Het zijn net kinderen: 'Oppositie loopt zich warm voor lekker robbertje coalitiepesten'

Geen categoriesep 13 2017, 14:00
Kinderachtig. Maar natuurlijk ook wel weer heel logisch.
"Nog voor het kabinet op het bordes staat, wordt de coalitie in aanbouw al getest op zwakke plekken," bericht de Volkskrant vandaag. De krant van, voor en door politiekcorrect extreemlinks legt uit:

Oppositiepartijen (in spe) vroegen dinsdag twee hoofdelijke stemmingen aan over onderwerpen die de aanstaande coalitie zouden kunnen doen splijten: de NIPT-test en het eigen risico. Het bouwwerk hield stand, maar de stemuitslag toonde wel de broosheid van een kabinet dat leunt op slechts 76 zetels.

VVD en D66 zijn voor het vergoeden van deze test -- of in ieder geval deels. CDA en ChristenUnie zijn daartegen. De NIPT-test wordt namelijk gedaan om te kijken of een embryo een erfelijke aandoening heeft. De zorg van de christelijke partijen is, geheel terecht, dat dit mogelijk tot meer abortussen kan leiden.
https://twitter.com/andriesgknevel/status/907893923011579904
Aangezien coalitiepartners natuurlijk compromissen met elkaar moeten sluiten maken D66, CDA, VVD en CU hier afspraken over. Die afspraken worden vervolgens aangegrepen door de oppositie om die partijen uit elkaar te spelen. Want dat is leuk. En levert misschien een paar punten op bij de kiezer.
Een ander voorbeeld is het eigen risico. De coalitiepartijen hebben daar afspraken over gemaakt... en vervolgens gebruiken oppositiepartijen die afspraken om die partijen weer tegen elkaar uit te spelen. Gewoon, omdat het kan en omdat het zo gemakkelijk is. Met name de SP speelt dit soort spelletjes bijzonder graag:

Na de stemmingen hoefden de oppositiepartijen hun eigen voorzetjes enkel nog in te koppen. SP'er Lilian Marijnissen: 'Ongelooflijk, CDA en ChristenUnie stemmen tegen hun eigen verkiezingsbelofte.

Ironisch genoeg had de SP de mogelijkheid om mee te regeren maar liet Roemer die mogelijkheid aan zijn neus voorbijgaan omdat hij niet wil regeren met de VVD. Als hij dat wél had aangedurfd had hij de verhoging van het eigen risico wellicht kunnen voorkomen. Maar ja, dat interesseert hem natuurlijk helemaal niet. Het gaat hem er niet om om dat risico laag te houden, maar om snel wat zeteltjes te scoren in de peilingen. Marijnissen en Roemer zijn als echte SP'ers wars van échte verantwoordelijkheid. Deze types roepen alleen maar van alles en nog wat vanaf de zijlijn.
Maar de 'Grootste Hypocriet van het Binnenhof'-Award gaat natuurlijk naar PvdA-Kamerlid Nijboer en PvdA-Kamerlid Dijsselbloem. De eerste gaat druk tekeer tegen de op handen zijnde coalitie maar vergeet daarbij te vermelden dat de afspraken die nu gemaakt worden voor dit jaar en voor volgend jaar gemaakt zijn met zijn eigen partij. En Dijsselbloem? Nou, wat vind je hiervan?

Ook PvdA-Kamerlid Nijboer, nog met één been in de coalitie met de VVD, hekelde het stemgedrag van de formerende partijen. En het Kamerlid Dijsselbloem stemde tegen een onderdeel uit de begroting van minister van Financiën Dijsselbloem.

Je zou erom lachen als het niet zo triest was.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten