Oostenrijk: 90% van ‘vluchtelingen’ eindigt in de bijstand

Maar ze zijn een enorme verrijking voor de economie!

De Oostenrijkse minister van Binnenlandse Zaken Wolfgang Sobotka weigert toe te geven aan de druk van Brussel om meer ‘vluchtelingen’ op te nemen in zijn land. Volgens de minister eindigen 90 procent van de vluchtelingen namelijk in de bijstand, wat een onbetaalbare situatie oplevert voor Oostenrijk.

“Oostenrijk heeft de last moeten dragen van 2014 tot 2017. Ons systeem kan dit niet aan.”

“Tot voor kort hadden we dagen waarop er 15.000 vluchtelingen ons land binnen kwamen,” aldus Sobotka. “Vandaag is het gemiddelde 30.” Daarom, zegt Sobotka, “is het belangrijk om druk te blijven uitoefenen op mensen en organisaties die deze migranten op illegale wijze naar Europa willen brengen.” Daar voegde hij aan toe dat als Europa die druk niet opvoert, mensensmokkelaars juist meer mensen naar Europa zullen smokkelen, wat een totaal onhoudbare en onbetaalbare situatie creëert voor Westerse landen.

Hoewel politiekcorrect links stelselmatig volhoudt dat kansenparels — waarvan de meesten jonge mannen zijn die prima zouden kunnen werken én/of hun eigen land, stad of dorp zouden kunnen verdedigen — heel veel toevoegen aan de Europese economie weerspreken de cijfers dat. Veel van deze mensen komen terug in de bijstand (of in een andere uitkering), en krijgen daarnaast ook nog eens allerlei gratis presentjes van Vadertje Staat. Nou ja, gratis… die presentjes worden natuurlijk betaald door de belastingbetaler. Dat ben jij. En ik.

Behalve Oostenrijk, Hongarije en Polen zijn er niet veel Europese regeringen met de moed om deze feiten te benoemen. Met name Angela Merkel, Emmanuel Macron en Mark Rutte kiezen er in plaats daarvan liever voor om hun hoofd in het zand te stoppen en hun bevolkingen op te zadelen met tienduizenden en zelfs honderdduizenden nieuwkomers die weinig toevoegen, maar die de belastingbetaler wel bakken met geld kosten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. IJscoman

  De vreemde zelfmoord van Europa begint met een financieel failliet. Op weg naar een derdewereldland, dat is het terminale stadium.

 2. Punt50

  Oostenrijk beziet jaloers hoe buurland Hongarije zich met succes verzet tegen hetgeen de EU hen door de strot wil duwen. Vergeet niet dat deze landen eeuwen verbonden waren.

  1. corfo

   @ Punt50.
   Oostenrijk is niet het enige land dat jaloers toekijkt hoe Hongarije dat doet.
   Had NL maar een leider met nog minder dan de helft van de lef die premier Orban van Hongarije heeft, maar helaas, wij moeten het doen met Rubberen Rutte, die danst naar de pijpen van Korsakov Juncker, Adolf Merkel en Tusk; een totale mislukking voor ons land, die Rutte, is nog niet goed genoeg voor Madurodam !

   1. hans-e-pans

    Dat zal allemaal wel, maar meer dan de helft van de kiesgerechtigden heeft wel weer gestemd op de VVD en de partijen die nu, met het schoothondje van Merkel, Macron en Korsakov Juncker, een nieuw kabinet gaan vormen om ons weer in vier jaar dichter bij de afgrond te brengen.

    Velen zullen de hoop uitspreken dat “dit kabinet waarschijnlijk de regeringsperiode niet zal uitdienen”, die wens is tijdens de vorige regeringsperiode van het nu demissionaire kabinet ook vaak uitgesproken, maar dromen zijn bedrog.

    Daar heeft Mark R. zijn bijnaam “Rubberen Mark R. aan te danken.

 3. Ritter

  Deze illegale massa immigratie zal Europa kapot maken.

  Er word een “leger” moslims geïmporteerd (en het gaat maar door) die hun islam en bijbehorend gedrag meenemen naar Europa en waarvan de meeste niet zullen integreren.

  De meeste zullen niet werken en hele dagen rondhangen rond de moskee en/of in de criminaliteit gaan. Ook zullen ze (en hun vaak grote gezinnen) moeten worden onderhouden door de belastingbetaler.

  Begrijpen de politici nu echt niet dat deze situatie onhoudbaar is? Nu is de situatie nog houdbaar maar over 10 of 20 jaar ontploft de boel. Dan zijn er zoveel moslims in Europa dat er dagelijkse problemen zullen zijn. Die zullen eisen gaan stellen.

  De tweede verdachte die is gearresteerd in Engeland vanwege die aanslag in de Metro is een immigrant uit Syrië. De andere was een Irakees. Dat is dus wat het land binnenkomt. Personen die het Westen haten. Die haat keert zich tegen ons.

  Parsons Green Bomb Suspect Named as 21-Year-Old Syrian Yahyah Farouk
  http://www.breitbart.com/london/2017/09/18/parsons-green-bomber-named-21-year-old-syrian-yahyah-farouk/

 4. Blue monday

  Naast onze humanitaire “plicht” om deze vluchtelingen te redden van een gruwelijk lot dat hen staat te wachten in een islamitische bananenrepubliek is het ook onze “plicht” om deze mensen zsm de taal te leren en te helpen integreren.

  Een cursus “de Islam is kut” mag daar van mij wel onderdeel van uit maken.

  Gelukszoekers natuurlijk per direct terugsturen.

  1. K.Dopper

   De vraag of je vluchtelingen moet opvangen is niet afhankelijk van de vraag of ze snel aan het werk komen, dat is afhankelijk van de humanitaire nood. Als ze niet snel aan het werk komen is dat een probleem dat we moeten oplossen, de rest is gewauwel.

   1. Punt50

    Nee vrienden blauwe maandag en GG. Dat spul nooit hierheen halen is het devies. NOOIT !!!!

   2. Ritter

    K.Dopper

    Asielzoekers die door meer dan 6 veilige landen reizen zijn geen echte vluchtelingen meer.

    Deze asielzoekers reizen door meer dan 6 veilige landen om Noord/West Europa te bereiken waar de uitkeringen goed zijn. Dat is het motief van deze asielzoekers.

    Het heeft niets meer met veiligheid te maken maar met economisch en financiële motieven te maken. (lees ruime uitkeringen en gratis huizen)

   3. trampoline

    Die humanitaire nood waar ze net vandaan komen, willen ze hier in rap tempo invoeren.
    Dus vooraf aan de grenzen grondig controleren en alleen toelaten als ze echte vluchtelingen zijn die zich willen aanpassen. Wie dat niet wil moet worden geweigerd.

   4. buitenbeentje

    Doppers blind gewauwel, liever failliet als gelukszoekers tegen te houden. Gebakken lucht.

  2. Ritter

   Blue monday

   Echte vluchtelingen help je……….maar verreweg de meeste asielzoekers zijn geen echte “vluchtelingen” die veiligheid zoeken maar illegale immigranten die om economische redenen ( lees uitkeringen) naar Europa komen.

   De meeste van deze illegale immigranten zullen ook niet integreren maar hun islam en bijbehorend gedag vasthouden. Ook de tweede en derde generatie. Dat zijn de feiten van 40 jaar opvang van immigranten uit de islamitische landen.

   Ik voel mij totaal niet verplicht om deze “gelukszoekers” te helpen. Ook voel ik mij niet verplicht te helpen bij de islamisering van Nederland. Want dat is het gevolg van de illegale massa immigratie uit de islamitische landen die nu plaatsvind.

   Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
   https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

   1. K.Dopper

    Als vluchtelingen geen echte vluchtelingen zijn moeten ze worden uitgewezen.

    Zo ingewikkeld kan dat toch niet zijn?

    1. Ritter

     K.Dopper

     Het is kennelijk zeer ingewikkeld om asielzoekers uit te wijzen. Daarom worden ze vaak niet uitgezet en/of krijgen het voordeel van de twijfel.

     Ze worden zelfs niet uitgezet als de “vluchteling” na het verkrijgen van een verblijfsvergunning op vakantie gaat naar het land dat ze z.g “ontvlucht” zijn.

     Zelfs illegalen kunnen vrijwel niet worden uitgezet.

     De praktijk is dat eenmaal in Europa de meeste asielzoekers niet kunnen worden uitgezet.

     1. Blue monday

      Fijn dat we het allemaal dus eens zijn over de gelukszoekers.

      Moeten we dus zorgen dat ze onze grens nooit overkomen.

      Maar of het redelijk is om een land als pak em beet Italië dan maar op te zadelen zal dat land weer dwingen de grenzen naar Oostenrijk en Zwitserland open te zetten en dan begint de vluchtelingentrek vanzelf
      richting Duitsland en Nederland.

      kortom, de enige oplossing die ik ken komst van de verketterde Samsom om ze op te vangen in Turkije…verder nog geen werkbaar idee gehoord, van links tot rechts.

     2. K.Dopper

      @Ritter,

      Maar dan is dit de vraag, niet gezwatel over de vraag of het echte vluchtelingen zijn: echte vluchtelingen vangen we op en niet echte vluchtelingen vangen we niet op.

    2. DolleDries

     Voor jou wel.

    3. trampoline

     Nee, dat is inderdaad niet ingewikkeld maar dat wordt het wel gemaakt, zo niet onmogelijk, door allerlei politieke idioten, die zelf veilig en wel in hun eigen ivoren torentjes blijven. De problemen zijn voor gewone mensen en dat pik ik niet langer.

    4. Bloem

     Beste heer Dopper, het merendeel van de Nederlandse bevolking denkt er inderdaad zo over. Echter een linkse minderheid houdt Nederland (en de rest van Europa) gegijzeld door er alles, binnen en buiten de grondwet, aan te doen om asielprocedures te rekken en te frustreren. Doordat de procedures daardoor ellenlang te rekken zijn blijven de “kansenparels”zitten waar ze zitten en maken misbruik van de ruimhartige behandeling door de Nederlandse staat. Na verloop van tijd komt links dan weer met een generaal pardon, waardoor de tijdelijke status definitief wordt. Mogelijk kunt u, mijnheer Dopper, aangeven hoe u daar tegenover staat.

    5. Ecoshaarlem

     Dopper gaan je ogen nog niet open?
     Ik denk van niet, maar eens ga jij de rekening hiervoor betalen net als je linkse vriendjes!

  3. IJscoman

   We hebben geen humanitaire plicht Blue. Dat is je aangepraat door Bijbel, humanisten, politiek correcte journalisten en cultureel marxisten. Wij hebben in eerste instantie de plicht (om dan toch even bij de Bijbel te blijven) om voor onze naasten te zorgen. De oorspronkelijke Nederlanders dus. En daar valt nog veel te doen in het oplossen van o.a. de woningnood en ouderenzorg. Het binnenhalen van een niet-compatibele ‘religie’ als de islam past daar niet in.

   1. Blue monday

    Ik voel me wel aangesproken om mensen in doodsnood bij te staan.
    Kortom, dat zie ik als een plicht van Nederland, die ik steun.

    Vergeet niet dat de echte vluchtelingen ook vluchten voor de terreur van de Islam.

    Import van de Islam steun ik niet en gelukzoekers moeten vooral in hun eigen land blijven.

    Wat overblijft is behapbaar en dan is er nog steeds geld voor goed onderwijs, gezondheidszorg, goedkope en goede woningen en extra politie

    1. IJscoman

     Dat betekent dat minder dan 10% van de gelukszoekers echte vluchtelingen zijn. Die moeten niet hier maar in de regio opgevangen worden en daar kunnen wij financieel uitstekend bij helpen.

    2. sjun

     Ook dat is niet behapbaar. De definitie van het woord vluchteling moet op de rol of afspraken uit andere tijden moeten op de rol om te voorkomen dat het sociale systeem afgebroken en het land onleefbaar wordt:
     https://www.youtube.com/watch?v=EHVdm-4tdwU

  4. Christina

   Inderdaad alle gelukszoekers direct terug sturen, nou dan houden we een handje vol asielzoekers over, daar kunnen we 1 azc`tje wel mee vullen!!

 5. trampoline

  De redding van Europa begint met een volledige boycot van de EU in al haar facetten. Ik weiger te doen wat de EU van me wil en ik stem op een anti-EU partij. Dat zouden meer mensen moeten doen.

 6. joost2

  Natuurlijk komen ze allemaal naar west Europa voor het geld.
  Jammer dat Merkel, Rutte, Macron en die rare Juncker van de EU, en nog meer idioten hier, daar nog niet achter zijn gekomen.
  Niet voor niets is Engeland uit die EU gegaan. Hebben lekker hun eigen munt nog, sluiten handelsverdragen zonder Juncker te raadplegen en gaan de immigratie aanzienlijk beperken. Engeland eerst dus wordt het! Jucker willen ze niet als baas.

  De immigranten weten natuurlijk , dat hier door onze (voor) ouders een beschaafde verzorgings- staat is opgebouwd na de 2e wereldoorlog. Met bloed,zweet en tranen.
  Nederland is opgebouwd door nog op zaterdag te werken, bijna geen vakantiedagen, lage lonen, geen douches laat staan een bad in huis, gasmuntjes voor energie, etc.
  Door hard te werken en toen wel goede regeringen in die tijd , kwam Nederland er weer bovenop. Tien jaar na de oorlog zag Nederland er heel anders uit.
  Een mooi vredig land, waarbij een moord toen een uitzondering was !

  De huidige immigranten (uitgezonderd de echte oorlogs- vluchtelingen, die nadat hun land niet meer in oorlog verkeert terug moeten om ook daar dan die opbouw te doen) kijken daarom met hun neus gedrukt tegen onze overvolle etalages en willen goedschiks of kwaadschiks hiervan ook profiteren, zonder er iets voor te willen doen.
  Ze komen hier met iphones, zakgeld etc. dat wel natuurlijk !
  Laat die kerels in hun eigen land eens de mouwen opstropen en keihard hun land opbouwen. B.V. in Afrika zijn ze zo verwend en gewend om hun hand op te houden, zodat ze zelf nergens voor verantwoordelijk zijn. Die kerels hebben vaak vele vrouwen zwanger gemaakt en hun met de kinderen gewoon achtergelaten.De gevolgen kunnen we daarvan zien.

  Daarbij eisen zij thans dat zij hun eigen islam , cultuur etc. hier ook moet plaatsvinden en wij ons maar hebben aan hen te passen, ipv. andersom.
  Als we zo doorgaan is het een kwestie van een generatie en wij hebben hier de islam rechtspraak de sharia en is Nederland compleet veranderd.

  Maar Rutte c.s. slapen verder.
  En daarvoor wij betalen?
  Kies maar weer voor diezelfde slappelingen hier, dan gaan we vanzelf naar de knoppen.

 7. Ecoshaarlem

  Dat zal bij ons precies het zelfde zijn, maar dat zal die linkse kliek die ons verkwanselen aan Brussel voor hun dik betaalde baan, met minimaal of geen controle een zorg zijn!
  De ouderen die na de oorlog voor een hongerloon ons land hebben opgebouwd, en kinderen vanaf 13 jaar niet te vergeten, en nu komen de oudjes in het tehuis bijna niet meer buiten, kost te veel, nee haal nog maar meer moslimse gelukzoekers naar ons land, echte vluchtelingen zijn nog geen 25%!
  Hopelijk gaan de ogen van de kiezers eindelijk eens open, de graaiers bij de VVD zijn niet te tellen en maken zich hierom geen zorgen, of liegen net als Rutten, of bent u de 1000 Euro alweer vergeten!

  1. HaZ

   U bent vergeten een komma te plaatsen: echte vluchtelingen zijn nog geen 2,5% !

 8. Nasrani

  Tja, ook Oostenrijk krijgt wat het verdient! Zo doorgaan, we worden steeds rechtser, wat onze doppertjes ook mogen roepen. Wie het laatst lacht……..

  1. buitenbeentje

   Vandaag in Wenen. Een Turkse man van 18 steekt zijn zusje van 14 neer. Bij de politie geeft hij aan hoe trots hij is dat gedaan te hebben. Voor de eer natuurlijk.

   Dat soort zieke geesten loopt hier, net als in Nederland, rond. De asielzoekers vluchten allemaal naar Wenen, want daar krijgen ze meer geld, de Bundesländer hebben de geldkraan dichtgeknepen. Wenen is het Amsterdam van Oostenrijk, verloren zolang groen en rood daar de macht hebben.

   De vraag is in hoeverre de gedoodverfde winnaars van de verkiezingen volgende maand hun grote mond omzetten in daden, grenzen dicht houden, geen extra asielzoekers opnemen van Italie (Oostenrijk krijgt verhoudingsgewijs al meer vluchtelingen binnen als Italie), Mindestsicherung (uitkering) voor asielzoekers korten en grotendeels omzetten in hulp in natura, zich sterk maken voor het Australische model. Allemaal dingen die de FPÖ vorig jaar al riep, maar die waren toen racistisch. Ook hier breekt het verstand door, maar zoals gezegd, ook nog na de verkiezingen?

 9. Ali Yas

  Door technologische vooruitgang komt het werk steeds meer terecht bij intelligentere, beter opgeleide mensen. Dus niet bij de immigranten. Dat leidt tot een vervelende tweedeling, iets wat lijkt op slavernij: de inheemsen worden gedwongen te werken voor de collectieve voorzieningen en voor de uitheemsen die niets uitvoeren. Dat geeft natuurlijk wrijving en ik vraag me serieus af wie daar uiteindelijk beter van wordt. Uiteindelijk leidt zoiets tot burgeroorlog of genocide. Dat is nog wel een eindje weg, maar het lijkt me verstandig nu al een koerswijziging in te zetten zodat we daar niet terechtkomen.

  1. K.Dopper

   De koerswijziging ligt voor de hand: arbeidsparticipatie en investeren in opleidingen voor ‘uitheemsen’, maar dat had Ali Yas zelf natuurlijk ook al bedacht.

   1. marco1

    Of wachten op een artsen tekort dan kunnen ze weer het werk doen dat ze in thuisland ook deden en voor opgeleid zijn.

  2. IJscoman

   Ali Yas, door de technologische vooruitgang wordt straks het grootste deel van het werk door robots gedaan. Zeker het werk van de laagopgeleiden, maar ook van hoger opgeleide mensen. Ook in beroepen waar het nu nog onmogelijk lijkt. Het probleem ligt dus breder: wat doen we met al die miljoenen die een basisinkomen hebben en de rest van hun leven vrij zijn? Welke daginvulling gaan we aanbieden?

   1. toetssteen

    Minder kinderen? Ijscoman. Laten we wel zijn, Nederland vergrijsde, dus hadden we op aangename wijze terug kunnen schakelen naar 11 miljoen.
    O, denk eraan bij de flip van dijke blabla dat hij de derde generatie (met nog steeds twee nationaliteiten) vrolijk optelt bij de autochtonen.

 10. Westenbrink

  Ook hier komen de meeste “vluchtelingen” in de bijstand en andere gratis toeslagen. Nog niet zo lang geleden hoorde ik “vluchtelingen” in Hongarije zeggen dat ze daar niet wilden blijven omdat dat een arm land is en ze er dus niets te zoeken hadden. Nee, ze wilden naar Nederland want daar waren huizen en een uitkering. Hun eigen woorden en wij trappen hierin. En, inderdaad, als je door 6 à 7 veilige landen komt om de oorlog te ontvluchten dan kun je ook in een veilig land blijven. Dus ook in Turkije of omringende landen waar geen oorlog is. Ook kun je gewoon in je eigen land blijven, b.v. Ethiopië, want daar is geen oorlog alleen maar armoede. Dus gelukszoekers. Helaas luisteren wj niet naar mensen die al verteld hebben dat we dit niet langer aankunnen, maar alleen naar ideologen die het normaal vinden dat we iedereen maar opvangen. En nee, de Islam is geen verrijking voor ons land eerder een verarming. Het gekke is: moslims mogen hier blijven, maar christelijke Armeniers sturen we terug. Ook al lopen ze gevaar in hun eigen land. Dus de Islam is belangrijker dan andere geloven zelfs in een land met een christelijk/joodse cultuur/traditie. Inderdaad maken wij dit land helemaal kapot. Maar zolang mensen blijven stemmen op D66, GroenLinks, PvdA etc. blijven we dit houden. Want ja, Wilders en andere Islamdeskundigen geloven we niet, totdat het tegendeel blijkt. Dan is het telaat.

 11. Christina

  Ik ben net terug uit Oostenrijk, Wenen om precies te zijn, maar wij klagen over al dat vullis wat hier rondloopt, dan moet je daar eens kijken, waar je ook kijkt zie je kopvodden en licht getinte jongeren rondlopen en wandelende lampenkappen!!
  Ik dacht dat wij er veel [ ja teveel] hadden maar daar is het echt schrikbarend!
  Een ding wat scheelt ook daar zijn het dezelfde sneue figuren zoals hier, dat hebben die booslims allemaal wel gemeen!!

  1. Hetzalwelweer

   Christina, Brussel en de EU hebben 1 belangrijk agendapunt. Het moet 1 worden. Gooi alle volkeren in een blender en het perfecte volk komt er uit. Dat is de utopie van de EU. Het grote probleem in de EU is dat mensen te hoog zijn geschoold. Ze denken na, hebben een eigen mening. En dat mag niet. Dus worden er massaal schapenhoeders, en aanhang, geïmporteerd uit landen waar vooral de islam erg belangrijk is.

 12. Kodi

  We hebben ze dus niet nodig, zoveel is duidelijk. We kunnen deze parasieten missen als kiespijn. Het leefmillieu wordt er stukken beter van, zowel fysisch als sociaal, als we deze parasieten niet hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.