Pegida en Antifa in Enschede: neo-nazi’s versus extreemlinks

Op de Boulevard 1945 hield Pegida een toespraak in het Duits. Activisten van Antifa verzetten zich tegen de demonstratie, met meerdere aanhoudingen tot gevolg.

Enschede is vandaag het decor van een grote confrontatie tussen twee onfrisse groeperingen. Pegida hield een betoging in de Twentse stad, muzikaal omlijst door de muziek van een neo-nazistische band. Ook hielden leden van Pegida toespraken in het Duits – nota bene op Boulevard 1945. Aan de andere kant bevonden zich de extreemlinkse activisten van Antifa, vastbesloten om de Pegida-demonstratie te stoppen.

Pegida begon een aantal jaar geleden in Duitsland als een beweging van bezorgde burgers die demonstreerden tegen de massa-immigratie in hun land. Helaas is de beweging langzaam maar zeker verworden tot een nazi-clubje. De bezorgde burgers zijn vervangen door neo-nazi’s met nazi-tattoos:

https://twitter.com/Jaspolitiek/status/909390870276972544

Vooral de toespraken in het Duits raakten een gevoelige snaar bij inwoners van Enschede: hoe is het in vredesnaam mogelijk dat extreemrechts in het Duits staat te demonstreren op Boulevard 1945?

Ook extreemlinks is massaal op de demonstratie afgekomen. Onder meer Felix Woudenberg – berucht van zijn ‘toen niet, nu niet, nooit meer fascisme’-gekrijs is van de partij. Op deze videobeelden is zijn fanatieke stemgeluid goed te horen:

De extreemlinkse beroepsdemonstrante José van Leeuwen is ook op de betoging afgekomen. Ze is onder meer berucht vanwege haar gewelddadige aanvallen op journalisten, onder wie Jan Roos.

https://twitter.com/Jaspolitiek/status/909413552343183360

Al met al een gezellige boel daar in Enschede. Om de boel nog enigszins ordelijk te laten verlopen, heeft de politie meerdere aanhoudingen verricht. Het lijkt vooral te gaan om Antifa-demonstranten die de Pegida-betoging wilden verstoren.

Voor de inwoners van Enschede is het te hopen dat zowel Pegida als Antifa snel uit hun stad zijn verdwenen. Laat Duitse neo-nazi’s lekker in Duitsland blijven, en laat de Antifa-gekkies in hun kraakpanden zitten. Want niemand zit te wachten op dat soort extremisten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Punt50

  Gelijke aantallen antifa en pegida mensen in een stadion zetten. Stokken geven en kaartjes verkopen. Win-win situatie..

  1. Ritter

   Punt50

   Pegida is zelden bij rellen betrokken en willen ook geen geweld gebruiken. Ze willen gewoon protesteren tegen de islamisering van Europa. Ze hebben recht om te demonstreren want er is een vergunning verleent.

   Het is meestal links die geweld gebruikt en die zonder vergunning een tegen demonstratie uitvoert.

   1. Punt50

    @ Ritter

    Ik overdacht hardop een verdienmodel. Meer niet..

   2. K.Dopper

    @Ritter springt weer in de bres voor de neo-nazi’s.
    Hij weet altijd feilloos de foute kant te kiezen.

    1. corfo

     @ Dopper.
     blablabla !!

    2. Mowdes

     Dopper weet niet eens wat nazi’s zijn en helemaal niet wat fascisten zijn, hij neuzelt maar wat. Hij weet niet eens wat “LINKS”is!!!

     1. Punt50

      @ Mowdes

      Doperwt wil alleen maar reacties genereren die hij/zij dan weer kan afbranden.

   3. Rosasolis

    Arme burgers van Enschede! Ik heb in dit mooi en vriendelijke stad voor
    3 jaar gewoond en gewerkt, jarengeleden. Pegida had als buitenlandse groep, geen enkele recht om naar de grootste stad van Twente te komen om te demonsteren. Ik zou best een kopie van een vergunning willen zien. Van welke instantie kregen deze Alt-recht lui een officiele vergunning? Enschede is niet alleen maar eventjes over de Duitse grens. Dit is een oud Nederlands stad, met alle Nederlandse gewoontes. Als zij willen protesteren, op welke wijze dan ook, dan moet dit in hun eigen land gebeuren. Maar niet in Enschede of ergens anders in ons land. En wij hebben hun agressieve Deutsche taal niet nodig hier. Hoe zouden deze Pegida lui
    (waaronder een aantal echte Neo-Nazi’s vanuit hun leden) het vinden, als een aantal gewone mensen uit Twente zou gaan protesteren tegen hun, in Duitsland? Munster in Duitsland is ook niet zo ver weg van ONZE grens! Ik denk dat dit
    “demonstratie” iets te maken heeft met komende de Duitse verkiezing volgende week…Maar nogmaals, als jullie Pegida’s de mensen willen ophitsen, doe dit dan op eigen bodem, en maak geen ophef in je buurland.
    Aan de Twentenaars: hebben jullie nog steeds die mysterieuze Midwinter Hoorns? (Die ik nog steeds mis)? Zo ja, dan kunnen die hoorn-spelers Nederlandse
    volksliedjes gaan spelen? Zodat IEDEREEN hoort dat Twente noch steeds
    echt Nederlands is? (Een tip van mij, als musicus: speel een paar originele
    thema’s van graaf Unico van Wassenaer, die prachtige muziek schreef in de 17de
    eeuw vanuit het kasteel in Delden.

    1. IJscoman

     Rosasolis, het Pegida dat in Enschede heeft gedemonstreerd was een NEDERLANDSE protestbeweging en geen Duitse. Het recht tot protesteren en demonstreren is in de Grondwet vastgelegd. Dus als ze een vergunning hadden was het volledig legaal.

     1. K.Dopper

      En om die reden vindt IJscoman het ook logisch dat de bezoekers in het Duits werden toegesproken.

      🙂

     2. Rosasolis

      @IJscoman. Ik zou best willen lezen waar het staat dat de Pegida, die een Duitse Alt-rechts groep is, OFFICIELE toestemming had gekregen om
      een demonstratie te mogen uitvoeren in Nederland! Zoals wij oorspronkelijk Engelsen zeggen: Seeing is Believing! Merkwaardig is het
      dat de leidster van de Pegida groep, Frauke Petry, is een paar maanden
      geleden uit dit agressive, domme bende uitgestaapt!
      Nou, ik verwacht, en ik hoop nog meer mensen aan deze site, van u of van iemand anders, een bewijs te kunnen lezen over het TOESTEMMING voor het organiseren van demonstratie van een Deutsche haat groep in Enschede!

      organizeren

     3. Rosasolis

      @IJscoman, Ik had gedacht dat het Pegida een Duitse ver-recht groep was, onder leiding van Frauke Petry. (Maar zij is onlangs niet meer de leider van dit Duitse groep). Als dat protest demonstratie in Enschede van een Nederlandse groep was…waarom hebben zij geen Nederlandse naam?!
      Inderdaad het recht tot demonstreren is in onze Ned. Grondwet…met
      officiele toestemming. Ik zou gaarne willen weten: hadden deze mensen een officiele vergunning? Zo ja, van wie: de gemeente Enschede?
      Of was het van de provincie Twente?

    2. Mowdes

     Je had in Enschede langer moeten wonen, had je misschien iets kunnen op steken dan dat geneuzel van jou!!!

 2. DolleDries

  Niets mis mee met de NVU, je kunt er lid van worden en dan ben je volgens Pechtholt en Doppertje een democratische partij .

  1. K.Dopper

   Een ondemocratische partij kan zich inderdaad democratisch organiseren.

 3. Obiwokekenobie

  Dat er neo-nazi’s bij pegida zitten maakt het nog geen neo-nazi partij…

  1. Jantje

   Mocht dat wel zo zijn dan geldt dat zeker voor het feit dat de islam en terrorisme ALLES met elkaar te maken hebben.

 4. Ritter

  Zeer agressieve moslims en linkse betogers die tekeer gaan tegen Pegida. Zoals gebruikelijk.

  ‘Takbir’, ‘Allah Akbar’, AFA, Pegida, islam, die ene radicale D66’er uit Weesp en Powned, ze waren er allemaal

  https://youtu.be/w1eVSfDwkDg

 5. Ben Zine

  Als de kritische grens is bereikt gaat dit ontaarden in een burgeroorlog. Er komt gewoon een moment dat geweld het gaat winnen van de rede. De culturele verschillen zijn te groot, de wederzijdse haat zit te diep. Met dank aan de linkse kerk die ons met dit probleem heeft opgescheept. De vraag blijft: Waarom ? Waarom heeft links de islamisering gefaciliteerd en gestimuleerd ? Het is zo onlogisch. Vroeger, in de tijd van de Dolle Mina’s, stond links voor vrouwenemancipatie en gelijke rechten voor man en vrouw. Dat was een links progressief standpunt. Nu staat links voor islamisering, een ideologie waarbij vrouwen worden behandeld als honden. Dat staat dus haaks op wat de Dolle Mina’s indertijd wilden. Nogmaals: Waarom ? Waarom heeft links ons zo verraden ?

  1. toetssteen

   Ben
   Wel, ze staan met die gewonde gifslang in de armen te fulmineren tegen de persoon die waarschuwt. Achter hun staat ook een olifant
   Maar pas als de slang zijn gif spuit en zij zieltogend de olifant zien die hen zal vermorzelen zullen ze kermen dat ze het niet wisten.

  2. Troelstra

   Er is niks progressiefs (meer) aan links hoor. Links is gedegenereerd tot regressief en repressief.

 6. fusilier

  Hebben die mensen allemaal niet wat anders te doen op zondag, zoals een boswandeling ,genieten van de natuur.Oude mensen bezoeken in bejaardentehuizen die geen familie meer hebben . etc;

  1. Rosasolis

   Ik vrees dat al dit huidige gedoe komt van het feit dat volgende week de nationale
   Duitse verkiezing komt. En die Duitse Alt-recht griezels moeten ook trachten steun en geld van de Alt-right Nederlanders zien te krijgen. Ze gaan verliezen volgende week.
   Omdat Duitsland heeft meer dan genoeg gehad van 2 wereld oorlogen, en een
   gedeelde land. Het gaat nu goed met de Duitse economie. En er komen geen duizenden vluchtelingen meer in Duitsland en ook niet in Nederland. Binnenkort zal vele vluchtelingen uit Syrie en Iraq kunnen terug keren naar hun moederland.

 7. Guus Geluk

  Zulk dom gaan demonstreren heeft niets meer te maken met een debat.

 8. Jantje

  “Vooral de toespraken in het Duits raakten een gevoelige snaar bij inwoners van Enschede”
  In het Oostblok zijn ze nogal gevoelig voor Turks/Arabisch, vandaar dat men daar grote hekken bouwt om ze tegen te houden.
  De Turken(Ottomanen) hebben 90% van de Hongaren die op het platteland woonden uitgemoord of als slaaf verkocht.
  Ze hebben dus recht van spreken, want de Nazi’s waren vriendelijk vergeleken met de Ottomanen.

 9. Blue monday

  Opvallend dat een aantal voorspelbare reaguurderjes hier weer z’n bruine oogkleppen opzet.

  Pegida is tuig, als fatsoenlijk rechts mens ga je niet naast een neo-nazi staan, die sla je hard voor z’n bek.

  1. IJscoman

   Misschien, misschien ben je wel bevooroordeeld Blue Monday. Omdat Pegida door de NPO en MSM constant in die hoek geduwd wordt, hoeft het nog niet waar te zijn.

 10. Domtoren52

  Antifa is tuig, is vullis. Die gasten stuk voor stuk lek slaan met een wapenstok

  1. Blue monday

   Kijk een meneer die geweld als antwoord gebruikt en dat noemt Antifa tuig….

  2. IJscoman

   Hoe kom je daar bij Utrechtenaar? Ben je een boze ouwe linkse man? Dat zou een hoop verklaren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.