Landszeurkous Kuzu: 'Surinaamse vluchten 100% controleren en containers niet is etnisch profileren!'

Landszeurkous Kuzu: 'Surinaamse vluchten 100% controleren en containers niet is etnisch profileren!'

DENK-bobo Kuzu heeft weer eens wat te zeggen over zijn favoriete onderwerp: racisme en discriminatie.

He's at it again. Zet Kuzu neer in een discussie over Suriname, en je kunt er zonder twijfel vanuit gaan dat dat uitloopt op een zeiktirade richting de 'racistische', blanke Nederlander. Deze keer: de zogenaamde hypocrisie achter 100%-controles.

U weet wel, die controles van vluchten uit het Caraïbisch gebied en Zuid-Amerika, om te zien of mensen die daar op vakantie waren niet stiekem hun reis proberen te bekostigen door één en ander aan illegale substanties, drugs dus, mee te smokkelen. Volgens Kuzu is dat allemaal héél discriminerend omdat dat net vluchten zijn uit landen waar mensen wonen die - hoe kan ik dat op politiek correcte wijze zeggen? - er iets anders uitzien dan wij. Dat dat helaas ook net landen zijn waar veel drugs vandaan komen en het dus hartstikke logisch is dat je die extra controleert, kan hem zoals altijd weinig schelen.

Helaas houdt het daar niet op: de DENK-voorman haalt namelijk zijn fruitschaal weer tevoorschijn en komt met zijn beruchte appel-en-peren-vergelijkingen door erop te wijzen dat er bij containers in de Rotterdamse haven, waar ook drugs binnenkomen, géén 100%-controles zijn. Dubbele discriminatie dus!

Dat dat een puur pragmatische reden heeft, is hem natuurlijk totaal onbekend, maar niet heus. Laten we even de cijfers erbij pakken: vorig jaar werden er volgens de Rotterdamse haven maar liefst 7.413.548 containers verscheept daar. Er vlogen daarentegen zo'n 250.000 mensen van Suriname naar Nederland: zeg maar ietjes minder. Ik kan Kuzu vertellen dat de haven al die miljoenen containers dolgraag zou controleren, maar dat dat simpelweg niet gaat: behalve dat het er toch best wel veel zijn, duurt het ook net wat langer om een gehele container te doorzoeken dan een mens te controleren.

Dat soort best wel logische argumenten zijn echter Chinees voor de grootste mannelijke racismeschreeuwer van Nederland, die elke mogelijkheid aangrijpt om ons hier te betichten van vanalles en nogwat. Volgens hem is dit gewoon dik etnisch profileren.

Wat een vreselijk land zijn we toch eigenlijk! Je zou bijna zeggen dat hij liever ergens anders zou wonen. Bijna.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties