Slap gedoe: politiewoordvoerder die Jan Roos "ophitsing" verweet moet alleen even 'op gesprek komen'

Geen categoriesep 15 2017, 20:00
Want zulke uitlatingen zijn natuurlijk prima, zolang het maar over rechtse mensen gaat.
Linkse medemensen zeuren graag over discriminatie bij vanalles en nogwat. Waarschijnlijk vind je de grootste discriminatie in dit land echter bij het verschil in behandeling van linkse en rechtse politici, opiniemakers en journalisten. Linkse types als Anne Fleur Dekker en Sylvana Simons mogen iedereen een racist of fascist noemen... geen haan die er naar kraait. Maar wee je gebeente als je als rechtse persoon iets negatiefs zegt, want dan zwaait er wat!
Dat laatste is dan ook wat Jan Roos, sinds zijn mislukte campagne met VoorNederland aartsvijand van links, overkwam. Hij waagde het deze week zowaar - houd je vast - het bizar te vinden dat rapper Kempi nu alweer op vrije voeten is. En dat mag niet, zoals we hier zien:
Deze Jeroen Janzijn beschuldigt Jan Roos van ophitsing, wat in Nederland gewoon een strafbaar feit is: deze man beschuldigt Roos dus gewoon ervan een misdaad te hebben gepleegd. Nou heb je wel vaker gekken die zoiets schreeuwen, maar het probleem hier is dat deze Ranzijn hoofd communicatie bij de Nationale Politie is, wat ook breed uitgemeten wordt op zijn Twitterprofiel. Je kunt dus wel stellen dat Jan Roos hier in feite in staat van beschuldiging is gesteld, op Twitter nog wel.
Ranzijn claimt nu echter dat hij deze uitspraak "op persoonlijke titel" deed, en niet als politiewoordvoerder. Zo simpel zit dat echter natuurlijk niet: de verantwoordelijkheid van je baan reikt verder dan alleen de werkvloer, en dien je ook daarbuiten in het oog te houden.
Helaas lijken ze daar bij de politie niet zo overtuigd van deze redenering. Men heeft hem namelijk enkel uitgenodigd om even 'op gesprek' te komen over de kwestie:

“Dhr. Ranzijn werkt in een tijdelijke functie bij de taskforce vreemdelingen en migratiecriminaliteit. Hij reageert op twitter op persoonlijke titel. Gezien zijn functievermelding bij zijn account kunnen wij ons voorstellen dat het niet duidelijk is of hij vanuit zijn functie of persoonlijk reageert. Wij gaan in overleg met dhr. Ranzijn om deze onduidelijkheid weg te nemen”.

Je kunt op je vingers natellen dat dat enkel een vriendelijk verzoekje wordt om het volgende keer iets taktischer aan te pakken als hij Roos weer eens beledigt. Want helaas: rechtse opiniemakers zijn gewoon vogelvrij in dit land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten