Militairen doen aangifte tegen minister Hennis door doden op de schietbaan

De positie van minister Hennis wordt steeds zwaarder om te verdedigen. Haar positie heeft geen houvast meer en de personen waar zij eerst steun van kreeg, hebben hun handen van haar afgetrokken. Nu zijn de militairen zelf aan de beurt om haar aan te pakken.

Er is dit jaar door middel van een rapport van de OVV naar boven gekomen dat de oefenbanen van de militaire commando’s niet goedgekeurd waren om op te oefenen. Er is een dode gevallen omdat  de baan en de muren op de baan niet goed genoeg waren en er nog geen eens propere instructeur was voor de oefeningen.

Naar aanleidingen van de nieuwe fouten van mevrouw Hennis, is er steeds meer animo voor onderdelen van Defensie om hardop kritiek te uiten op de minister. Het was al bekend dat de PvdA een dolk in haar rug heeft gestoken en daarnaast dat de militairen zelf ook geen vertrouwen meer hebben in de minister.

Het wordt steeds duidelijker dat de toekomst van Hennis als minister niet alleen in het geding is, maar haar positie als volksvertegenwoordiger ook erg in het geding is. Met een rechtszaak valt zij als persoon ook door de mand en lijkt het als het zo door gaat dat ze net zo goed haar biezen kan pakken en uit de politiek moet verdwijnen. De zoveelste VVD’er.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ni28

  Al deze door eigen schuld afgedankte VVD politici krijgen straks een mooie baantje omdat zij zo capabel zijn. De grootste VVD schurk mag weer premier worden en levert weer 4 criminele ministers of staatsecretarissen van deze mafioze partij.

 2. Peter Selie

  Ja opzouten met de VVD carrière politica, genoeg getuige geweest van haar onkunde op het defensiebeleid, denk dat Hot Lips deze maal haar bevallige kont niet kan redden, dat hoop ik.

 3. buitenbeentje

  Als je een huis maar lang genoeg verwaarloost stort het in, dat geldt ook voor een land. Het dak met de Europese vlag wordt uitstekend onderhouden, zo goed dat het dak van de meeste van de 27 buren mee wordt onderhouden. De tuinen, Afrika, Orient en in mindere mate Zuid Amerika worden elke dag gesproeid met vers geld, de sprinkhanen komen er massaal op af. Helaas is de rest van het huis in verregaande staat van ontbinding, vooral de kelder, defensie, is het slechts er aan toe. Wie heeft er behoeft aan een fundering, niemand toch, daarom liggen de beste stenen, de onderste, in de tuinen van de buren als barbecue. De poes die de ratten moet jagen roept miauw, miauw, maar kan niets doen, want heeft geen tanden, terwijl de termieten die hier eigenlijk niet thuishoren, maar door het klimaat zijn opgeschoven. de houten palen opvreten.

  In de rest van dit huizenblok is het niet anders. Zelfs het bord “Fort Europa” bij de ingang hangt scheef. Eronder ligt een lallende zatlap met naast hem een volgevreten Hollebollegijs. Moeder Angela staat op een zwart-rood-goud balkonnetje in het midden, wuift naar de sprinkhanen buiten de tuin en roept ze toe vooral binnen te komen.

  1. Punt50

   +++++

   Mooi beschreven.

  2. Ecoshaarlem

   Geweldig weergegeven, maar wel een trieste zaak voor Nederland!

 4. poison

  Het mag de PvdA worden aangerekend, structurele bezuinigen op defensie sinds de tachtiger jaren, de VVD deed er nog een behoorlijke schep er bovenop met Rutte 1 en 2. Hennis had deze baan als minister van defensie nooit moeten accepteren want met zo’n uitgemergeld defensie kon het nooit iets worden, dat kon zij m.i. op 5 vingers uitrekenen. Hier moest het wel op een keer fout gaan want kruiken gaan net zo lang te water tot zij barsten.

 5. DolleDries

  De hoofdverantwoordelijke voor de Mali-doden is de PvdA van Bert Koenders
  Posted on september 30, 2017 door Fubar in Artikelen // 0 Comments

  In 2010 bood Nederland 90 miljoen per jaar aan de UN om een baantje voor Bert Koenders te kopen als hoofd UNFPA, de condoom uitdeel afdeling van de UN voor Afrika.

  Ondanks dat Nederland deze verspillingsmachine bijna geheel alleen financierde kreeg Bert het baantje niet. Er moest dus iets anders internationaals (want Bert vliegt graag) gevonden worden. Bert mocht de Minusma missie in Mali gaan leiden. Dan ben je natuurlijk wel verplicht om ook militairen te leveren.

  De aalgladde Lodewijk Asscher mag dan wel wat dolken in de rug van Hennis werpen net voor het einde van zijn demissionaire kabinet, maar het is dankzij zijn PvdA dat we al jarenlang geld in de SaHEL storten.

 6. HW

  VVD ministers zijn van nature al goed in het bezuinigen.
  Maar ze zijn vooral goed in het zorgen van zichzelf.
  Kijk maar naar oud staatssecretaris van Linschoten.

  De tendens is wel, dat niet naar slachtoffers wordt gekeken.

 7. Punt50

  Het zou fijn zijn als de militairen de hele Haagse kaasstolp eens opruimen. Wat een puinbak is het toch.

 8. Nasrani

  Hennis is de kop van jut! Maar de politiek van de afgelopen jaren moet zich schamen. Onze krijgsmacht is wegbezuinigd en stelt niet veel meer voor. Als wij maar wat euro’s salaris verhoging krijgen, belastingverlaging krijgen, bah. Nederland bestaat uit broodstemmers.

 9. Ni28

  Onze militairen hebben geen vijand nodig met deze en ook de voorgaande regeringen.

 10. Ruud562

  Nu nl: “Defensie laat in een reactie weten nog niet op de hoogte zijn van een aangifte, maar zou graag met de commando’s om de tafel te willen. “We begrijpen de onrust en gaan graag het gesprek aan om deze weg te nemen. De problemen bij het Korps Commandotroepen zijn bekend en gelden voor heel Defensie. Maatregelen zijn ingezet en er wordt gewerkt aan herstel. Dat heeft tijd nodig. De dood van een collega komt bij iedereen hard aan.”
  Defensie zegt binnenkort ook met een uitgebreide reactie te komen op het rapport van de OVV naar aanleiding van het ongeluk in Ossenrecht. Ook na dit incident uitte de raad harde kritiek op Defensie.”

  Tja, toegeven dat jarenlang VVD-beleid dom en zéér kortzichtig was en is met doden tot gevolg, neen, dat kan je zéker van een VVD’er niet verwachten! En zeker als een volgende politieke functie in het verschiet ligt. Daarom worden de opstandige militairen op het ministerie ontboden en na afloop blijft alles zoals het was! Er spelen namelijke andere prioriteiten: die vanuit Brussel en politieke carrières! Ach, hoe kan het ook anders met een partij met criminelen.

 11. Ruud562

  En ja Dolle Dries, o o k in deze zaak moeten we dat achterbakse gajes van de PvdA niet onderbelicht laten! Zéker nieyt!

 12. corfo

  Ik schat de VVD niet hoger in als motorclub Satudarah.
  Van Satudarah bestaat het vermoeden dat het een criminele organisatie is, van de VVD is dat intussen wel duidelijk !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.