Baudet reageert op politieke liefdesverklaring Harry Mens: 'We zijn al met velen in gesprek'

Baudet reageert op politieke liefdesverklaring Harry Mens: 'We zijn al met velen in gesprek'

Het was nog maar de vraag hoe Thierry Baudet zelf zou reageren op het aanbod van Harry Mens, en nu weten we het.

Vanmiddag bereikte Nederland opvallend nieuws: Business Class-presentator Harry Mens verklaarde openlijk zijn grote liefde voor Forum voor Democratie en bood zich alvast aan als kandidaat voor die partij bij de Eerste Kamer-verkiezingen - die pas in 2019 zijn.

Dat is natuurlijk goed nieuws: niet zozeer omdat het Mens betreft, maar wél omdat hiermee nog maar eens extra duidelijk wordt hoe sterk deze nieuwe partij aan populariteit heeft gewonnen sinds haar aantreden in de Tweede Kamer. Los daarvan is het echter nog maar de vraag of Baudet en Hiddema serieus in zullen gaan op die aanbod: Mens verwierf zijn bekendheid met het wekelijkse Business Class waarin soms nogal dubieuze 'investeringsmogelijkheden' langskwamen. Om LPF- of AFD-achtige toestanden met niet geheel koshere Kamerleden te voorkomen, zit er dus misschien wel wat in om vriendelijk 'nee' te antwoorden, zeker aangezien het niet de eerste keer is dat hij politiek actief wil worden: de steenrijke Mens gaf destijds ook gul aan de LPF, en zou ook daar actief hebben willen worden.

Partijvoorman Thierry Baudet heeft inmiddels gereageerd op het aanbod. Hoewel het op het eerste gezicht een tikkeltje nietszeggend overkomt - Baudet 'moet er nog eens over nadenken' en 'kan daar nu echt niets nuttigs over zeggen' - is tussen de regels door wel te merken dat dit alles Baudet niet verrast. Hij zegt al enigszins na te denken over de verkiezingen en ook wel van meerdere personen, waaronder "bekende Nederlanders", gelijksoortige voorstellen te hebben ontvangen. Wie hij daarmee bedoelt blijft vooralsnog een raadsel, maar er is geen enkele grond om aan te nemen dat de FvD'er hier opschept: dat zit niet in zijn aard.

Het gaat de partij al met al dus stevig voor de wind: er is veel interesse zoals we zien, en de peilingen zijn hen ook zeer gunstig gestemd. Nu nog volhouden tot die verkiezingen in 2019!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties