SP in Noord-Holland onderwerpt zich aan minister Plasterk: doei afdrachtsregeling

Emile Roemer is leider van een zogenaamde 'democratische' partij... waar leden bijna geen inspraak hebben. Apdency (bron: Wikimedia Commons)
Foto: Roemer in gesprek met de media. Apdency (bron: Wikimedia Commons)

De Statenleden van de SP in Noord-Holland krijgen vanaf nu af aan hun salaris direct op hun bankrekening. De afdrachtsregeling van de SP houdt in dat een deel van het salaris aan de partij wordt geschonken, dus ging het salaris altijd via de partij zelf. Dat mag nu volgens minister Plasterk niet meer.

Het zou de onafhankelijkheid van de bestuurders en de politici ondermijnen. Dat is natuurlijk ook zo, want je bent volledig afhankelijk van de partij die het salaris naar gelieve bij zich kan houden als het bestuur het wenst. Dit versterkt de maoïstische autoritaire partijstructuur van de SP natuurlijk alleen maar.

Dit nieuws is wel opmerkelijk, aangezien de SP eerst had aangegeven helemaal niet mee te gaan werken met de besluiten die zijn genomen rondom de salarissen. De SP vindt het een aanval op de ‘SP-Solidariteitsregeling’. Natuurlijk iets typisch voor de socialisten, solidariteit gaan afdwingen. Het is geen solidariteit meer als het wordt afgedwongen door wetten en regels. Het impliceert vrijwilligheid en interne motivatie om solidair te zijn.

We weten dat socialisten dat nooit echt goed begrepen hebben. Dus het is hen vergeven. Wel heeft de provincie Noord-Holland aangegeven dat de SP’ers hun salaris geheel of gedeeltelijk mogen afstaan. De SP zal vast wel binnen de partijregels of statuten aangeven dat SP-bestuurders en politici hun salaris voor een deel m0eten afstaan. Zo is de partij ook wel weer, maar het is goed dat de overheidsregels nu duidelijk zijn over dit soort praktijken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

9 reacties

 1.   

  En zo houd je zakkenvullers buiten de deur.

  1.   

   Jij bedoelt men vertrouwd hun eigen SP mensen niet.

 2.   

  Dat is verstandig ,zeker ook voor de belastingbetaler want door deze schenking pakte men enorm belastingvoordeel ,die ook nog de pot in ging bij de SP.
  Het was eigenlijk jaren wettelijk stelen van de belastingbetaler. Iets waar de SP bij andere nog al moeite mee heeft.

 3.   

  Balen voor die tomaatjes. Je moet je halve salaris inleveren en je hebt niets te vertellen.

  1.   

   Dat “moet” helemaal niet. Dus heb je er niks te zoeken bij die maoïsten. Schoft trouwens, die Mao.

   1.   

    Ze kunnen hun tomaat beter veranderen in een hamer en een sikkel.

  2.   

   Voor zover ik weet, wordt niemand gedwongen om lid te worden van de SP, dus niemand “moet” zijn salaris inleveren: als die regeling je niet bevalt, word je gewoon toch geen lid van de SP? Maar als je geheel vrijwillig lid van de SP wordt, dan weet je van tevoren wat de consequenties zijn, dus dan moet je ook niet gaan zitten zeuren dat je dat eigenlijk niet wilt.

   Wim

   1.   

    Er zijn altijd wel mensen dei het voor een paar centen willen doen, kwaliteit voor deze is dan niet de hoofdmoot.

 4.   

  Muziek terwijl u……eh….geeft !
  https://www.youtube.com/watch?v=-1xPcVS169Y

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!