Slapend rijk: ingehuurde ambtenaar Almere verdient meer dan 250.000 euro

Ach, het is toch maar belastinggeld.

Dit is dus waarom een stad als Almere grote behoefte heeft aan partijen als Forum voor Democratie en de PVV:

De gemeente Almere betaalde vorig jaar een inhuurkracht meer loon dan een minister. Er werd een directeur bedrijfsvoering ingehuurd die meer dan een kwart miljoen euro verdiende. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Die krant, het AD dus, is naar msm-maatstaven lekker bezig. De redactie besloot namelijk om onderzoek te doen naar 148 bestuursorganen en de salarissen die zij mensen, met name externe krachten, betalen. Die blijken dus enorm hoog te zijn. Minstens twintig externe krachten krijgen meer betaald dan een minister. Dan heb je het dus over 179.000 euro per jaar of 175 euro per uur.

Lekker cashen. Op kosten van u en mij.

Natuurlijk is zo’n gemeente dan wel weer slim genoeg om de kleine lettertjes van de wet te omzeilen. De Wet Normering Topinkomens geldt namelijk niet voor overheidspersoneel dat extern is ingehuurd. De politiek is weliswaar bezig met een wet om ook  de salarissen van dat soort ‘ambtenaren’ te reguleren, maar dat is nog niet voor elkaar.

Dus ja. Natuurlijk gaat Almere in tegen de geest van de wet, maar daar heeft de bestuurlijke elite in ons land — en zeker in deze specifieke stad — duidelijk lak aan.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. DolleDries

  Is het nu in Arnhem of in Almere

 2. K.Dopper

  Het verschil tussen deze ingehuurde ZZP-er en een Minister is dat de Minister een pensioenvoorziening, een riante wachtgeldregeling heeft alsmede verzekerd is en de ZZP-er volgende maand zonder inkomen kan zitten en zich van dit tarief moet verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en een pensioenvoorziening moet regelen.

  De vergelijking slaat dus als kut op Dirk.

  1. Ben Zine

   @Dopper
   Verbazingwekkend hoe iemand deze schaamteloze zakkenvullerij kan verdedigen. Alsof pensioenvoorziening, arbeidongeschiktheidsverzekering e.d. ook maar iets afdoen aan het feit dat een kwart miljoen euro absurd veel geld is voor de prestatie die er in dit geval tegenover staat. Maar als het om door de belastingbetaler opgehoest gemeenschapsgeld gaat, maakt dat kennelijk allemaal niet zo veel meer uit. Dan kan er lekker naar hartelust met euro’s worden gesmeten.

   1. Ni28

    Ben zine, Dopper hoort ook bij dezelfde soort dus hij blijft ze verdedigen. Zijn vegelijkingen slaan de plank mis. Met een jaar werk heb je al een spaarpotje waar geen pensioenopbouw van een doorsnee mens tegen kan. Dus niet Kut en Dirk maar Dopper en lul(verhaal).

   2. sonar

    Ben Zine , K.Dopper is tegen Nederlanders het heeft geen enkele zin om te reageren op deze ongelofelijke onbenul.
    Alles wat krom is lult hij recht,echt een zakkenvuller.

  2. Punt50

   Dat is jouw vreten toch? Bij grondlijn…

 3. Ni28

  Vriendjespolitiek en corruptie vieren hoogtij. Wij hoeven niets van de Oekraïners te leren. Misschien zij van ons.

  1. Kodi

   Het kan in Almere. Het kan op Schokland. Herinneren we Bertje Koenders nog die voor rekening van ’t algemeen een dure opdracht vergunde aan zijn PvdA-vriendjes?

   Koenders houdt geld in de familie

   30 JULI 2007 OM 10:08

   Zei u daar normen en waarden? Wij zeggen: Bert Koenders, de man die in slechte, maar ook in goede tijden zijn vrienden trouw blijft. De minister van Ontwikkelingssamenwerking blijkt volgens de Volkskrant, tegen de regels in, een opdracht ter waarde van driekwart miljoen te hebben gegund aan een organisatie waar PvdA-bekenden werken.
   Onderwerp van discussie is het evenement Schokland. Koenders besloot de opdracht voor het organiseren van dit evenement te gunnen aan het evenementenbureau BKB. Daar werkt ondermeer Erik van Bruggen, lid van het campagneteam van Wouter Bos in de meest recente verkiezingen.

   Volgens Europese regels moet een opdracht van 137.000 euro of meer echter openbaar aanbesteed worden, zodat meerdere bedrijven een offerte kunnen indienen. Dat is volgens Koenders wegens tijdsdruk echter niet gebeurd.

   http://www.quotenet.nl/Nieuws/Koenders-houdt-geld-in-de-familie-23095

 4. fusilier

  K.dopper moest je daar lang over nadenken, wat ben je toch een ongelooflijke na prater ,zeker vanmorgen naar N.P.O. gekeken.

 5. hans-e-pans

  Dat is natuurlijk de reden dat dit soort graaiers inhuurders willen blijven en geen vast dienstveband.

  1. K.Dopper

   Ja, als je mensen van dit niveau een vast dienstverband moet aanbieden ben je als organisatie door de werkgeverslasten vaak hoger uit. Je kunt ZZP-ers van de ene op de andere dag namelijk weer op straat zetten.

 6. iDude

  Beetje een onzin bericht.

  Dit zijn bruto tarieven voor hoogopgeleide specialisten.
  Veelal zitten deze specialisten er alleen tijdens de duur van een project, en moeten daarna weer opzoek naar een nieuwe opdracht.

  Daar gaat nog vanaf:
  -BTW
  -Loonbelasting
  -Arbeidsongeschiktheid verzekering / bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering/ enz.
  -Reserve opbouw voor werkeloosheid
  -Vervoer kosten
  -Vakantiegeld.
  – kosten bedrijfsvoering (accountant, laptop, telefoon, inrichting kantoor,
  reclame en acquisitiekosten maken en onderhoud professionele website , enz.
  -Investering in opleidingen / bezoek vakbeurzen enz.
  (1 week training koste ongeveer 3000 euro en is niet declarabel bij de klant)

  Dus een beetje stemmingmakerij.

 7. Verlazques

  A; Alemere is geen stad maar een gemeente en B; deze meneer heeft niets verdiend, maar het geld cadeau gekregen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.