Rapport Pieter Omtzigt: ISIS pleegt genocide, landen zijn VERPLICHT om jihadisten te berechten

Voor de Raad van Europa maakt CDA’er Pieter Omtzigt duidelijk dat al die reïntegratie-theorieën van jihadisten nutteloze exercities zijn.

Voor de Raad van Europa heeft CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt onderzoek gedaan naar de vraag of ISIS genocide pleegt en, zo ja, wat dit precies betekent. Zijn conclusies liegen er niet om: ja, er wordt genocide gepleegd en, oh ja, dat betekent ook meteen dat alle landen de plicht hebben om deze fanaten te berechten.

“Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog plegen Europese burgers in groepsverband genocide. Duizenden hebben zich aangesloten bij IS en die moeten we dus verplicht straffen.”

In zijn rapport schrijft Omtzigt dat er sprake is van drie soorten genocides: op christenen, op Yezidi’s en op niet-soennitische moslims. Met andere woorden: ieder volk dat niet (streng!) soennitisch is wordt op grote schaal afgeslacht.

“Als je erkent dat er genocide wordt gepleegd, moet je actie ondernemen: de genocide stoppen, slachtoffers helpen en daders straffen. Dat volgt uit de genocide-conventie van 1948,” aldus Omtzigt die daarmee de enige Nederlandse politicus is met de moed om dit hardop te zeggen.

Oh ja, en wat die mooie reïntegratie-theorieën betreft:

“Re-integratie van IS-strijders werkt niet. Je moet de zwaarste misdaad, genocide, gewoon straffen.”

En aangezien ISIS het uitdrukkelijke doel heeft om genocide te plegen kun je ieder lid van de terreurgroep daarvoor vervolgen. Zelfs mensen die in de keuken werken maken het immers mogelijk dat deze genocides gepleegd worden en zijn dus schuldig.

Goed zo. Niks geen reïntegratie, niks geen kopjes thee drinken. Deze gekken gewoon doden op het slagveld en als ze de strijd per ongeluk toch overleven voor de rest van hun leven vastzetten wegens het plegen van genocide. Deze monsters mogen nooit meer vrij komen. En nee, ze hebben ook geen recht op een “tweede kans.” Die hebben ze hun slachtoffers ook niet gegeven.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Punt50

  Huh? Gewoon allemaal tegen de muur die ISIS lui en de Punt50 erover.

 2. Buiswater

  Om even een indruk te geven van het aantal terroristische aanvallen zoals er plaatsvinden buiten de “zandbak”. De meeste worden niet eens meer vermeld.
  https://www.thereligionofpeace.com/attacks/europe-attacks.aspx
  Dus al die gasten ter plekke afschieten graag voordat ze hierheen komen.

 3. trampoline

  Wedden dat de socialistische dictators uit Brussel zich hier weer uit lullen?
  Overheden zullen volgens de jihadhulpjes (advocaten) geheid moeten aantonen dat ze zelf een trekker hebben overgehaald. En dat is vrijwel onmogelijk want hun vriendjes zullen niet tegen ze getuigen en doden spreken niet meer.

 4. meanstreak2099

  helemaal mee eens, die gasten verdienen het niet om nog vrij rond te lopen

 5. Peter Loosduinen

  Vanaf volgend jaar worden er weer F-16’s ingezet.Die zullen waarschijnlijk vanuit Jordanië stellingen van IS in Syrië en Irak onder vuur nemen. Ook lees ik op de site van de NOS dat Raqqa inmiddels ook al voor de helft heroverd is. Mijn vraag aan de Overheid is de volgende: Waarom niet NU een grote aanval met onze prachtige F-16’s inzetten om de laatste strijders uit te schaken ? Elimineer dit kankergezwel en liefst zo spoedig mogelijk. Schiet ze kapot zodat we er geen hinder meer van ondervinden.

 6. tomygun

  Prima maar de straf uitzitten in de zandbak waar ze geweest zijn .
  NIET HIER .

 7. WWW

  Assad is ook al goed bezig. Deir ez zor is niet meer geheel omsingeld en kan weer bevoorraad worden. Dit is de grootste overwinning van het Syrische leger sinds Aleppo.
  De telegraaf vond het echter niet de moeite om er een artikel aan te wijden terwijl het toch het kantelpunt in de oorlog van Syrie is.
  De MSM valt elke keer weer gruwelijk door de mand wat betreft de verslaggeving over Syrie.

  1. trampoline

   In Libië werd Khadaffi verdreven en vermoord en je ziet wat voor puinhoop het daar nu is.
   Sadam Hoessein werd verdreven en geëxecuteerd en de puinhoop daarna is niet te overzien.
   Assad zit er nog steeds maar de vraag is hoelang; wat er daarna gebeurt laat zich raden. Ik krijg bijna sympathie met de schurk Assad omdat hij IS aanpakt; hij snapt hoe het werkt.

   1. WWW

    Assad is behoorlijk populair in Syrie. In de buitenlandse media en allerlei NGO’s wordt hij geframed alsof het een bloeddorstige dracula is. Dit is natuurlijk nodig omdat je anders deze oorlog niet kan verantwoorden.

 8. nienke

  In Europa wordt er eerst uitgezocht of deze lieverdjes wel een geweer hebben vastgehouden of dat ze daar voor (maatschappelijk belang voor hun broeders) waren.
  Dit en dat weet iedereen is niet te bewijzen en eerlijkheid van hun kant hoef je niet te verwachten.
  Dan volgt een opvang en alle hulpdiensten die er maar te vinden zijn om deze lieverdjes weer op het goede pad te krijgen want ach deze schatjes hebben een trauma opgelopen.
  Dit kost de belastingbetaler enorm veel geld en zij leven nog lang en gelukkig op vrije voet en blijven de parasieten van onze maatschappij.

  1. poison

   @nienke

   Een kogel is een stuk goedkoper.

   1. corfo

    @ poison.
    Als u ze aanschaft wil ik wel schieten, ik doe dat om te voorkomen dat die beesten één van mijn fam.leden vermoorden.

    1. poison

     Beste corfo

     Als onze militaire pang pang moeten roepen dan vraag ik mij af hoe ik aan kogels moet komen.

     1. poison

      Misschien weet Punt50 dat

     2. Punt50

      Ja hoor. Ik voeder mijn Punt50 altijd met lood gekocht op deep web.

     3. poison

      Onze soldaat zegt: Pang pang.
      Punt50 zegt: Ratatatatatatatatatata.

 9. Ni28

  Nou ja, Europese burgers u bedoelt moslims met Europese paspoort. Toch weer wat anders. En nu de meerdere paspoorten niet geregistreerd worden zoals blijkbaar al lang het geval is wordt het misschien nog moeilijker.

 10. Ni28

  Vooral niet te hard aanpakken die Jihadisten, zij zouden een trauma op kunnen lopen en dan zit je met gebakken peren.

 11. Peter Loosduinen

  WWW heeft gelijk.
  Assad is behoorlijk populair en hij staat aan de kant van de Christenen in zijn land.
  In die regio een unicum.
  Ik hoop dat hij de strijd wint en dat onze regering de vluchtelingen /asielzoekers in ons land terugstuurt om het land weer op te bouwen !
  Enkel de ECHTE vluchtelingen onder hen die gevaarlopen bij terugkeer mogen blijven.
  Nederland is vol en kan geen grote groepen kansloze lieden die op onze kosten leven laten blijven. U en ik betalen hiervoor ………………..

 12. Rosasolis

  Ik had gedacht dat er een vrij nieuwe wet in Nederland is: dat wij geen Nederlandse ex- IS strijders terug accepteren Maar als er bewijs ontbreekt? Waarschijnlijk is dat een grote probleem geworden.

  1. corfo

   @ Rosasolis.
   De wetgever wist dat één en ander zeer moeilijk te bewijzen zou zijn, daarom is die wet er ook gekomen ! De AIVD en MID zijn nog lang niet zo ver dat ze een ISIS-terrorist kunnen onderscheiden van een andere parasiet; en dát wil de “regering” zo lang mogelijk zo houden.
   Laat u niet bedotten door de Haagse Bende !

 13. Bes Tolen

  Het zal voor extreem links (juist links tegenwoordig) dat de gang door de hoogste politieke burelen heeft gemaakt (zie nu ook weer de EU) en zich daar blijvend heeft gesetteld, uitmaken wie er genocide bedrijft. Immers uit de moorddadige rijen van extreem links is er vrijwel nooit iemand, die aan genocide deed, aangepakt. Niet strafrechtelijk en nauwelijks in de publiciteit. De vraag rijst altijd wie er belang bij hebben te verdoezelen. In dit geval doen ook andere linkse en zelfs rechtse groepen mee aan het verdoezelen. Waaruit wel blijkt dat de verdeling links rechts vaak ook weinig zegt. Dat zegt weinig door de onbedaarlijke naïviteit, die ten toon wordt gespreid. Het zegt wel alles over publicitaire en andersoortige publieke of te wel politiek geaarde beïnvloeding. Daarom is het moeilijk de misdaad aan te pakken. Ook en vooral de hele grote misdaad in al haar vormen.

  1. corfo

   @ HaZ.
   Is in Marokko óók al oorlog uitgebroken ?
   Wat doet dat gespuis hier eigenlijk ? Ik heb geen enkele moeite met een aangepaste allochtoon maar de niet aangepasten maken de problemen en die aso’s moeten z.s.m. weg !

   1. HaZ

    In ieder geval in de Spaanse enclave Melilla zijn aanslagen door Marokkanen verijdeld en ja, zijn die niet altijd op oorlogspad….?

    1. Kees

     Je leest ook maar zelden over wat de Marokkanen in Marokko vinden van het tuig dat hier rond loopt. De term inteelt is weer in de taboesfeer geraakt, maar daar zijn toch heel interessante wetenschappelijke artikelen over verschenen.

     1. HaZ

      Nou Kees, die marokkanen die nog in marokko wonen, dat zijn de wannabe’s van het tuig dat o.a. hier al rond loopt. Wie wil er nou niet onder het genot van een uitkering de beesten uithangen ?

     2. poison

      Inderdaad, riante uitkering en zo nu en dan een pinautomaat opblazen.

 14. Steve Van der Vekens

  Vraag eens aan de media dat ze dit uitzenden tijden het journaal/nieuws. Grote kans dat je net als Pim Fortuyn een kogel door je kop krijgt.
  Ik zou ze met ze’n allen in een pneumatische persmachine steken en van heel IS een klein organisch kubusje maken zodat iedereen kan zien hoe sterk hun kalifaat gekrompen is.

 15. Steve Van der Vekens

  Mooi artikel, het is zo klaar als een klontje maar de linksen proberen er altijd een ui met vele lagen van te maken,

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.