Marianne Zwagerman gaat los op minister Schultz: ‘Nee, de oorlog in Syrië komt niet door klimaatverandering’

De politieke elite weet het zeker: de oorlog in Syrië is ontstaan door extreme droogte. Het enige probleem? Er wás geen extreme droogte toen de oorlog uitbrak. Oeps.

Gisteravond debatteerde Marianne Zwagerman in Pakhuis de Zwijger (jawel) over “de rol an de media in het klimaatdebat.” Een hartstikke interessant onderwerp, natuurlijk, eerst en vooral omdat Nederlandse kranten er een handje van hebben om propaganda van klimaathysterici kritiekloos over te pennen.

Helaas zat er maar één journaliste bij… en die kwam ook nog eens uit België. Zwagerman vond dat bijzonder jammer “want een goede discussie met de Nederlandse hoofdredacteuren over dit onderwerp is urgent.”

En nee, daar is geen woord van gelogen. Even later legt Zwagerman uit dat klimaatwetenschapper Leo Meye zich regelmatig verbaast over de manier waarop media de bevinden van wetenschappers ‘vertalen’:

De plank wordt nogal eens misgeslagen. Journalisten schrijven te vaak klakkeloos en kritiekloos de onzin op die politici en lobbyisten uitbraken. Zoals Minister Schultz vorige week op een conferentie op de Afsluitdijk, waar zij samen met Kofi Annan sprak. Ze herhaalde het fabeltje dat de burgeroorlog in Syrië is uitgebroken vanwege droogte. Onzin, een verhaal gebaseerd op verkeerde gegevens. Er was geen extreme droogte in Syrië, zegt ook Meyer. Een minister mag poep praten, sterker nog, dat is een onderdeel van het vak. Alleen moeten journalisten het eruit filteren, niet opschrijven! Dat deden kranten wel en zetten er ook nog als kop boven: Red de aarde. Nu!

Volgens Zwagerman komt dit doordat journalisten a) niet weten waar ze het over hebben en b) een latent schuldgevoel hebben (ongetwijfeld vanwege de rijkdom en het succes van het Westen waar zij natuurlijk deel van uitmaken). Hoewel die zaken vrijwel zeker een rol spelen negeert ze jammer genoeg één belangrijk punt: de meeste journalisten zijn keihard links. Die hele klimaathysterie is niets meer of minder dan een middel voor linkse raddraaiers, politici en activisten om hun plannetjes aan ons allen op te leggen. Het gaat niet om klimaatverandering, maar om ‘herverdeling van de welvaart’ op mondiale schaal.

Zwagerman moet dat gewoon benoemen. Jammer genoeg doet ze dat niet, misschien omdat haar mensbeeld uiteindelijk toch nog te naïef is. Nou, slecht nieuws voor haar: er is niets liefs, naïefs en onschuldigs aan de linkse beweging. Het zijn stuk voor stuk geharde idealisten die alles dat ze kunnen gebruiken ook daadwerkelijk gebruiken om hun walgelijke, desastreuze ideeën uit te voeren. Als ze daarvoor moeten liegen en bedriegen doen ze dat met alle liefde. Het doel heiligt de middelen immers.

Voor de rest natuurlijk een prima column waarin ze terecht de vloer aanveegt met Mrs. Political Correctness minister Melanie Schultz. Het is werkelijk ongelooflijk dat die laatste nog steeds niet geroyeerd is als VVD-lid. Ze past vele malen beter bij GroenLinks. Daar liegen en bedriegen ze er ook op los om hun groene doelen te verwezenlijken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. trampoline

  In ons land zijn er 2 dingen zeker:

  1. de reguliere media missen de hersens om te beoordelen wat waar is en wat niet, slikken elk gerucht dat in hun straatje past voor zoete koek en verketteren iedereen die het niet met ze eens is.
  2. de reguliere media zijn de handlangers van onze overheid; niets onafhankelijke berichtgeving.

  Kijk even hoe de reageer mogelijkheden bij artikelen het laatste jaar nagenoeg volledig zijn verdwenen; men wil geen kritiek want dat is lastig te verkopen aan de overheid. En als media ben je tenslotte toch afhankelijk van wie je nog te woord wil staan; hoe krijg je anders je krant vol?

  Moraal: geloof geen woord van wat de reguliere media over ons uit storten. Op zijn minst gemanipuleerd en vaak uit de duim gezogen.
  Een gezegde luidt: Als je de media niet volgt ben je niet geïnformeerd; doe je dat wel dan ben je gemanipuleerd.

 2. poison

  Zo lang het in hun straatje past liegen en bedriegen ze allemaal, de dames en heren politici. Fa. list en bedrog.

 3. DolleDries

  Het is ook net of ik met de klimaatverandering meer windjes moet laten.

  1. poison

   @DolleDries

   Wat alweer???

   1. DolleDries

    Ja het is heel vervelend. Na het lezen van die onzin van Schultz was het een hel , het leek wel oorlog zo ging het er op.

    1. poison

     Hahaha. Als je zo door gaat, gaat Nederland de klimaatdoelstelling niet halen.

 4. poldi

  Waren er als tegenwicht tegen de linkse manipulatie media maar meer journalisten zoals Marianne Zwagerman en Wierd Duk !

  1. corfo

   @ poldi.
   Het links-populistisch-tuig loopt vanzelf tegen de lamp.
   Kijk maar hoe dat gajes zich iedere keer helemaal vast lult in diverse reacties.

  2. Marija

   helemaal mee eens.

 5. Top

  Ach ja, hournalisten, Zoek even de geschiedenis op van een zekere Derk Sauer. Schatrijk geworden in Rusland, dankzij de Russische onderwereld. En hier de ‘goedmens’ uit hangen. En kijk eens welke weg hij in ons land bewandelt.
  Ik zal je knippen en scheren op de volgende miljonairsbeurs.

 6. Ecoshaarlem

  Wij hebben al Pinokio Rutte de leugenaar bij de VVD ( de lade lichters maar even vergeten) maar nu hebben wij ook een minister Mevr.Schultz die met Koffi Annan NEPNIEWS over Sirie de wereld in slingert, hoe ver moet je zakken als links elite?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.