Landszeurkous Kuzu: 'Surinaamse vluchten 100% controleren en containers niet is etnisch profileren!'

Geen categoriesep 14 2017, 18:00
DENK-bobo Kuzu heeft weer eens wat te zeggen over zijn favoriete onderwerp: racisme en discriminatie.
He's at it again. Zet Kuzu neer in een discussie over Suriname, en je kunt er zonder twijfel vanuit gaan dat dat uitloopt op een zeiktirade richting de 'racistische', blanke Nederlander. Deze keer: de zogenaamde hypocrisie achter 100%-controles.
U weet wel, die controles van vluchten uit het Caraïbisch gebied en Zuid-Amerika, om te zien of mensen die daar op vakantie waren niet stiekem hun reis proberen te bekostigen door één en ander aan illegale substanties, drugs dus, mee te smokkelen. Volgens Kuzu is dat allemaal héél discriminerend omdat dat net vluchten zijn uit landen waar mensen wonen die - hoe kan ik dat op politiek correcte wijze zeggen? - er iets anders uitzien dan wij. Dat dat helaas ook net landen zijn waar veel drugs vandaan komen en het dus hartstikke logisch is dat je die extra controleert, kan hem zoals altijd weinig schelen.
Helaas houdt het daar niet op: de DENK-voorman haalt namelijk zijn fruitschaal weer tevoorschijn en komt met zijn beruchte appel-en-peren-vergelijkingen door erop te wijzen dat er bij containers in de Rotterdamse haven, waar ook drugs binnenkomen, géén 100%-controles zijn. Dubbele discriminatie dus!
Dat dat een puur pragmatische reden heeft, is hem natuurlijk totaal onbekend, maar niet heus. Laten we even de cijfers erbij pakken: vorig jaar werden er volgens de Rotterdamse haven maar liefst 7.413.548 containers verscheept daar. Er vlogen daarentegen zo'n 250.000 mensen van Suriname naar Nederland: zeg maar ietjes minder. Ik kan Kuzu vertellen dat de haven al die miljoenen containers dolgraag zou controleren, maar dat dat simpelweg niet gaat: behalve dat het er toch best wel veel zijn, duurt het ook net wat langer om een gehele container te doorzoeken dan een mens te controleren.
Dat soort best wel logische argumenten zijn echter Chinees voor de grootste mannelijke racismeschreeuwer van Nederland, die elke mogelijkheid aangrijpt om ons hier te betichten van vanalles en nogwat. Volgens hem is dit gewoon dik etnisch profileren.
Wat een vreselijk land zijn we toch eigenlijk! Je zou bijna zeggen dat hij liever ergens anders zou wonen. Bijna.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten