Islamisering: Amsterdamse politie wenst iedereen een “fijn offerfeest”

De politie toont graag haar waardering en respect voor de islam en islamitische feestdagen. Dat gaat ten koste van de neutrale uitstraling die de wetsdienaren zouden moeten hebben. 

Het is vandaag offerfeest, de feestdag waarop moslims herdenken dat Allah Ibrahim (Abraham) opdroeg om zijn eigen zoon te offeren – wat op het laatste moment verhinderd werd. Traditioneel worden op deze dag schapen geslacht om stil te staan bij dit bijzondere moment. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig. Sommige mensen vinden het inhumaan om schapen te slachten op de islamitische wijze, andere mensen vinden het prima dat moslims vandaag een feestdag vieren. Zo lang de wet niet wordt overtreden, moet het allemaal kunnen.

Maar de Amsterdamse politie gaat een stap verder. Zij willen graag laten zien dat zij enorm veel waardering hebben voor de islam. Politieagenten worden met regelmaat beschuldigd van racisme en discriminatie, en het lijkt alsof ze daarvoor willen compenseren door het versturen van politiek correcte tweets. De politie Overtoomse Sluis – waar Amsterdam onder valt – wenst iedereen een fijn offerfeest.

Dat is natuurlijk bijzonder vreemd. In de eerste plaats slaat het woord “iedereen” nergens op – moslims maken grofweg 6 procent uit van de Nederlandse bevolking dus de meeste mensen vieren vandaag helemaal niets. Maar wat nog veel belangrijker is, is dat dit soort goedbedoelde wensen de neutrale uitstraling van de politie in gevaar brengen. De politie dient zich bezig te houden met het bewaken van de openbare orde en veiligheid, niet met het uitspreken van waardering voor de islam.

In Nederland zijn immers minstens zoveel mensen die zeer kritisch zijn ten opzichte van de islam, als dat er moslims zijn. De politie dient zich niet te mengen in dat soort kwesties en zou juist neutraal moeten blijven. Ook journalist Wierd Duk wijst daarop:

Waarom blijven jullie niet gewoon neutraal? Een zeer terechte vraag. Het is niet aan de politie om zich te bemoeien met religieuze feestdagen, zeker niet als die maar door een kleine minderheid van de bevolking wordt gevierd. Het is een typisch voorbeeld van islamisering: als gevolg van kritiek op de politie vanwege vermeende discriminatie, wil de politie nu laten zien dat ze juist enorm pro-islam zijn. De beschimpingen en beledigingen aan het adres van hardwerkende agenten worden hiermee dus beloond. Een slecht teken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ni28

  Politie neutraal? Die pet past ons toch allemaal? Fijne slachting voor de moslims en geen fijn weekend voor de rest.

 2. DolleDries

  Dus we krijgen nu van de Politie in Amsterdam
  Prettig Kerstfeest
  Prettig Paasfeest

 3. Peter Loosduinen

  Het moslimknuffelen gaat maar door………………….
  Ik doe vandaag ook een beetje mee !!
  Mijn menu bestaat niet uit schapenvlees maar uit een gezond stuk scharrelvarkensvlees met een goed glas bier.
  Proost!!

 4. R.K.

  Halal is geen onderdeel van een in Europa thuishorende cultuur. Het offerfeest en alles wat deze gewelddadige cultuur met zich meebrengt is pure provocatie. Trap er niet in!

  Zo zag ik vandaag iets over een kangeroo bij de NOS.
  https://nos.nl/artikel/2190821-man-in-australie-gearresteerd-na-afslachten-kangoeroe.html

  Ik heb navolgende aan de NOS laten weten:

  Waarom laat u een bericht over het kennelijk doden van kangeroo zien, terwijl er geen onderbouwing is, dus waarom doet de men (men) dit? Immers het dier wordt pas gefilmd terwijl het reeds gewond was en ook hierbij ontbreekt enge toelichting! Anderzijds wordt van een andere en echt schandalige inhumane verrichting, met enige toelichting, geen melding gemaakt! Bij deze de URL en dit gaat over mensen die zeer bewust elkaar iets aandoen wat ook nog eens onherstelbaar is…….

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4843426/Ethiopian-mother-left-melted-face-acid-attack.html

  – Zo politiek correct als de NOS is, zal ik er wel niets meer van horen….
  wek verwacht ik nog nieuws over hoe succesvol het offerfeest zal zijn verlopen. De Ethiopian mother zal dat echter niet kunnen lezen en meer “halal” door haar strot worden geduwd…… “want Allah is vrede”…

 5. Marija

  Fijne slachting voor de betrokken dieren, barbaars achterlijk en idioot.

 6. Ruud562

  Politie Amsterdam gaat islam!

  Tja, hoe kan het ook anders met zo’n zwaarbetaalde en corrupte kopvodmuts als hun adviseur!

  En dan de dieren vanaf op op verschrikkelijk wrede wijze en bij volle bewustzijn de keel wordt opengesneden of wordt opengehakt! Allemaal om de moslim te behagen! Ronduit walgelijk en om te kotsen!

 7. K.Dopper

  Als de politie iedereen fijne Kerstdagen toewenst, is de neutraliteit van de politie dan ook in het geding?

  1. Ngatimoto

   Je begint uitermate voorspelbaar te worden.

   1. K.Dopper

    Ik geef toe dat de vraag erg voor de hand ligt, Nagimoto. Je bent mogelijk ook slim genoeg om te ontdekken dat het op de keper beschouwd een retorische vraag is.

  2. Obiwokekenobie

   Ik hoorde vandaag de NOS vergelijken met het offerfeest. Dit is de grootste onzin natuurlijk. Bij kerst worden dieren eerst verdoofd voordat ze geslacht worden, bij het offerfeest worden dieren gemarteld.

   Dit martelen van dieren is onnodig en niet goed te praten.

  3. sjun

   Jazeker. Ook dat commerciële feestje behoeft geen publiek politiecommentaar.

 8. nienke

  Dat dat allemaal maar kan in dit land, arme beesten om ze om zo’n brute manier om het leven te brengen.
  En dat allemaal voor allah de god van de vredige islam.
  Als ze dieren al zo misdadig kunnen afmaken is het geen wonder dat ze ook mensen zomaar af kunnen slachten het doet ze helemaal niets.
  En die laffe bange schijterige politie het is werkelijk niet te geloven hoe iedereen buigt voor deze wrede ideologie.
  Om te kotsen.

 9. fusilier

  Dopper ga jij ook naar dat offerfeest, of ben je geen moslim? Als je gaat wel eerst even kijken hoe ze zon schapie slachten. POLITE mag geen mening hebben in dit.

  1. K.Dopper

   Nee, ik ben geen moslim en ik ga ook niet naar het offerfeeat.

   Het dierenleed van het rituele slachten is verwaarloosbaar klein vergeleken bij het grootschalige gruwelijke dierenleed dat in de Nederlandse bio-industrie plaats inst.
   Mensen die janken over ritueel slachten en tegelijkertijd vlees eten uit willekeurig welke supermarkt of slager zijn akelig hypocriet.

   1. Kodi

    Je maakt een punt over al het dierenleed wat al geschiedt voor de slacht of deze slacht nou verdoofd is of ritueel. Bij ritueel slachten vindt echter nog een extra martelbehandeling plaats. Het is geen kwestie van of of, maar en en.

 10. toetssteen

  Ik zal ditmaal geen bloederig filmpje inzenden, maar dit:

  http://www.ngpf.nl/2011/03/30/ritueel-slachten-is-een-zeer-pijnlijk-misverstand/

  1. toetssteen

   Link onderaan open klikken voor meer toelichting a.u.b.

 11. Dollaert

  Walchelijk. Dat is het enige woord wat ik verder daarover wil schrijven. Een volkomen gedegenereerde stadsbevolking. Gruwelijk. Die hele Randstad Holland,Utrecht, gedeelte Gelderland, gezamenlijk (Hollandistan) met zijn arrogante media “zum kotzen”.

  Wij zijn terug in de middeleeuwen. Stoot dat Amsterdam en verder bovengenoemd Hollandistan maar af. Is toch al verloren.
  Lega Noord oprichten. Noord Nederland onafhankelijk. Magna Frisia! Muur bouwen op de grens van Merkels of Schultz “Deutschland” .

  Laat Trump daarna maar op Eelde landen! Hij zal een geweldige ontvangst krijgen. Eerst nog even die gehersenspoelde linkse noordelingen overtuigen, dat ze nu nog kunnen kiezen. Of Nederlander blijven of ook net zoals “Hollandistan”, langzaam ten onder gaan. De antifa zal meteen vanuit Leeuwarden en Groningen-stad naar Utrecht of Amsterdam vertrekken. Het was een mooie droom.

 12. Nasrani

  Als Nederlander begin ik een ongehoorde hekel te krijgen aan deze nsb-acties van de politie. Vroeger zag ik ze als wetsdienaars, nu als een stel debielen die zo politiekcorrect mogelijk moeten overkomen. Wat de politie bereikt is dat ze worden uitgelachen door moslims, die echt niet zo dom zijn dat de deze wens geloven en dat ze door Nederlanders niet meer serieus worden genomen.

 13. Bertje1234

  Dierenmishandeling is gewoon verboden, maar voor de religie van de vrede is uiteraard wel een uitzondering. Die politieke correctheid wordt steeds waanzinniger. Komt de tijd nog dat Rutte straks tweet: een prettige uiterlijke jihad toegewenst! Doe hetzelfde maar dan met een vergiet op je hoofd uit naam van het vliegend spagettimonster en dan kan zal er zeker niet zo’n prettige wens gegeven worden.

  1. Hetzalwelweer

   Extreem links is gewoon zo bang voor voor de sharia dat ze er liever vriendjes mee wil worden. Helaas snijden hun dolken door elk strotje..behalve door die van hun zelf.

   1. toetssteen

    @Hetzalwelweer
    De geschiedenis leert het. India, Egypte en vul maar in. Overigens zijn ze at the end ook zelf de pineut, gewoon als dankbaarheid hè.

 14. SlimK1nd

  Dit is “ons” politiebureau, vlakbij. Het verbaast mij niks. Iemand moet Anne Fleur Dekker bellen, of durft ze niks negatiefs over ritueel Islamitisch slachten te zeggen? https://twitter.com/SlimK1nd/status/878091520557162498

  1. Bertje1234

   Anne Fleur zal wel weer druk bezig zijn om met het gesponserde team van biljonairs Soros en Bezos te protesteren tegen de ongelijke economische verdeling. Om daarna samen met de mishandelaars van vrouwen zonder hoofddoek op straat te protesteren tegen seksisme.

 15. Ali Yas

  “de feestdag waarop moslims herdenken dat Allah Ibrahim (Abraham) opdroeg om zijn eigen zoon te offeren”

  Een kleine correctie hier: mohammedanen geloven dat niet Izaak maar *Ismaël* hier (bijna) werd geofferd. Die vergissing was mogelijk omdat de koran zo vaag is. Intussen zou men de fout hebben kunnen inzien en corrigeren, maar ja, de interpretaties van de mohammedaanse theologen zijn heilig.

 16. nienke

  Ze moesten alle politici dwingen deze afschuwelijke slachting bij te wonen en de politie erbij, kijken of deze lafbekken niet moeten kotsen bij deze afschuwelijke slachting van dieren die zich niet zelf kunnen verdedigen tegen dit brute geweld, stelletje woestijn barbaren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.