Kabinet Rutte III maakt zich hard voor de Nederlandse identiteit: “Scholieren moeten naar de Nachtwacht”

Zo, zo.

Onder aanvoering van het CDA is de op handen zijnde coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie — oftewel: Rutte III — bezig om plannen te ontwikkelen waardoor scholieren meer kennis krijgen van de Nederlandse cultuur, geschiedenis en identiteit. Zo moeten scholen ervoor zorgen, aldus de onderhandelaars van de partijen, dat hun leerlingen minstens één keer een bezoek brengen aan het Rijksmuseum en aan de Tweede Kamer.

Het leukste hieraan is natuurlijk dat dit soort maatregelen ingaan tegen alles waar D66 voorstaat. Als die partij niet meeonderhandelde zou Pechtold nu helemaal losgaan op het ‘overdreven patriottisme’ of ‘nationalisme’ van het CDA, de oubolligheid, etc. Maar ja, dat kan hij nu niet doen. Het CDA vindt dit namelijk écht belangrijk en weigert op dit soort onderwerpen een stapje terug te doen.

Dus moet D66 nu net doen alsof ze vaderlandsliefde plots best acceptabel vinden. Hilarisch.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. DolleDries

  We hebben toch al het verplichte moskee bezoek op een hoop scholen. Je zou helemaal in de war raken.

 2. Guus Geluk

  Een uitstekend voorstel van het nieuwe kabinet. Goed dat iedereen op één lijn zit.

  Het lijkt me overigens slechts een kwestie van tijd voordat de D66-achterban Pechtold als een baksteen laat vallen.

  1. IJscoman

   “Het lijkt me overigens slechts een kwestie van tijd voordat de D66-achterban Pechtold als een baksteen laat vallen.”
   ———————————————————————————
   Hoe stelt Guus zich dat voor als Pechtold eenmaal op zijn ministerszetel vastgelijmd zit? Die is niet meer weg te krijgen.

   1. Guus Geluk

    Ik bedoelde eigenlijk een exodus onder de D66-achterban. Net als in 2006.

    1. Ni28

     Als iemand het kabinet laat vallen zal het weer D66 zijn. Weet met wie je begint, zou ik zeggen.

     1. Guus Geluk

      Ongetwijfeld. D66 is zo onbetrouwbaar als de pest.

     2. Nederlandse_Patriot

      Gelijk heb je. Toch heb ik niet veel vertrouwen in dit kabinet…

    2. DutchDropveter

     Een lijn, gozer wat drink jij ’s ochtends? Ouzo? Bacardi? of gewoon een fles Stroh? Je moet wel echt steken blind zijn om niet in te zien dat het CDA en D66 zo erg tegen elkaar schuren dat de wrijving zo hevig wordt dat de pracht ballon knapt. In iedergeval D66 valt al twee keer door de mand in een een week tijd. Dat doet Rutten toch netjes! Flikt gewoon exact het zelfde als wat hij deed bij de PvdA druk erop en koken met die snelkookpan.

     1. Guus Geluk

      Rutte houdt de boel wel bij elkaar. Dat deed hij met de tegenpolen VVD/PvdA ook heel netjes.

 3. Ritter

  De enige manier die echt helpt om zich hard te maken voor de Nederlandse identiteit/levenswijze is de (illegale) massa immigratie te beperken.

  Dus geen asielzoekers naar Nederland halen en zich hard maken voor opvang in de regio.

  We weten uit de praktijk van 50 jaar immigratie uit de islamitische landen dat de meeste moslims niet integreren en vasthouden aan hun islam en bijbehorende levenswijze.

  Dat betekend in de praktijk steeds meer moskeeën; islamitische scholen/universiteiten; meer eerwraak; meer kinderhuwelijken; meer vrouwenbesnijdenissen en zelfs steeds meer Sharia rechtbanken.

  Kortom; meer islamisering. Om die islamisering te stoppen is een streng asielbeleid nodig en zich hard maken voor opvang in de regio.

  1. sonar

   Ritter++++++++++++++++++

  2. Ben Zine

   @Ritter
   Helemaal waar… Verplicht museumbezoek is pure symboolpolitiek en een typisch voorbeeld van het paard achter de wagen spannen. Ik begrijp gewoon niet dat de kiezers deze BULLSHIT van Rutte pikken. Het zegt helaas meer over de kiezers dan over Rutte.

 4. HaZ

  Gelul voor de buhne. De meeste Nederlanders zijn nog nooit in het rijksmuseum geweest en hebben daar in hun “integratie” nooit last van ondervonden. Het verplichte moeten van de overheid is een schreeuw om…”Wij weten ook niet meer hoe we het moeten aanpakken, dus scheren we iedereen maar over een kam en maken er een MOETJE van”.
  Daarbij compleet voorbij gaand aan de olifant in de woonkamer. Idd symboolpolitiek van een symboolcoalitie met een symbolische leider.

 5. Tinneke

  Ze weten van gekkigheid niet meer wat ze moeten doen! stop eerst maar eens met al die cultuurverrijkers binnen te halen.

 6. Ni28

  Ik ben niet iemand die met vlaggen zwaait en volksliederen zingt, verre van dat. Op een barricade zult mij ook niet aantreffen. Maar in deze tijd waar sommigen vinden dat de Nederlander niet bestaat vind ik dat de kinderen moeten opgroeien met identiteit van het land waar zij geboren zijn. Met eigen cultuur waar vele buitenstaanders zo hekel aan hebben en wereldmensen willen zijn. Van Europeaan tot wereldburger. Van E-utopie tot W-utopie. Plaats van geboorte maakt ons tot wat wij zijn en dat hoeft ons geen nationalisten maken maar het brengt puur besef van identiteit samenhangend met culturele en historische waarden van oorsprong met respect voor andere culturen. Die respect moet je niet tonen door eigen cultuur te minimaliseren maar juist tonen. De kinderen moeten van klein af zich deze cultuur eigen maken en het is dus goed dat zij dat op school krijgen. De Pechtolds van deze wereld brengen eigen cultuur om zeep en hopen dat iedereen in de wereld dat ook doet. Foute gedachte, utopische gedachte, het zal nooit van komen. Zwakke culturen worden altijd platgewalst door sterke. Dus moet je zwakheid niet promoten. Pechtold is een verkoper van slechte gedachten.

  1. Koen

   Ik reageer niet om pechtold af te vallen die gast kan me gestolen worden, ik keek gister naar de discussie over verplicht nachtwacht op de wereld draait door. Wat mij stoort aan het hele verhaal dat allerlei partijen aanvallen om duidelijk te maken dat het geen zin heeft en maar een schilderij is. Mooi vond ik dat een moslima meisje het over toenadering had daarzo en vertelde dat dat dat via moskee, kerk en synagoge moest in plaats van dit. Terwijl merendeel van autochtoon Nederland niet naar de Kerk of Synagoge gaat. Toenadering begint bij jezelf, in plaats van te vertellen waarom

 7. fusilier

  Het C.D.A blaast hiermee hoog van de toren. Maar in wezen stelt het niks voor . Laten zij zich maar meer sterk maken voor invoering van de militaire dienstplicht voor iedereen, net als in Israel . Wel natuurlijk in het Nederlandse leger.

 8. poldi

  Hahaha….., dat is slechts een front om te verdoezelen dat achter de schermen aan de Nederlandse identiteit volop wordt geknabbeld en mettertijd verkwanseld.

 9. Gooffy

  Scholieren moeten verplicht naar de tweede kamer om te zien hoe mooi ons democratisch bestel er van buiten uit ziet. Moeten ze nu ook verplicht het boek van Ybeltje Berckmoes lezen om te zien hoe smerig ons “democratisch” bestel er van binnen uit ziet ?

 10. J.C.

  Het partijkartel zou pas ballen tonen als zij zouden bewerkstelligen dat ook islamitische kinderen minstens 1 keer mee gaan met school naar een RK of protestantse kerk of een synagoge. Zoals veel autochtone kinderen tegenwoordig worden gedwongen om mee te gaan naar een moskee.

  De eis, die zij u met veel bombarie brengen is een slap aftreksel voor de bühne……

 11. Kodi

  Een paar citaten uit het boek ‘De schijn-élite van de valsemunters’ van Bosma tegen waarin hij laat zien dat de problemen met de islamitische medemens al jaren sudderen:

  “Een populaire mythe wil dat Nederland pas op 11 september 2001 wordt geconfronteerd met de problematische en assertieve kanten van de islam en dat de tegenstellingen in de samenleving naderhand te wijten zijn aan de Partij voor de Vrijheid. We zien dat al veel eerder, maar omdat de moslimpopulatie zoveel kleiner was (en daardoor minder zelfverzekerd) neemt Nederland daar minder notie van. Bijna alle problemen en ideeën zijn al aanwezig in de jaren tachtig, alleen in veel kleinere vorm.

  – Al in 1975 dreigt moskeebestuurder Dilmohammed met ‘harde acties tegen Nederlanders – wellicht met steun uit het buitenland’, als de overheid niet meebetaalt aan de bouw van een moskee in de Bijlmer. De gemeente Amsterdam springt vervolgens financieel bij.
  – In 1983 is SGP’er Van Rossum de eerste politicus die in de Kamer waarschuwt tegen de islam. Tijdens de algemene beschouwingen zegt hij zich zorgen te maken ‘over de opkomst van de islam in Nederland’ en tegen een ‘ruimhartig toelatingsbeleid’ te zijn van buitenlanders wier gezinsleden elders vertoeven.
  – Een school in Alphen aan den Rijn verbiedt de hoofddoekjes (1985). Maar minister Deetman van Onderwijs (CDA) houdt dit tegen, hij vindt ‘het verbod niet passend in onze samenleving’. In Utrecht wordt de zoon van de beheerder van de Al-Faroukmoskee vermoord vanwege een conflict over het aannemen van geld van Libië voor het stichten van een Nationaal Islamitisch Centrum.
  – In 1986 gaat CDA-minister Brinkman (WVC) op verkiezingstournee langs moskeeën en gebedsruimten in Amsterdam. Hij deelt mee 400.000 gulden te gaan uitgeven voor sociaal-culturele gebouwen die ook als gebedsruimten dienstdoen. Tijdens dezelfde verkiezingscampagne verschijnt ook Den Uyl in een moskee. Zijn partijgenoot Walter Etty zegt: ‘Voorheen lag de nadruk op integratie, nu op integratie met behoud van eigen identiteit. Zo worden de mogelijkheden voor subsidie groter.’
  – Zwolse islamieten bezetten dat jaar een deel van het gebouw waarin hun moskee is gevestigd uit protest tegen de toewijzing van een ander deel van het gebouw aan het COC. Herman Sandberg, oud-hoofdredacteur, schrijft in Het Parool: ‘Neem de intolerantie van de moslims niet over en laat de beslissing van het COC gelden. De moslims zoeken het dan maar uit.’
  – Ten tijde van de Rushdie-affaire laat justitie het boek De duivelsverzen toetsen. Minister-president Lubbers deelt mee dat bij godslastering het boek verboden kan worden. Columnist Bart Tromp schrijft in Het Parool: ‘Hiermee komen de grenzen van de multiculturele samenleving in zicht. Daar wordt al veel te lang te gemakkelijk over gedacht. De tolerantie van onze politieke orde kan zich niet uitstrekken tot hen die haar willen ondergraven.’
  – Er komt geen verbod op het boek van Rushdie. Godslastering slaat alleen op de Bijbel. Minister Korthals Altes vindt ‘dat er met het grondrecht van meningsuiting niet valt te marchanderen. Dit moeten ook zij aanvaarden die in ons land komen en daar in het eigen land andere opvattingen over hebben meegekregen.’6
  – Een actualiteitenprogramma van de VARA wil in 1987 een scène uitzenden van een Duits tv-programma waarin een menigte imam Khomeiny bekogelt met damesondergoed. Dat leidt in Teheran tot onlusten en demonstraties tegen Duitsland. Minister van Buitenlandse Zaken Van den Broek grijpt in en belt tien minuten voor de uitzending presentator Paul Witteman met het verzoek de scène niet uit te zenden. De staatsomroep geeft toe.7
  – In 1992 zegt CDA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Brinkman een groot voorstander te zijn van islamitische scholen omdat de betrokkenheid van ouders groter is dan op ‘Nederlandse’ scholen. Brinkman: ‘Juist islamitische scholen benadrukken het belang van integratie en nergens wordt zo goed Nederlands geleerd als daar.’”

 12. Ni28

  De boel bij elkaar houden kost wat kost gaat altijd over de rug van de burger, vergeet dat niet. Wilt je een regering hebben of een betere samenleving? Ik kies voor het tweede.

 13. RS

  en wat is/wordt verplicht voor de moslimkinderen ?Een bezoek aan Mekka misschien ????

 14. Parestado4

  lijkt mij leuk:Scholen de hele nacht op wacht bij de nachtwacht en als het licht wordt mnogen ze naar huis;Goed idee?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.