Knettergek: Paus ontvangt leider van omstreden moslimgroep met terreurconnecties

De Muslim World League is meermaals in verband gebracht met het financieren van terreur. Ook staat de groep bekend om haar zeer fundamentalistische opvatting van de islam en de antisemitische uitingen in haar publicaties.

Het Vaticaan lijkt volledig de weg kwijt. Eerder deze week ontving de Paus de leider van de Muslim World League, Dr. Muhammad bin Abdul Karim Al-Issa, voor een persoonlijke audiëntie. De ontmoeting stond in het teken van “interreligieuze dialoog” en tolerantie. Dat klinkt mooi, ware het niet dat de Muslim World League (MWL) een bijzonder onfrisse organisatie is. De groep wordt verdacht van banden met terroristische organisaties en zou zelfs Osama Bin Laden hebben gefinancierd. Ook heeft de organisatie zeer fundamentalistische en antisemitische opvattingen.

Volgens de New York Times was een tak van de Muslim World League van de vroege jaren ’90 tot 2006 actief bezig met het financieel steunen van terrorisme. Deze connecties zijn op zijn zachtst gezegd opmerkelijk voor een organisatie die openlijk beweert tegen terrorisme te zijn. Het is niet bekend of de hele organisatie betrokken was bij het doorsluizen van geld naar terroristen, maar dat niet iedereen in de MWL een tegenstander van terreur is, is duidelijk. De Anti-Defamation League, een Amerikaanse organisatie gespecialiseerd in het monitoren van haatgroepen, schrijft het volgende over de MWL:

“Hoewel de MWL verscheidene malen terrorisme in algemene termen heeft veroordeeld, heeft de groep een lange geschiedenis van het verlenen van financiële steun aan terroristische organisaties en het hebben van organisatorische banden met terreurgroepen, waaronder Hamas, Abu Sayyaf, (…) en Al Qaida.”

In 2008 nodigde de MWL de radicale moslimprediker Yusuf Al-Qaradawi uit voor een conferentie. In zijn toespraak haalde Qaradawi fel uit naar de Joden, die volgens hem achter de onderdrukking van moslims zouden zitten. Qaradawi is de spiritueel leider van de Moslimbroederschap, die in verschillende landen als terroristische organisatie is aangemerkt. Hij staat bekend om zijn extremistische en antisemitische uitspraken: zo meent Qaradawi dat Hitler de Joden “op hun plaats zette”. De MWL had hier kennelijk geen probleem mee toen ze Qaradawi uitnodigden voor hun conferentie.

De MWL is dus al met al bepaald geen prettige organisatie. Het is bijzonder zorgwekkend dat het Vaticaan de leider van deze club ontvangt voor een gesprek over dialoog en tolerantie. Een organisatie met banden met terreur en radicale denkbeelden heeft ons niets te leren over tolerantie. Bij de ontmoeting werd overigens niets gezegd over de omstreden banden van de MWL. Van kritiek was totaal geen sprake. Integendeel, volgens de Paus heeft islam niets te maken met terreur of extremisme, tot de waardering van de leider van de MWL:

“De Secretaris-Generaal van de Muslim World League uitte de waardering van de islamitische wereld voor de eerlijke standpunten van de Paus over de valse aantijgingen die extremisme en geweld in verband brengen met de islam, en zei dat deze daden niets te maken hebben met de islam en dat in alle religies sommige aanhangers extremistisch zijn.”

De Paus geeft een volkomen verkeerd signaal door gezellig thee te drinken met deze types. Het is bizar dat een organisatie met radicale denkbeelden op deze manier het stempel van goedkeuring krijgt van het Vaticaan. De hoogste leiding van de katholieke kerk zou duidelijk afstand moeten nemen van moslimextremisme. In plaats daarvan wordt de radicale islam met de mantel der liefde bedekt.

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Eerst hadden we een paus die tegen het communisme knokte
  Daarna kwam Benedictus XVI die de kwaadaardigheid van de islam aan de kaak durfde te stellen
  Nu hebben we een Europa en christen-hatende communistische Open Sluizen paus die gretig in bed kruipt met islamitische terroristen.

  Moet U eens gokken op wie de Deugmens en HUN Media het dolste is ?

  Benedictis;

  “Zonder te veel details aan te halen, zoals het verschil in behandeling van degenen die het “Boek” hebben (de “gelovigen”) en de “ongelovigen”, richt hij zich bruusk tot zijn gesprekspartner met de centrale vraag over het verband tussen godsdienst en geweld in het algemeen. Hij zegt: ‘Laat mij zien wat Mohammed voor nieuws heeft gebracht en je zult er slechts slechte en onmenselijke dingen vinden, zoals zijn gebod om het geloof dat hij predikte te verspreiden met het zwaard.’ Nadat de keizer zich zo krachtig heeft uitgesproken, verklaart hij vervolgens tot in detail de redenen waarom het verspreiden van het geloof door middel van geweld onredelijk is. Geweld is onverenigbaar met het wezen van God en het wezen van de ziel. ‘God’, zegt hij, ‘houdt niet van bloed. En op een onredelijke manier handelen is tegengesteld aan het wezen van God’. Wie iemand tot het geloof wil brengen, heeft de gave nodig om behoorlijk te kunnen spreken en juist te redeneren, zonder geweld en zonder dreigementen. Om een redelijke ziel te overtuigen, heeft men geen sterke arm, of wapens of andere middelen nodig, waarmee men iemand met de dood kan bedreigen”.

 2. Punt50

  Waar is die paus mee bezig?

 3. Obiwokekenobie

  Deze paus is geen Christen maar een jezuïet.

  Lees het volgende boek en je snapt waarom dit gebeurt.

  https://www.amazon.com/eliminate-opiate-Marvin-S-Antelman/dp/B0006CGV32

  1. RobertMarsman

   Maakt niet zoveel uit. Uiteindelijk zijn alle pauzen het zelfde. Ze promoten globalisme en oecumene. Beide zijn onchristelijk.

 4. Blue monday

  In de Arabische versie van DDS stond de volgende kop:

  “Knettergek: Leider moslims ontvangt Leider van omstreden Christengroep met pedofiele connecties.”

  2 boeven bij elkaar

 5. Ni28

  De christenen hebben twee wangen, zal dat voldoende zijn?

 6. Rust

  Knettergek: Guus Geluk ontvangt leider K. Dopper van omstreden moslimgroep met terreurconnecties.

  1. K.Dopper

   Troll alert !!

 7. Ritter

  De “Paus” is eerder een politiek correct politicus dan een echte Paus die zich met religieuze zaken bezighoud.

  Vandaar ook dat links blij is met deze Paus. Hij doet op veel punten wat links wil dat hij doet.

  1. K.Dopper

   Deze Paus neemt de opdracht van Christus gericht op mededogen en barmhartigheid serieus en houdt zich liever niet bezig met theologische haarkloverij.
   Alleen deze man kan de Katholieke Kerk werkelijk vernieuwen.

   1. Blue monday

    goh de paus heeft ooit iets over het milieu geroepen.

    Hij ontkent het niet, zoals geen zinnig mens het kan ontkennen.

    De man is net als iedere paus, aartsconservatief…..daarentegen neemt hij het christelijke beginsel van “naastenliefde” wel serieus.

    Voor bepaalde types hier ben je dan al “links”….

    1. Rust

     Dopper leeft in een sprookjeswereld daar past de paus ook goed bij!

   2. sjun

    De man verzaakt dan weer in het onderscheiden van de geesten. Daarnaast laat deze herder de wolven in de schaapskooi binnen. Jacques Hamel zal vast niet het enige slachtoffer worden van onverantwoord handelen met betrekking tot moorddadige tegenstanders. En ook daar helpt geen damagecontrolerende heiligenverklaring aan.

   3. Nasrani

    Jij neemt Jezus zelf niet serieus, dus doe niet zo hypocriet.

   4. marco1

    Idd ze konden mooi ideeen uitwisselen over het hoe te leiden van een uit de handgelopen sekte.

   5. Original NL

    Niet vernieuwen maar afschaffen die domme religies.
    Instituten uit het jaar nul zijn anno 2017 volledig overbodig en achterhaald.

 8. Bertje1234

  De paus gedraagd zich voornamelijk als voorzitter van de linkse kerk ipv de gewone kerk. De aanstelling was blijkbaar ook niet zonder inmenging van de linkse kerk.

  http://yournewswire.com/wikileaks-soros-vatican-coup/amp/

  1. Blue monday

   Bertje met de Alu-hoed.

  2. Bertje1234

   Klopt er iets niet aan het bericht dan? Ik snap dat sommigen het liever anders zien, maar dit is nu eenmaal zoals dingen gaan. De paus, maar ook allerlei willekeurig politici, ze zijn financieel voornamelijk verbonden met de huidige financiele en politieke elite. Een heleboel hebben wel door dat het linkse verhaal wat we iedere in het horen over “vluchtelingen”, “extreemrechts”, vooral de links ideologische versie van de werkelijkheid is. Maar zodra je over het waarom gaat denken, ben je een complotdenker.

 9. fusilier

  Het Vaticaan was in de 2 wereldoorlog goed bevriend met de nazi,s . Een Paus Prius heeft niks ondernomen tegen de joden vervolging. Allemaal koren op de molen van de islam dat ze even langs mogen komen bij deze linkse paus

  1. trampoline

   Sterker nog, Pius XII ging zelfs bij Hitler op bezoek. En na de oorlog hielp het Vaticaan mee d.m.v. de Rattenlijn om duizenden Nazi’s naar Zuid Amerika te helpen.

 10. Nasrani

  Deze paus is al wat langer van het padje af. Hij wordt echt niet serieuzer genomen door de moslims en bijbelgetrouwe christenen nemen hem steeds minder serieus. Atheisten hebben hem nog nooit serieus genomen. Dus aan het einde van zijn leven wordt hij door niemand meer serieus genomen. Jammer. Het begon wel aardig.

