De islamisering kan lekker, tot in den oneindigheid haar gang blijven gaan in ons land, als het aan de hoge heren in Den Haag ligt: ze gaan er in ieder geval niets tegen doen.

Wie nog een sprankje hoop had dat Den Haag ooit nog eens stappen zou gaan ondernemen tegen de islamisering van ons land, heeft zich de afgelopen jaren helaas veel te naïef ingesteld: er gaat niets, noppes, nada gebeuren. Daar zijn we inmiddels wel achter na de kamervragen die Geert Wilders’ PVV onlangs stelde omtrent haatsjeik Fawaz Jneid, een beruchte imam die bekend staat om zijn extremistische, sharia-propagerende haatspeeches. Begin augustus werd bekend dat hij in de Haagse Cilliersstraat een illegale moskee runde, om zijn salafistische praatjes te verkopen. Geheel terecht stelde de PVV hierover vragen aan (vooralsnog) minister Asscher, en donderdag zijn de antwoorden hierop dan eindelijk binnen!

Niet dat je daar verder heel vrolijk van wordt. Asscher meldt – zoals de gemeente Den Haag dat eerder al meldde – dat Jneid inderdaad het recht niet heeft om daar te prediken. ‘Mooi’, zou je denken, maar helaas beroepen ze zich daarbij niet op zijn imago als haatimam, maar simpelweg op het bestemmingsplan dat religieuze activiteiten niet toestaat op die plek: als meneer de benodigde vergunningen in de wacht weet te slepen, is er dus geen probleem wil men eigenlijk zeggen.

Dat wegkijken en het niet benoemen van de échte problemen – en dan maar afschuiven op bijzaken als een bestemmingsplan – is natuurlijk typisch voor dit land. Het antwoord op de laatste vraag – “Bent u bereid het betreffende stuk islamitische infrastructuur per direct te ontmantelen en te sluiten en Nederland te deïslamiseren? Zo nee, waarom niet?” – is namelijk pas écht zorgwekkend. Het halfbakken antwoord op het eerste deel van die vraag hebben we inmiddels, maar dat op het tweede deel luidt simpelweg als volgt:

Tot slot, in Nederland bestaat vrijheid van godsdienst. Iedereen is vrij in zijn of haar keuze voor een religie. Dit is een belangrijk grondrecht in onze samenleving waar het kabinet pal voor staat. Van het deïslamiseren van Nederland kan dus geen sprake zijn.

Daarmee wordt nog eens héél erg duidelijk dat dit kabinet geen flauw benul heeft wat nu precies het onderscheid is tussen de Islam als religie, en als ideologie. Natuurlijk heeft iedereen in Nederland het recht op zich bij welke religie dan ook aan te sluiten: daar heeft niemand wat op tegen. Wat echter wél zwaar problematisch is, is dat de Islam een sterk ideologische component heeft die niét met onze (culturele!) normen en waarden verenigbaar is, en dan ook sterk bestreden zou moeten worden. Oftewel: zelf als moslim bepaalde religieuze voorschriften aanhouden is helemaal prima – we gaan hier niemand verplichten varkensvlees te eten ofzo – maar eisen dat ergens geen varkensvlees geserveerd wordt omdat jij dat ‘aanstootgevend’ vindt is niet acceptabel.

Het individu mag doen wat het wil, maar van onze samenleving blijf je af. Zolang je als kabinet dát niet inziet – en er is geen enkele aanwijzing dat Rutte III daar minder blind zal zijn dan Rutte II – is er inderdaad geen stoppen meer aan wat betreft de islamisering.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Marija

  Ze doen niet anders dan gemaakte afspraken nakomen.
  Dat dit zal leiden tot de ondergang van ons land zal hun aan de reet roesten.

 2. DolleDries

  Ook dit zullen Dopper, Guus, Beukman en neworder van harte toejuichen.

  1. Kodi

   Dat ziet er duister Middeleeuws uit. Islam? Geen denken aan!

 3. Ni28

  De Rechten van de mens moeten in deze nieuwe tijd bezien worden wat betreft meningsuiting en religie. Zolang dat niet gebeurt veranderd er niets en is het Westen een makkelijke prooi waar de scheiding van Kerk en staat steeds vager wordt.

  1. Kodi

   En dan dient de vrijheid van meningsuting altijd te prevaleren boven de vermeende gevoelens van de eeuwig gekwetste reli’s, Moslims in het bijzonder.

 4. Ego-non-solus

  Hoewel de gemiddelde Nederlander zich de vaardigheid van het onderwerpen al behoorlijk eigen weet te maken denk ik niet dat een islamisering oneindig door zal gaan. Ooit zullen we weten of een nieuwe burgeroorlog niet al met dít besluit van de regering is geboren.

 5. jowyajax

  Oké laat het dan maar een hel worden in Nederland je krijgt vanzelf een genadeloze rottigheid hier in Nederland en dat hebben we dan te denken aan een stelletje egocentrische bureaucratische honden lullen die inmiddels dit land enorm in tweeën hebben verscheurd

 6. K.Dopper

  Sybren lijkt niet te doorgronden dat de Nederlandse regering niet in strijd met de Grondwet kan handelen.

  1. Bloem

   De Nederlandse grondwet geeft voldoende mogelijkheden om haatpredikers aan te pakken. Uw argument is daarmee niet valide.

   1. K.Dopper

    De wet geeft mogelijkheden om haatpredikers aan te pakken maar niet om islamisering te voorkomen. Dat proces kan en mag niet worden belemmerd zolang er geen wetten worden overtreden.

    Ik vind het wel verontrustend dat ik hier voortdurend mensen moet uitleggen hoe de Grondwet en de rechtsstaat in elkaar steekt.

    1. marco1

     Ja ik begrijp het , u zal op het einde van de dag wel moe zijn van al dat onderwijzen. Het valt vast niet mee alwetend te zijn en dan dagelijks op een site moeten reageren met overwegend laagopgeleide boze witte mensen.

    2. Bertje1234

     Dopper heeft net zoals andere linkse figuren ook voor de rechtsstaat weer een eigen definitie. Zolang we ja-en amen zeggen tegen islamisering zijn we een rechtsstaat en anders niet. Nu zijn Japan en Slowakije enz. waarschijnlijk ook geen rechtsstaten, omdat ze daar wel actie ondernemen. Het is een bekende linkse truc, om vooral niet te hoeven denken aan een wereld zonder hoofddoekjespolitie, waarin staat en moskee gescheiden zijn.

 7. Bloem

  Waar de een vrij mag preken voor geweld tegen homo’s en christenen, wordt de ander veroordeeld voor de vraag of iemand meer of minder criminele marokkanen wil

 8. Peter Selie

  Het laatste trucje wat La Halsema ons geflikt heeft.

  nr 36

  Motie van het lid Halsema cs
  Voorgesteld 27 oktober 2010
  De Kamer,
  gehoord de beraadslaging,

  overwegende, dat iedereen in ons land gelijkwaardig wordt behandeld;
  overwegende, dat diegenen die van elders naar Nederland zijn gekomen, alsmede hun kinderen en kindskinderen, een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving, mits zij zich daarvoor inzetten en daartoe ook ruimhartig de kans krijgen;
  overwegende, dat maatregelen, en in het bijzonder die maatregelen die asiel, immigratie, gezinsmigratie, inburgering en diversiteitbeleid betreffen, gericht zijn op het uitbannen van misbruik en misstanden en niet mogen leiden tot ongelijkwaardige behandeling van mensen;
  verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is,
  en gaat over tot de orde van de dag.

  Halsema
  Cohen
  Pechtold
  Roemer

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32417-36.html

  1. van Urk

   Later krijgen we van oud-politici Asscher het zelfde politieke beklaagdenbank riedeltje te horen dat hij toch fout was geweest.

  2. K.Dopper

   Dat was inderdaad een volledig overbodige motie: Halsema vroeg wat er al in de Grondwet staat en de Regering vond het dus prima.

   1. corfo

    @ Dopper.
    Neem je pilletje en dan snel naar je bedje Doppertje !!

 9. Nasrani

  Segers en Buma, christenen die dus niet te vertrouwen zijn! Bij de volgende verkiezingen dus echt Christelijk kiezen.

 10. fusilier

  Dolle Dries je moet maar zo denken de wijzen komen uit het Oosten.

 11. Two Ravens Black Kettle

  Chamberlain leverde de Tsjechen uit aan de nazi’s
  W-Europa anno 2017 herbergt talrijke Chamberlains
  De toekomst ligt vrees ik in O-Europa waar de slagroomruggen (ze noemen zichzelf elite) nog getrotseerd worden.

  Sowieso het woord elite.
  Elite
  Dat waren Thomas jefferson, John Stuart Mill, Leonardo daVinci, Winston Churchill
  Niet dit volstrekt uitwisselbaar grijs.

 12. J.C.

  Het partijkartel heeft tot nu toe geen verantwoording af hoeven te leggen, nemen voor de gevolgen van de islamisering van Nederland tot nu toe geen verantwoordelijkheid en hebben een door hen zelf veilig gesteld goed inkomen.

  Ik hoop, dat de PVV steeds meer steun zal krijgen, omdat een groeiend deel van het Nederlandse volk nu snel tot de conclusie zal komen dat het genoeg is geweest met de doorgeslagen en alsmaar voortgaande islamisering.

 13. swetsnek

  man laten we zo langzamer het zelf gaan regelen

  1. K.Dopper

   Als het maar langzamer gaat.

   🙂

 14. nienke

  We hadden toch niets anders verwacht van dit slappe zooitje.
  Erdogan zei eens, wij hoeven geen oorlog te voeren om van Europa een moslimstaat te maken, we moeten slechts geduld hebben.
  Eens zullen de Nederlanders hun buik ervan vol hebben en dit niet meer pikken.
  De aanslagen waarbij honderden burgers het loodje legden is nog lang niet genoeg geweest voor onze politici, waarschijnlijk moeten er nog vele volgen willen hun ogen en oren open gaan.
  Heb maar 1 woord voor deze lafaards, landverraders zijn het.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.