Islamisering: Amsterdamse politie wenst iedereen een "fijn offerfeest"

Geen categoriesep 01 2017, 19:00
De politie toont graag haar waardering en respect voor de islam en islamitische feestdagen. Dat gaat ten koste van de neutrale uitstraling die de wetsdienaren zouden moeten hebben.
Het is vandaag offerfeest, de feestdag waarop moslims herdenken dat Allah Ibrahim (Abraham) opdroeg om zijn eigen zoon te offeren - wat op het laatste moment verhinderd werd. Traditioneel worden op deze dag schapen geslacht om stil te staan bij dit bijzondere moment. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig. Sommige mensen vinden het inhumaan om schapen te slachten op de islamitische wijze, andere mensen vinden het prima dat moslims vandaag een feestdag vieren. Zo lang de wet niet wordt overtreden, moet het allemaal kunnen.
Maar de Amsterdamse politie gaat een stap verder. Zij willen graag laten zien dat zij enorm veel waardering hebben voor de islam. Politieagenten worden met regelmaat beschuldigd van racisme en discriminatie, en het lijkt alsof ze daarvoor willen compenseren door het versturen van politiek correcte tweets. De politie Overtoomse Sluis - waar Amsterdam onder valt - wenst iedereen een fijn offerfeest.
https://twitter.com/OvertoomseSluis/status/903493833605865472
Dat is natuurlijk bijzonder vreemd. In de eerste plaats slaat het woord "iedereen" nergens op - moslims maken grofweg 6 procent uit van de Nederlandse bevolking dus de meeste mensen vieren vandaag helemaal niets. Maar wat nog veel belangrijker is, is dat dit soort goedbedoelde wensen de neutrale uitstraling van de politie in gevaar brengen. De politie dient zich bezig te houden met het bewaken van de openbare orde en veiligheid, niet met het uitspreken van waardering voor de islam.
In Nederland zijn immers minstens zoveel mensen die zeer kritisch zijn ten opzichte van de islam, als dat er moslims zijn. De politie dient zich niet te mengen in dat soort kwesties en zou juist neutraal moeten blijven. Ook journalist Wierd Duk wijst daarop:
https://twitter.com/wierdduk/status/903615053408210945
Waarom blijven jullie niet gewoon neutraal? Een zeer terechte vraag. Het is niet aan de politie om zich te bemoeien met religieuze feestdagen, zeker niet als die maar door een kleine minderheid van de bevolking wordt gevierd. Het is een typisch voorbeeld van islamisering: als gevolg van kritiek op de politie vanwege vermeende discriminatie, wil de politie nu laten zien dat ze juist enorm pro-islam zijn. De beschimpingen en beledigingen aan het adres van hardwerkende agenten worden hiermee dus beloond. Een slecht teken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten