Landszeurkous Kuzu: ‘Surinaamse vluchten 100% controleren en containers niet is etnisch profileren!’

DENK-bobo Kuzu heeft weer eens wat te zeggen over zijn favoriete onderwerp: racisme en discriminatie.

He’s at it again. Zet Kuzu neer in een discussie over Suriname, en je kunt er zonder twijfel vanuit gaan dat dat uitloopt op een zeiktirade richting de ‘racistische’, blanke Nederlander. Deze keer: de zogenaamde hypocrisie achter 100%-controles.

U weet wel, die controles van vluchten uit het Caraïbisch gebied en Zuid-Amerika, om te zien of mensen die daar op vakantie waren niet stiekem hun reis proberen te bekostigen door één en ander aan illegale substanties, drugs dus, mee te smokkelen. Volgens Kuzu is dat allemaal héél discriminerend omdat dat net vluchten zijn uit landen waar mensen wonen die – hoe kan ik dat op politiek correcte wijze zeggen? – er iets anders uitzien dan wij. Dat dat helaas ook net landen zijn waar veel drugs vandaan komen en het dus hartstikke logisch is dat je die extra controleert, kan hem zoals altijd weinig schelen.

Helaas houdt het daar niet op: de DENK-voorman haalt namelijk zijn fruitschaal weer tevoorschijn en komt met zijn beruchte appel-en-peren-vergelijkingen door erop te wijzen dat er bij containers in de Rotterdamse haven, waar ook drugs binnenkomen, géén 100%-controles zijn. Dubbele discriminatie dus!

Dat dat een puur pragmatische reden heeft, is hem natuurlijk totaal onbekend, maar niet heus. Laten we even de cijfers erbij pakken: vorig jaar werden er volgens de Rotterdamse haven maar liefst 7.413.548 containers verscheept daar. Er vlogen daarentegen zo’n 250.000 mensen van Suriname naar Nederland: zeg maar ietjes minder. Ik kan Kuzu vertellen dat de haven al die miljoenen containers dolgraag zou controleren, maar dat dat simpelweg niet gaat: behalve dat het er toch best wel veel zijn, duurt het ook net wat langer om een gehele container te doorzoeken dan een mens te controleren.

Dat soort best wel logische argumenten zijn echter Chinees voor de grootste mannelijke racismeschreeuwer van Nederland, die elke mogelijkheid aangrijpt om ons hier te betichten van vanalles en nogwat. Volgens hem is dit gewoon dik etnisch profileren.

Wat een vreselijk land zijn we toch eigenlijk! Je zou bijna zeggen dat hij liever ergens anders zou wonen. Bijna.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. marco1

  Ja en zolang allochtonen mogen stemmen zullen ze in de kamer blijven en waarschijnlijk nog groeien ook.

 2. Nasrani

  Zolang er moslims ontploffen zullen we kunnen we moslims niet serieus nemen.

 3. Pedrito

  De verwarring die dubbele paspoorters (zoals Kuzu) aan de dag leggen komt door het feit dat zij de ene identiteit voortdurend verwarren met hun andere identiteit identiteit. Daarom is het raadzaam om mensen met een dubbele nationaliteit geen passief kiesrecht te geven. Dat voorkomt gezeur, gezeik en gezever en bevordert een gezond politiek bestuur.

 4. LieverKipsLeverworst

  toch fideel van KoeZhoe dat hij in navolging van Thierry de baard laat groeien.

  1. Hetzalwelweer

   Denk niet dat Gilette er zo blij mee is maar goed….ff wat minder haren in het riool

 5. Bloem

  Wat een idioot, ik zit regelmatig op die vlucht. Ja er is een 100% controle en ja dat is soms vervelend omdat je soms ruim een uur staat te wachten in de rij. En ja het is nodig. En nee het is niet etnisch profileren, aangezien naast donkere ook alle witte, gele en karamel mensen door diezelfde controle heen moeten. Overigens op Zanderij in Paramaribo sta je nog langer in de rij om door de paspoortcontrole heen te komen. Ook hier is er geen sprake van ethisch profileren, doch van een ongelooflijke efficiency. Dit is het zoveelste voorbeeld van het opvoeren van discriminatie die er totaal niet is.

 6. Carolina

  Vermoeiende man die het allemaal niet snapt

 7. Ali Yas

  Kuzu is er dus een voorstander van de aandacht te verdelen over nuttig en minder nuttig onderzoek, opdat de criminaliteit minder effectief wordt bestreden. Misschien vindt hij het ook een goed idee tijdens files te controleren op het overschrijden van de maximumsnelheid.

 8. Ecoshaarlem

  Ik ben helaas te oud, anders zou ik morgen gaan emigreren.
  Heb Nederland helpen opbouwen voor minimaal loon en bijna geen vacantie of snipperdagen maar nu wordt Nederland verkwanseld aan de moslims om een kalivaat in Nederland te stichten, de linkse elite kliek kijkt er na, maar maakt alleen maar grote fouten nu zelfs toe gegeven door de burgemeester van Amsterdam, die ik qua gezondheid het aller beste toe wens!
  De leugenaar Rutte is alleen maar op zoek naar een zeer belangrijke functie in Brussel, dient zijn tijd deze periode niet uit, er zal zogenaamd een beroep op hem worden gedaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.