 11. trampoline

  Ik besef keer op keer dat wij ontzettend gelijk hadden toen we ons jaren geleden uit de RK kerk lieten uitschrijven. Wat ben ik blij dat ik niet meer bij dit hypocriete menshatende zooitje hoor.
  En ik ben ook blij dat mijn kinderen zich ook niet meer door de RK kerk laten indoctrineren en dat mijn kleinkinderen niet eens meer gedoopt zijn. Dit soort instituten moet je ver van je houden.

  Overigens zijn alle godsdiensten uit den boze. Manipulatie, indoctrinatie, onderdrukking of erger zijn de kenmerken van ALLE godsdiensten. Met een oprecht geloof hebben alle godsdiensten allang niets meer te maken.

  1. h_keur

   Trampoline,
   Jammer dat u de misstanden van een kerkgenootschap relateert aan Gods ware Liefde, zoals die vanuit de Bijbel aan de mens is geopenbaard.
   Ik herken uw teleurstelling in de kerk en had hetzelfde gevoel, totdat iemand me er op wees om zelf onderzoek te doen en zelf de Bijbel te gaan lezen en te bestuderen. En ja toen ontdekte ik, wat ik altijd had gemist in de kerkleer. Waag eens een poging en zet alle traditie van u af, maar richt u uitsluitend op dat wat in de Bijbel beschreven staat en trek u vooral niets aan van wat mensen vinden wat u zou moeten doen. Succes

   1. HaZ

    H_Keur is de persoon die op zondagochtend aan uw voordeur zijn riedeltje afsteekt over God’s ware liefde, zich niet beseffend dat hij reeds na het woord God tegen een gesloten voordeur aan het lullen is.

    1. h_keur

     Nee hoor,
     Wie wil mag het horen. Er is geen enkele verplichting. Maar waarom erkent iedereen dat het denken van de mens wel bestaat en niet dat God bestaat. Beide zijn niet zichtbaar of zintuigelijk voelbaar.
     Toch mag je wel geloven dat er in de oerknal ‘niets’ is ontploft, dat toen een chaotisch iets werd, dat zich heeft geordend tot een uiterst geavanceerd geheel, waar zelfs mensen deel van uitmaken, geheel tegen alle natuurwetten in waarbij de tweede wet van de thermodynamica stelt dat orde overgaat in wanorde, zoals ieder mens kan waarnemen.
     Ik wens zelf na te denken en verkies dan om geen onmogelijke theorieën na te lopen. Maakt u andere keuzes, geen probleem hoor, maar laat mij het daarmee op goede gronden oneens zijn.

 12. A3aan

  Hij doet maar, ben járen geleden al uit die trein gestapt.

 13. Ni28

  Politieke correctheid heeft met deze paus de Vatican bereikt. De RK kerk lijkt op een linkse partij. Alleen hebben linkse partijen niets met de kerk.

 14. Ni28

  Om een goed mens te zijn heb je geen bijbel nodig alleen sociale waardigheden waar je naar leeft. Menige kerkbezoeker heeft ze niet.

  1. van Urk

   “Menige kerkbezoeker heeft ze niet”. Wel erg negatief hoor beste NI28. Elk mens gelovig of niet heeft gebreken op dat gebied. De Bijbel is juist voor die reden bedoelt om mensen wat meer op weg te helpen. Goede mensen ontstaan niet zomaar. Met een verkeerde opvoeding gaan vele mensen al de mist in.

   1. Steve Van der Vekens

    Om een goed mens te worden – en dus ijzersterk in je schoenen te staan – moet je een goede opvoeding genoten hebben, en tijdens jonge adolescentie over de gave beschikken om je negatieve punten recht in de ogen te kijken. (daar hebben velen bang van)
    Dan kan je die minpunten doorheen de jaren wegwerken waardoor je een goed mens wordt, en een goed mens, is door zijn oprechtheid altijd een gelukkig mens.

 15. Parestado4

  Of toch niet?Lees 2 Thessalonisensen 2 en je hebt het antwoord!

 16. Parestado4

  Als je een bijbel in huis hebt;lees dan 2Thessalonisensen 2 en je hebt het antwoord!

 17. Bes Tolen

  De paus heeft zo’n prachtig uitzicht op het eeuwige leven. Het eeuwige leven is juist niet bedoeld om het hier zo gerieflijk te hebben. Bovendien als je in het eeuwige leven gelooft dan hoef je hier niet zoveel. Desondanks, zijn baantje maakt hem gek.

 18. Steve Van der Vekens

  Deze Paus slaapt niet meer.

 19. Steve Van der Vekens

  Moet je eens zien wat voor primitieve, kwaadaardige grijns er op die moslim zijn gezicht staat.

 20. Dr. Dooley

  Dr. Dooley begrijpt nu waarom Rome tegen abortus is. Dr. Dooley adviseert onmiddellijke post-natale abortus provocatus van Paus Franciscus… En zijn maat nemen we gelijk mee voor een prijs.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.