Verboden nieuws: agenten 'met migratieachtergrond' blijken veel vaker corrupt te zijn

Geen categoriesep 14 2017, 19:00
Sorry, maar de cijfers liegen er niet om.
Het is het nieuws waarvan links niet wil dat u het leest, en juist daarom heeft u wat ons betreft alle recht om het juist wél te weten. Maar voor wie een trigger warning nodig heeft: het artikel dat u nu onder ogen heeft, schroomt er niet voor om de harde waarheid te brengen wat betreft afwijkend gedrag tussen verschillende bevolkingsgroepen. U bent gewaarschuwd.
Vandaag is het rapport 'Georganiseerde Criminaliteit en Integriteit van Rechtshandhavingsorganisaties' - een hele mond vol inderdaad - uitgekomen, waarin voornamelijk de Nationale Politie, veel meer dan bijvoorbeeld de douane, hard onder vuur ligt. Volgens de studie waren er vorig jaar 256 'vermoedens van ernstige integriteitsschendingen', waarvan er 80 terecht bleken.
Die vinden met name bij de Nationale Politie plaats, wat ook geen verrassing is na de rampzalige organisatie die de politie hier de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Korpsen zijn samengevoegd en mensen moesten vechten voor hun baan, waardoor er uiteindelijk veel te grote teams zijn ontstaan. Agenten kennen elkaar daardoor minder goed en pikken minder snel signalen van corruptie op, wat er weer toe leidt dat zulk gedrag makkelijker en dus ook aantrekkelijker wordt.
Het heftigste cijfer gaat echter over het aantal allochtonen dat betrokken was in dit soort zaken. Bij maar liefst 40% van al die ernstige schendingen ging het om een agent met zekere achtergrond. Ter vergelijking: minder dan 10% van de agenten heeft zo'n achtergrond, waarmee zelfs een kind van 5 kan concluderen dat die groep een tikkeltje oververtegenwoordigd is in deze negatieve cijfers.
Écht interessant wordt het echter pas zodra men hierop gaat reageren: welke excuses zullen er uit de kast worden gehaald? Zijn die mensen zo gediscrimineerd dat ze gedwongen worden tot crimineel gedrag? Is de politie nog niet divers genoeg en is dit eigenlijk een schreeuw om hulp van allochtonen te midden van 'rasistische cowboys'? Ik heb geen idee, maar men zal ongetwijfeld met iets moois komen. En blijven wegkijken natuurlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten