Nóg een ‘VVD-wonderboy’ de cel in: oud-staatssecretaris Linschoten vijf maanden de cel in

Maarten (bron: Flickr)
Foto: Maarten (bron: Flickr)

Het is moeilijk om de smet van corruptie en criminaliteit van een partij af te krijgen. Toch lijkt het voor de VVD elke keer weer raak te zijn, als de rest eventjes de vorige politieke criminelen van de partij vergeten. Nu is het oud-staatssecretaris Robin Linschoten die de cel in moet vanwege belastingfraude.

Het is natuurlijk allemaal de schuld van de VVD’er zelf:

Allemaal de schuld van zijn boekhouder. Of tenminste, zijn blinde vertrouwen in de accountant, zegt hij zelf. Eens in de zoveel tijd leverde de oud-staatssecretaris en voormalig kroonlid van de SER een doos vol administratie af, waar hij zelf niet naar omkeek en naar eigen zeggen maar weinig van snapte. De boekhouder zegt dat hij zelden of nooit financiële gegevens kreeg.  ,,Met administratie heb ik geen affiniteit, ik heb er ook geen verstand van. Door een professioneel bedrijf in te huren, dacht ik voldoende gedaan te hebben. Ik was bezig met 100.000 andere dingen.” Uiteindelijk is dat ook het bedrag dat hij tussen 2010 en 2012 niet betaalde aan de belastingdienst, omdat er consequent te weinig omzet van twee bv’s werd opgegeven.

Je kan mensen hier toch niet mee voor de gek houden? Maak je fouten, geef dan de fout toe. Zeker als het fouten zijn die je bewust gemaakt hebt. Je kan maar zo veel liegen als de structuur die je zelf kan ophouden. Politici, en het lijkt vooral VVD’ers, lijken het erg moeilijk te vinden in het algemeen om het spel te spelen naar de regels die er gesteld zijn.

De kloof tussen de politiek en de burger wordt alleen maar breder en dieper met dit soort berichten in de media en dit soort acties door politici. De VVD lijkt er electoraal gezien na al die jaren geen pijn van te ondervinden. Mensen maken elke keer de fout om, ondanks alles, toch hun stem te geven aan de ‘liberalen’. Hoe veel meer van dit soort incidenten moeten er nog boven water komen voordat men echt eens nadenkt over hun stem aan de VVD?

Partijen krijgen, zeker als ze langer aan het roer staan, vaak last van opportunisten die gebruik willen maken van het bestuurlijke en politieke netwerk. Het is dus zeker niet alleen iets van de VVD. De politiek kan alleen haar functie goed vervullen, als ze types aantrekken die hart voor de zaak hebben en niet de zaak voor het hart. Opportunisten mogen geen kans krijgen binnen de politiek.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

21 reacties

 1.   

  Hij schijnt de oom van AFD te zijn. Zo zie je maar het blijft in de familie.

  1.   

   Altijd handig zo’n “brother in crime” !

  2.   

   Dekker groeide op in Bussum in een liberaal gezin. Haar oom is VVD-politicus Robin Linschoten.
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Anne_Fleur_Dekker

   It runs in the family?

 2.   

  VVD Der Untergang…..binnenkort in de bioscoop ! Wordt een lange zit voor de kijkers vanwege de veelvuldigheid aan karakters die voorbijkomen.

 3.   

  Het O.M. wil de motorclub “Satudarah” verbieden omdat het een criminele organisatie zou zijn.
  De VVD zou toch een goede tweede zijn in de lijst van criminele organisaties ?
  Verbieden die bende !!

  1.   

   Neen, de VVD is een afdeling van motorclub “Satudarah” !

 4.   

  Is het niet allemaal de schuld van Geert Wilder?

 5.   

  Excuses, Geert Wilders.

  1.   

   Lijkt of de VVD langzamerhand meer schandalen naar zich toe trekt dan de PVV.

   1.   

    @ van Urk.
    Volgens mij LIJKT het niet alleen zó, het IS ook zo !

   2.   

    Lijkt?

    En die Guus Gelul maar lullen hoe fatsoenlijk de PvdA en de VVD wel niet zijn…

    Hier nog zo’n fatsoenlijke PvdA-bestuurder:
    Schooldirecteur Khalid Tatou (PvdA) naar verluidt aangehouden wegens ontucht met 13-jarig meisje
    https://www.geenstijl.nl/5138765/mag-van-profeet/

 6.   

  Prima, alleen de straf is wel wat aan de korte kant. Welke VVD-er volgt richting nor? Henry Keizer??

  1.   

   Ik hoop dat hij berecht wordt. Wat die speknek geflikt heeft tart elke beschrijving.

   Je hebt kleine dieven en grote dieven en Keizer is een hele grote.

 7.   

  Vijf jaar was beter geweest.
  Dat zou een afschrikwekkend effect hebben gehad !

 8.   

  Als je Linschoten afzet tegen banken en roverheid dan is hij nog niet eens een kruimeldiefje in wording. Wat mij betreft zie ik liever dat hij zijn centjes zelf besteed dan dat de roverheid het in de bodemloze Brusselse put smijt of ergens in een zandbak onder laat stuiven. Als we dit goede voorbeeld massaal gaan volgen loopt heel de roverheid in de soep. En daar missen we helemaal niets mee. Linschoten wordt als voorbeeld kaltgestellt zodat alle andere belastingbetalende dommeriken niet op een idee worden gebracht. Roverheid en banken mogen massaal graaien en plunderen maar wee de burger die niet braaf zijn zuurverdiende centjes naar de belasting brengt. Wordt het geen tijd om eens wakker te worden..??

  1.   

   dombo

 9.   

  Nou eh ik geloof dat Bo-Bo al op ‘m wacht dus ik zou maar wat vettigheid meenemen , z’n hoogste baas heeft vast nog wel een voordeelpot staan … Het

 10.   

  Corr Het

 11.   

  Top10 VVD’ers met een luchtje

  Nou nou, het was weer raak afgelopen week met de VVD. Minister van Justitie Jeanine Hennis in de knel, VVD-prominent Rob Linschoten veroordeeld tot een gevangenisstraf, het houdt maar niet op bij de liberalen. Vandaar een Top10 VVD’ers met en luchtje.

  https://www.youtube.com/watch?v=dv08qUep_e0

 12.   

  Dr. Dooley heeft onderzoek gedaan: bij de heer Van Linschoten heeft hij naast een structureel gebrek aan hersencellen ook nog andere psychische stoornissen gevonden: megalomanie, schizofrenie, dyslexie, dyscalculie, sinterklaas-syndroom, ‘wir habben es nicht gewusst’-tic. etc, etc…

  Dr. Dooley beveelt aan om de heer Van Linschoten, in het kader van zijn resocialisatie, voor te dragen voor een post in Brussel. Hij zal zich daar ongetwijfeld thuis voelen en niet opvallen. Dr. Dooley constateerde veel patiënten daar allemaal met dezelfde symptomen.

 13.   

  An old soul changed the changes of all changes, forever.
  Petra Hermans

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!