Pegida en Antifa in Enschede: neo-nazi's versus extreemlinks

Geen categoriesep 17 2017, 16:18
Op de Boulevard 1945 hield Pegida een toespraak in het Duits. Activisten van Antifa verzetten zich tegen de demonstratie, met meerdere aanhoudingen tot gevolg.
Enschede is vandaag het decor van een grote confrontatie tussen twee onfrisse groeperingen. Pegida hield een betoging in de Twentse stad, muzikaal omlijst door de muziek van een neo-nazistische band. Ook hielden leden van Pegida toespraken in het Duits – nota bene op Boulevard 1945. Aan de andere kant bevonden zich de extreemlinkse activisten van Antifa, vastbesloten om de Pegida-demonstratie te stoppen.
Pegida begon een aantal jaar geleden in Duitsland als een beweging van bezorgde burgers die demonstreerden tegen de massa-immigratie in hun land. Helaas is de beweging langzaam maar zeker verworden tot een nazi-clubje. De bezorgde burgers zijn vervangen door neo-nazi's met nazi-tattoos:
https://twitter.com/Laatzenietlopen/status/909385197279485952
https://twitter.com/Jaspolitiek/status/909390870276972544
Vooral de toespraken in het Duits raakten een gevoelige snaar bij inwoners van Enschede: hoe is het in vredesnaam mogelijk dat extreemrechts in het Duits staat te demonstreren op Boulevard 1945?
Ook extreemlinks is massaal op de demonstratie afgekomen. Onder meer Felix Woudenberg – berucht van zijn 'toen niet, nu niet, nooit meer fascisme'-gekrijs is van de partij. Op deze videobeelden is zijn fanatieke stemgeluid goed te horen:
https://twitter.com/GertonPolitiek/status/909415540690767880
De extreemlinkse beroepsdemonstrante José van Leeuwen is ook op de betoging afgekomen. Ze is onder meer berucht vanwege haar gewelddadige aanvallen op journalisten, onder wie Jan Roos.
https://twitter.com/Jaspolitiek/status/909413552343183360
Al met al een gezellige boel daar in Enschede. Om de boel nog enigszins ordelijk te laten verlopen, heeft de politie meerdere aanhoudingen verricht. Het lijkt vooral te gaan om Antifa-demonstranten die de Pegida-betoging wilden verstoren.
Voor de inwoners van Enschede is het te hopen dat zowel Pegida als Antifa snel uit hun stad zijn verdwenen. Laat Duitse neo-nazi's lekker in Duitsland blijven, en laat de Antifa-gekkies in hun kraakpanden zitten. Want niemand zit te wachten op dat soort extremisten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten