Gestoord: linkse NPO verheerlijkt communistische moordenaar Che Guevara

Geen categoriesep 17 2017, 17:00
De massamoordenaar wordt door de NPO gepresenteerd als een inspirerende revolutionair.
Che Guevara. Iedereen heeft zijn beeltenis weleens gezien op een poster of op een t-shirt. Vooral zo'n tien jaar geleden gingen de shirts met het hoofd van Che als warme broodjes over de toonbank. Het is dus niet vreemd dat veel mensen de indruk hebben dat de in Argentinië geboren revolutionair een goede leider was die het beste voorhad met mensenrechten. Niets is echter minder waar: Guevara was een nietsontziende moordenaar die honderden mensen liet executeren.

"Bij twijfel moet je hem doodschieten."

De bovenstaande woorden waren de instructie van Che voor zijn ondergeschikten in het revolutionaire leger dat de macht zou grijpen in Cuba. Een eerlijk proces was niet van toepassing, en vermeende tegenstanders konden fluiten naar hun mensenrechten. Volgens ooggetuigen liet Che zelfs minderjarigen ter dood brengen.
Maar wat doet de NPO? Die doet net alsof Che een gezellige en inspirerende revolutionair was.
Schermafbeelding 2017-09-17 om 16.36.53
"Tijdens een revolutie Che kijken?" is de wervende tekst van de publieke omroep op Twitter. Stel je eens voor dat een documentaire over Hitler of Mussolini op die manier zou worden aangeprezen. En dat terwijl veel uitspraken van Che nauwelijks te onderscheiden zijn van die van Adolf Hitler, zo blijkt uit de volgende quiz:
che of hitler
Niets beschrijft de verdorvenheid van Che Guevara beter dan zijn eigen woorden. Hij was bereid om "miljoenen slachtoffers" te maken voor het socialisme en noemde het "crimineel" om als individu te denken. "Rivieren van bloed" moesten er vloeien om het socialisme te bereiken, vond Che.
Maar de NPO noemt de communist een 'icoon'.
Schermafbeelding 2017-09-17 om 16.55.53
"Voor de een is hij een koelbloedige moordenaar, voor de andere een heilige van mythische proporties."
Alsof de waarheid ergens in het midden ligt. Het is volkomen bizar hoe moordenaars worden witgewassen en goedgepraat. Che was een brute tiran, niets meer en niets minder. En oh ja, hij was ook nog eens een racist. Zwarten waren volgens hem maar een stel luilakken, terwijl Europeanen intelligent waren. Mensenrechten schenden, moorden, racisme... Geen probleem voor de NPO. Che Guevara was immers links, dus dan is het goed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten