Slapend rijk: ingehuurde ambtenaar Almere verdient meer dan 250.000 euro

Geen categoriesep 07 2017, 8:00
Ach, het is toch maar belastinggeld.
Dit is dus waarom een stad als Almere grote behoefte heeft aan partijen als Forum voor Democratie en de PVV:

De gemeente Almere betaalde vorig jaar een inhuurkracht meer loon dan een minister. Er werd een directeur bedrijfsvoering ingehuurd die meer dan een kwart miljoen euro verdiende. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Die krant, het AD dus, is naar msm-maatstaven lekker bezig. De redactie besloot namelijk om onderzoek te doen naar 148 bestuursorganen en de salarissen die zij mensen, met name externe krachten, betalen. Die blijken dus enorm hoog te zijn. Minstens twintig externe krachten krijgen meer betaald dan een minister. Dan heb je het dus over 179.000 euro per jaar of 175 euro per uur.
Lekker cashen. Op kosten van u en mij.
Natuurlijk is zo'n gemeente dan wel weer slim genoeg om de kleine lettertjes van de wet te omzeilen. De Wet Normering Topinkomens geldt namelijk niet voor overheidspersoneel dat extern is ingehuurd. De politiek is weliswaar bezig met een wet om ook de salarissen van dat soort 'ambtenaren' te reguleren, maar dat is nog niet voor elkaar.
Dus ja. Natuurlijk gaat Almere in tegen de geest van de wet, maar daar heeft de bestuurlijke elite in ons land -- en zeker in deze specifieke stad -- duidelijk lak aan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten