snapshot7

Baudet gaat los op het intrekken van jihadistenpaspoorten door Blok: 'Véél te soft allemaal!'

Geen categoriesep 15 2017, 19:00
"Too little, too late" zoals Forum voor Democratie het zegt.
Deze week was het dan eindelijk zover. Het nieuws waarop we allemaal al jaren wachtten, kwam dan eindelijk. Veel te laat natuurlijk, maar toch. Minister van Veiligheid en Justitie Stef Blok wenste vier ISIS-jihadisten nog veel plezier in het fopkalifaat en nam hun paspoort af, zodat ze - in theorie natuurlijk - nooit meer een stap in Nederland zullen kunnen zetten.
Dat is natuurlijk heel erg mooi, maar wel een typisch gevalletje van mosterd na de maaltijd: er zijn al talloze jihadisten teruggekeerd naar Nederland die allemaal netjes mogen 'reïntegreren' en 'deradicaliseren' zoals dat in goed Linksspraak heet. Probleem is alleen dat dat soort trajecten nou niet bepaald werken - zie Amsterdam - en het in het geval van de cliënten van Bilal L. zelfs nog erger maakte.
Enfin: je kunt op je vingers natellen dat de beste aanpak ten aanzien van dit soort types gewoon is: laten gaarkoken in hun eigen sop in de woestijn daar. Je zoekt het daar zelf maar uit als je onze normen en waarden zó verraadt door op jihad te gaan.
Helaas is deze stap van Blok dus een uiterste uitzondering, zoals we ook kunnen lezen in de antwoorden die waar de minister mee op de proppen kwam wat betreft vragen van Forum voor Democratie-leider Baudet. Het komt erop neer dat hij er graag twintig keer op wijst dat hij bij maar liefst vier mensen - nou nou! - het paspoort heeft afgenomen, maar dat soortgelijke stappen in de toekomst lastig zijn. Samengevat: zou het 'graag' vaker doen, maar die zielige jihadisten moeten natuurlijk wel een eerlijk proces krijgen enzo.
Met zo'n antwoord en (gebrek aan) aanpak schiet je natuurlijk niets op, waardoor Baudet er dan ook begrijpelijkerwijs geen genoegen mee nam. Ook hij onderstreept dat deze vier gekken slechts het topje van de ijsberg zijn:

Hoewel FVD deze zet van de minister aanmoedigt, is deze maatregel too little too late. In 2016 vonden ruim 50 andere syriëgangers ongehinderd hun weg terug naar Nederland. Deze mensen lopen nu ongemoeid rond door onze straten en zijn nog steeds in het bezit van hun Nederlanderschap.
Bovendien staat een nieuwe golf terugkerende syriëgangers voor de deur. Van de 300 moslimjongeren die de afgelopen jaren vanuit Nederland vertrokken om te vechten voor de Islamitische Staat zijn circa 55 gesneuveld in hun strijd voor het Kalifaat. Dat betekent dat zo’n 200 getrainde jihadisten in Syrië en Irak op het punt staan om terug te keren naar Nederland.

En besluit:

FVD roept de minister daarom op om het Nederlanderschap te ontnemen van alle 300 uitgereisde jihadisten en niet ook maar één nog te laten terugkeren naar Nederland.

Zo, die zit. Want - alle linkse idealisten ten spijt - de enige manier om Nederland te beschermen voor dit soort types is door ze zo ver mogelijk hiervandaan te houden. Zoals Londen vandaag maar weer laat zien: better safe than sorry.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten