Iedereen kapot: zorgpremie en eigen risico schieten omhoog door wanbeleid Rutte II

Op Prinsjesdag krijgen we te horen dat het eigen risico én de gewone zorgpremie allebei fors stijgen.

Tijdens de verkiezingscampagne hadden veel partijen het erover dat ze het eigen risico wilden afschaffen of anders flink wilden verlagen. Een hoop Nederlanders hebben er namelijk moeite mee om de eerste 385 euro van hun zorgkosten zelf te dragen, zeker omdat ze tegelijkertijd wel gedwongen worden om een zorgverzekering te hebben van, zeg, zo’n 100 euro per maand.

Nou, slecht nieuws: de situatie wordt het komende jaar nog slechter. Bronnen rond het kabinet verwachten namelijk dat de basispremie per maand met 6 euro gaat stijgen. Oh ja, en het eigen risico gaat voor het eerst de  “magische grens van 400 euro aantikken.”

Kortom, de zorgkosten nemen volgend jaar voor verzekerden met minimaal 97 euro toe. Met dank aan het wanbeleid van Rutte II, dat er al jaren voor zorgt dat de kosten systematisch toenemen, zeker het eigen risico.

Dit is het ware gezicht van Rutte II: elke keer weer mooie beloftes, maar een asociaal beleid waar de gewone werkende Nederlander stelselmatig de dupe van is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

58 reacties

 1. HaZ

  Niet zo zeuren ! Zowel de VVD ,CDA en D66 stemmers hebben dit voorzien gezien hun stemkeuze in maart.

 2. trampoline

  Door de decennia heen is gebleken dat politici volstrekt niet te vertrouwen zijn. Ze beloven je van alles en vergeten die beloften zodra de verkiezingen voorbij zijn.
  En dan durven ze ook nog te beweren dat we een democratie zijn. 100% gelogen!

  Dit partijkartel moet kapot en daarom steun ik Forum voor Democratie. En waarom ook niet? Ik heb niets te verliezen.

 3. corfo

  Ik ben ongelooflijk blij dat we in zo’n “rijk” landje leven.
  Dat al die Haagse paljassen van alles beloven vóór de verkiezingen en daarna het tegenovergestelde uitvoeren is reeds lang bekend, maar tevens onbegrijpelijk dat er nog steeds NL’ers zijn die “gewoon” op zo’n clubje als de VVD, CDA en “Democraten”66 blijven stemmen.
  Nederland is onder het “bewind” van onze nationale Pinokkio verworden tot een armzalig landje, met hongerige kinderen op school, Voedselbanken, ouderen zónder zorg en een totaal uitgeknepen bevolking, m.u.v. de z.g. “elite” die lachend staat toe te kijken. Rijkdom van een land is af te meten naar de behandeling/verzorging van hun ouderen én kinderen. Laat beiden nu vér beneden de maat zijn !

  1. trampoline

   2 Jaar geleden zeiden Klaus Juncker van de EU en minister Wolfgang Schäuble van Duitsland al in de media dat “liegen in de politiek geoorloofd is om je doel te bereiken”.
   Er is dus niets nieuws onder zon.

   Moraal: vertrouw geen politici; politici vergelijken met tweedehands autoverkopers is een belediging voor die autoverkopers.

   1. corfo

    @ trampoline.
    Als er nú nog mensen zouden zijn die enig geloof hechten aan ál die leugens van de z.g. “politici”, dan is ’t zéér droevig gesteld met hun waarnemingsvermogen.
    Maar ach, er blijven altijd mensen die, ongeacht wat haar/zijn partij(tje) ook hebben aangericht/vernield in dit landje, hún clubje altijd trouw zullen blijven.
    Tot het moment dat zij zélf de dupe worden van de Haagse- of EU-graaizucht of niet de nodige zorg meer krijgen of aangewezen worden op de Voedselbank, dán pas zullen zij gaan nadenken. (hopelijk !)

   2. Ni28

    Het lijkt dat zij de moslims nadoen met geoorloofde leugens. Toch een “verrijking”.

    1. corfo

     @ Ni28.
     U heeft volkomen gelijk. We worden “geregeerd” door een stelletje nietsnutten, die erop uit zijn de parasiterende islamieten “te vriend” te houden opdat het buitenland zal kunnen denken : “Goh, wat doet de Pinokkio in NL het toch goed !”
     Nu nog ff ál die hoogopgeleide parasieten aan een baantje helpen, dan is die klus ook weer geklaard.
     Wij worden al járenlang bedonderd door de Haagse Graai Groep én EU-glibbers en dat zal blijven doorgaan tot geheel NL a.d. Voedselbank moet en iedere inwoner op 70 jarige leeftijd verplicht het z.g. euthanasie-poeder moet innemen. Wát is dit een k.tlandje geworden onder Rutte en kornuiten.

 4. poison

  Het is van de zotte wat hier allemaal gebeurt in dit land. Je zal maar de pech hebben dat je chronisch ziek bent. T’is niet meer op te brengen. Ik stel voor dat wij allemaal naar het buitenland gaan en dan weer terug komen en asiel aanvragen, dan is de zorg tenminste gratis.

 5. Ben Zine

  Tsja… Moet je niet met z’n allen op teringgrijns Rutte stemmen hè. Dat krijg je er nou van als je de VVD tot grootste partij maakt. En Rutte maar grijnzen. Wat een wanvertoning toch, echt tenenkrommend. Maar nogmaals: Het zijn de kiezers die voor deze ellende zorgen, niet de politici. Zij doen slechts waar het stemvee om vraagt. Als je voor stront kiest, dan krijg je ook stront. Heel simpel eigenlijk.

 6. poldi

  Ook het doorlopend geleuter over de vergrijzing als oorzaak komt me de neus uit.
  Ouderen worden juist uitgebuit door de zorg en krijgen daarnaast al jaren geen indexatie op hun pensioenen.
  Er zijn onnoemelijk veel onnodige behandelingen en medicijnen die aangepraat worden.
  Verder is de gratis zorg aan “vluchtelingen” de belangrijkste en enorm groeiende

  Het gaat steeds beter met de economie, maar voor wie?

  1. trampoline

   Laten de ouderen daar dan wat aan doen door niet meer op het partijkartel te stemmen.
   Baat het niet dan schaadt het ook niet.

 7. DolleDries

  In het ziekenhuis waar ik wel eens kom geven ze geld aan kunst om op te hangen of te plaatsen.

 8. Ben Zine

  En zolang mensen zich in dit land massaal druk maken over de nieuwe haarstijl van Matthijs van Nieuwkerk zal er echt NIETS veranderen. Geef het volk te vreten en geef ze vertier, dan hou je ze netjes onder de duim. Dat is het adagium van de elite. Dus: Lekker met z’n allen kijken naar DWDD en lekker met z’n allen langzaam maar zeker ten onder gaan.

  1. poldi

   @Ben Zine, de Romeinse heersers hadden het devies “Geef het volk brood en spelen”, want dat houdt ze rustig.
   En ik maak ervan “Geef het volk brood, spelen en een GELOOF”.

   1. poison

    Brood??? Dat zit er voor veel mensen niet meer aan. Geen brood? Wat moet je dan nog geloven?

    1. poldi

     @poison, voor jou speciaal aangepast.
     “Geef het volk voedselbanken, spelen en een geloof”.

     1. poison

      @poli

      En zo is het. Bedankt.

 9. poison

  Vrije marktwerking heette het toen, word door concurrentie goedkoper heette het toen. Amehoela. Wij zien dat de vrije marktwerking niet werkt. GEEF ONS HET OUWE ZIEKENFONDS TERUG!!!!!

 10. poldi

  En ondertussen gaan er miljarden naar mensen die hier nooit een cent hebben bijgedragen. Die hier komen om de rest van hun leven met kinderen en kleinkinderen aan het uitkeringsinfuus te hangen. Die gratis zorg krijgen, gratis een woning krijgen, gratis onderwijs krijgen. Die met hun cultuur en religie alleen maar meer en meer zullen eisen en niets positiefs zullen bijdragen en nauwelijks zullen integreren. Wanneer zou de Nederlandse burger écht in opstand komen? Er is een omslagpunt, er kómt een moment dat er een massaal volksgericht komt. Niet dat dát de oplossing is, maar het gaat wel gebeuren. Zodra de kritische massa bereikt is.

 11. joost2

  En weer zijn we voorgelogen door Rutte c.s.

  Je hoort alleen maar, dat het komt doordat de kosten hoger worden. Waardoor dan??
  Een goede uitleg over de “boekhouding”ontbreekt.
  De overheid moet eens een specificatie geven van deze miljardenpost.Hoe verloopt de controle ?

  Verdienen de specialisten teveel ?
  Worden we genaaid door de medicijnen industrie, die schatrijk worden?
  Kunnen de verzekering maatschappijen niet een beetje “inbinden”?
  Zijn de managementkosten in tehuizen, ziekenhuizen etc. niet veel te hoog?
  ( Laat de mensen “aan het bed “maar eens meer gaan verdienen b.v)>

  Waarom konden we alles nog netjes opbrengen toen de ziekenfonds premie nog bestond en de werkgever en werknemer elke maand een beetje premie betaalden en de stijgingen van de premies in die tijd marginaal waren?
  Sinds we het geprivatiseerd hebben, weet niemand meer waar het geld blijft blijkbaar!

  En dan het punt dat de honderd duizenden immigranten niks hoeven te betalen voor de zorg, waar ze, zo weet ik , op grote schaal gebruik van maken.
  Vervolgens de vele mensen die de premie niet ( kunnen) willen betalen maar toch beroep doen op de zorg, die vanwege menselijkheid dan toch wordt verleend.Dat is heel veel geld!

  Waarom moeten wij premie betalers opdraaien voor mensen die hun premie niet kunnen en of willen betalen?
  Men moet dat geld dan maar uit de algemene middelen halen en niet bij de individuele burger, door hem wezenloos elk jaar maar weer meer premie te laten betalen !
  .Betaal dat uit de pot”ontwikkelingshulp”.

  Rutte en zijn hulpje Schippers hadden ons ook vóór de verkiezingen dit moeten zeggen.
  Laf om daar een paar maanden erna ermee te komen.
  Maar dat mensje Schippers -(bevoordeelde die niet haar echtgenoot, die over medische kosten lekker kon declareren? Werd ook gauw in de doofpot gestopt !!)
  is een heel slechte minister van volksgezondheid geweest.
  Zij heeft de zorg onbeheersbaar en oncontroleerbaar gemaakt.

 12. fusilier

  De volgende zet is a.o.w. leeftijd naar 70 jaar. Het moet uit de breedte of uit de lengte komen . Om de migranten stroom te kunnen betalen. Wij moeten niet klagen maar dragen . En anders pleur je maar op. En wie niet wil, die geven wij gewoon een spuitje , eigen schuld dikke bult.

  1. Fred Schuit

   Ja, daar heeft D66 al een oplossing voor, “voltooit leven” (lees, als je niet meer productief bent). Het is een schande dat de halve wereld profiteert van de Nederlandse rijkdom en werklust, behalve de Nederlanders zelf, die worden terug gebracht naar niveau arme landen.

 13. fusilier

  WIJ zijn weer terug bij af.

 14. poison

  Ik hoor en zie niks van onze trollen. Liggen die nog in bed?

  1. trampoline

   Die zijn naar de dokter voor hun gratis zorg.

   1. poison

    Hahahaha.

 15. Rex Gildo

  De privatisering in de zorg begint nu draconische vormen aan te nemen.
  Eigen risico wordt € 400, terwijl het CDA (en de CU) tijdens de verkiezingscampagne hebben gepleit voor een forse verlaging; GL en SP zelfs voor afschaffing.
  Tevens zullen eveneens de premies weer stijgen.
  Waar is de goeie ouwe tijd van het ziekenfonds gebleven.
  Er werd toen een percentage (ongeveer 5%) van het loon ingehouden.
  De helft voor rekening van de werkgever.
  Sinds 2006 is de macht in de gezondheidszorg overgenomen door de verzekeringsconsortia en de farmaceutische industrie.
  Politici van met name VVD, PvdA en D66 hebben belang in genoemde instanties.
  Dus dit systeem moet overeind gehouden worden.

  1. poison

   @Rex Gildo

   FvD had een motie ingediend om het eigen risico met 100 Euro te verlagen. Werd weggestemd door CDA, VVD, D66 en GL.

 16. sonar

  Vanmorgen op het nieuws in een verzorgingshuis gebruiken ze een ezel om mensen op te vrolijken ,hadden beter Rutte kunnen gebruiken want de ezel ziet er veel intelligenter uit.
  Over het beleid van de regering blijkt weer dat daar de grootste criminelen zitten,omdat zij de graaiers hun gang laten gaan en de rekening bij de burgers neerleggen,
  Wij moeten die bestuurders aan schandpaal nagelen en opsluiten wegens oplichting van de Nederlanders.

 17. Ni28

  Het wordt dus niet meer naar de dokter gaan maar de spuitje van Pechtold halen.

  1. sonar

   Ni28 wat ga jij doen met het spuitje ?????.

   1. Ni28

    Beste Sonar, ik ga geen spuitje halen maar ik sluit niet uit dat veel mensen in een ergere positie dan ik tot waanzin zullen zij gedreven en met dank hun leven afsluiten. Vergelijk het met de pensioen, die is voor de meeste mensen zeer karig maar je kunt wraak nemen door zo lang mogelijk te leven. Geen politicus drijft mij tot waanzin.

  2. buitenbeentje

   Gaat wel van je eigen risico af, hè

   1. Ni28

    Dat is nog de vraag, misschien wordt het verhaalt op de nabestaanden.

 18. Ni28

  Rutte met zijn drie knechten gaan door met Ruttes hobby, het liquideren van oude mensen. Onproductieve oude mensen moeten verdwijnen. Zolang Rutte regeert blijft deze heksenjacht bestaan. Kiezers, jullie worden bedankt.

 19. loes530

  Rutte zorg allen meer aremoet

 20. poldi

  Hoor het ze nog zo trots roepen: Volgend jaar gaat niemand er op achteruit en gaat de koopkracht voor iedereen omhoog…
  Nog nooit is een fabel zo snel ontmaskerd. Niet verrassend trouwens: De gratis zorg voor “onze” parasieten moet toch ook betaald worden, net als de levenslange uitkeringrn?!
  Evenmin verrassend: Oorzaak is vergrijzing… Aantoonbare leugen, maar dat zijn onze eigen ouderen en die doen er al jaren niet toe.

  1. corfo

   @ poldi.
   Bij de behandeling van het zorgstelsel in de Kamer, járen geleden, kwam er, vanzelfsprekend, enige tegenstand vanuit de oppositie. Ik herinner mij zeer helder de kots-gebaren die de “bedenker” van deze chaos toen maakte naar de tegenstanders.
   De “bedenker” van al dit fraais is Hogervorst, VVD; de bekende criminele organisatie, u kent ze vast nog wel : Robin Linschoten (fraude), Jan Houwers (fraude), ex-burgemeester Verver (weggeschopt van haar stoel en thans failliet verklaard, een schuld van € 2,7 miljoen), Henri Keizer (verm. fraude), enz. enz. Fraai clubje bij elkaar geraapt rapaille. Maar een enkeling blijft hen “bekwame bestuurders” noemen !

 21. chameyyy

  Hier heb ik allang op ingespeeld. Ik ben chronisch ziek, dus ik wist van te voren dat ik met het stijgende eifen risico een probleem zou hebben. Dus ik zei steeds tegen mijn arts ( jaen geleden) dat 1 maal daats een medicijn, niet hielp ( wat eigenlijk perfect werkte), dus werd het 2-3-4 maal daags. Toen gaf ik aan dat het goed met me ging. Maar dat ging het al met 1 maal daags.

  Toen betaalde ik nog het lage EIGEN RISICO, wat toen nog gecompenseerd werd door het CAK. Gelukkig speelt de houdbaarheid voor de werking van mijn medicijn niet zo’n grote rol.

  Als klap op de vuurpijl gaf ik tegenover mijn huisarts aan dat ik voor een jaar naar St.Maarten ging met mijn vrouw om daar les te geven ( en ik meeging). Ik kreeg een jaar voorraad aan medicatie thuis. Toen dit eenmaal binnen was melde ik, dat het niet doorging.

  Nu heb ik voor 10 jaar aan medicatie liggen als ik, zoals goed werkt, 1 maal daags slik. Ik ben voorlopig onder de pannen en ben even van het eigen risico verlost. Wel ben ik benieuwd wat men over 10 jaar betaald aan premie en eigen risico. Op een gegeven moment is de rek er toch uit en wordt het zelfs voor de hoge inkomens onbetaalbaar? bv bij een premie van €230 per maand en een eigen risico van €1150. Die kan gaan we wel op als we de stijging voortzetten. Zou dit alles ook niet een beetje komen, omdat gelukzoekers, gratis worden meeverxekerd, of heb ik het mis?

 22. buitenbeentje

  72 Euro premie + 15 Euro eigen risico = 97 Euro? Waar heb jij rekenen geleerd Van der Galien?

 23. Punt50

  Da blijkt hoe bekwaam onze bestuurders zijn! Let je op Guust?

  1. Punt50

   Dan…

  2. poison

   @Punt50

   Onze trollen melden zich niet. Ik had gisteren moeten vernemen: Wie zwijgt stemt toe.

 24. DolleDries

  Hun god moet toch wegens onmenselijkheid van deze partijen CDA en CU deze toch al in de hel geknikkerd hebben . Zij hadden in hun verkiezingsprogramma’s staan dat zij het eigen risico met minstens 100 euro wilden verlagen. Zij trekken, blijkt nu die keutel in. Wat een bedrog vanaf de kansel

  1. Punt50

   Het pluche trekt harder dan tien paarden. Dat begrijp ik wel, maar doe dan niet zo quasi principieel zoals CDA en CU.

 25. Kodi

  Rutte 1: Zorgpremie omhoog
  Rutte 2: Zorgpremie omhoog
  Rutte 3: Zorgpremie omhoog

  https://pbs.twimg.com/media/DJBZPoUXgAAuFUF.jpg

 26. J.C.

  Kortom: het partijkartel pleegt ook hier weer kiezersbedrog.

  Tijd voor nieuwe verkiezingen !!!!!!!!!!!!!!!

 27. DolleDries

  Het vertrek van een ontslagen bestuurder kost de Noord-Nederlandse zorginstelling Treant ruim 400.000 euro. Treant moet van een arbitragerechter ex-bestuurder Bruins doorbetalen tot februari 2018 vanwege fouten in de manier waarop hij werd ontslagen, meldt RTL Z.
  Door de uitspraak ontvangt Bruins een jaar lang salaris zonder dat daar werkzaamheden tegenover staan. Dat kost Treant ongeveer 229.000 euro. Ook moet Treant een transitievergoeding van 95.000 euro betalen en een billijke vergoeding van 75.000 euro. Verder moet de zorginstelling 20.000 euro aan juridische kosten vergoeden.

  Plagiaat.

 28. poldi

  En de 300.000 wanbetalers niet aanpakken?
  En alle “nieuwkomers” met hun hele overgekomen familie (400.000!!) , gratis en voor niets!!!
  Blijft dat zo???

  De regering heeft een satanische genoegen om de werkende en gepensioneerde Nederlander te pakken!

 29. nienke

  Met z’n allen naar de voedselbank, ja gezellig.
  Wat zullen de migranten ons uitlachen wij naar de voedselbank en zij krijgen alles gratis wie is er nu dom?
  Koekje van eigen deeg om weer op Rutte te stemmen, dit is zijn dank aan het Ned. volk.

 30. corfo

  Rutte en co. een stelletje EU-kruipers, zónder oog voor de eigen bevolking.
  Zo’n figuurtje als Rutte die álles weg grijnst maar blijft verkondigen dat hij er “voor de gehele bevolking is”.
  Na de 6 doden van Alphen a.d. Rijn (door een lichtelijk gestoorde NL-schutter vermoord, terwijl de gek een wapenvergunning had!) zei dezelfde Rutte dat hij “er zou zijn voor de nabestaanden”, óók ná de afscheidsplechtigheid. Toen een enkele nabestaande hem nadien benaderde had deze vent de euvele moed om NIET te reageren ! Ik noem dat beestachtig gedrag door een minkukel van de ergste soort.

 31. Domtoren52

  Lijkt mij dat het nu tijd is, dat dat vieze klubje aandeelhouders eens gaan inleveren. Zij kopen wel aandelen maar hebben wel een risico. Door deze verhoging voor ons, daar varen zij ook wel bij, dus de tekorten in de zorg eerst weghalen bij de bonus-graai-cultuur in de hoogste lagen van de zorg en een flinke graai in de aandeelhouderspotten. Volgens mij komen we dan heel ver. Ik las ook dat men zowat huilie huilie, wanneer de kosten niet omhoog gaan, omdat zowat elk ziekenhuis plots allemaal een operatierobot willen hebben. En inderdaad…niet vergeten….de verhoging hebben we ook te danken aan het feit dat WIJ de zorgkosten moeten betalen van de gelukszoekers en ander straatvuil

 32. Ecoshaarlem

  Ik ben die leugenaar en volks verlakker meer dan spuug zat!

 33. sjun

  Het is niet enkel Rutte II. ook de door Brussel verordonneerde instroom van onaanspreekbaren en kanslozen op de arbeidsmarkt genereert cumulerende sociale, psychische, juridische, curatieve, planologische en financiële kosten waarvoor iemand de rekeningen moet gaan betalen. Dat gebeurt dan via afnemende dienstverlening en toenemende heffingen en premies naast toenemende onveiligheid op straat. Reken er maar op dat bij ongewijzigd beleid uw bijeengesappelde pensioen ook nog zal worden belast.

  1. corfo

   @ sjun.
   Wat u schrijft is juist.
   Landen als Hongarije, Bulgarije, Polen enz. hebben groot gelijk door hun grenzen te sluiten voor dat hoog opgeleide rapaille uit de zandbakken.
   Hopelijk houden ze hun poot stijf ná de, verwachte uitspraak van het Europese Hof.
   Door de toestroom van die hoog opgeleiden én de miserabele “leiding” van Rutte & co. is NL tot de armoede veroordeeld. Dit is al lange tijd in ’t landje zichtbaar.

 34. Ruud562

  Tja, marktwerking én de ongebreidelde instroom van kansloze immigranten die met familie en al levenslang alleen van onze sociale voorzieningen profiteren zonder enige zinnige bijdrage te leveren aan onze maatschappij!

  Ja, goed gedaan hoor, CDA, D66, PvdA, VVD, jullie jarenlang regeren werpt zijn vruchten af!

  Wij, de oorspronkelijke Nederlanders zullen het wel opvangen en anders, leg ons doodspilletje maar klaar! Maar eens, eens komt de tijd dat jullie aan de beurt zijn! Vergeet dat niet!

 35. Babaji538

  De Telegraaf, fabel zonder sprookje,
  wil wereldvernietiging.
  Een getuigenis zonder waarachtigheid.

  Petra Hermans

  1. Hetzalwelweer

   Zijn jullie echt zo dom? Kom is op zeg. De Babyboomers zijn allemaal met pensioen, dus dat pakken we af……het is allemaal hun schuld. En wij, de gewone Nederlanders neuken niet genoeg, brengen te weinig kinderen op deze wereld……te weinig loonslaven….dus importeren wij deze uit de 3de wereld landen….we moeten opboksen tegen de lage lonen landen….wij produceren geen kidz…maar de lage opgeleide mensen wel….we moeten opboksen tegen china en de USA….wij als de EU…..we staan nergens….Angst maakt arm en dom….het is wachten op de nieuwe bom…..nee wij zijn niet dom….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.