‘Spontane’ applausactie bij ambtswoning Van der Laan blijkt uit koker te komen van links bureau BKB

Ze zijn daar vooral heel goed in media ervan overtuigen dat professioneel opgezette pr-acties ‘vanuit de mensuh zelluf’ komen.

Het zal weer eens niet. We vinden het allemaal natuurlijk verschrikkelijk voor Eberhard van der Laan dat kanker een einde heeft gemaakt aan zijn werk, en dat zijn artsen hem hebben laten weten dat ze niets meer voor hem kunnen betekenen. Zoiets gun je niemand, zeker niet op deze relatief jonge leeftijd.

Aan de andere kant word je ook een beetje moe van al die mensen die opeens roepen dat Van der Laan de beste burgervader ooit was. Dat valt nou ook wel weer mee. Of tegen, eigenlijk. We mogen het blijkbaar niet meer hardop zeggen, maar onder hem is Amsterdam nog verder afgegleden. Het is één grote open inrichting geworden van doorgeslagen politiekcorrecte ultralinkse ANTIFA-gekken. Zoals Jan Roos eerder deze maand zei in een vlog:

Hoe dan ook, zoals altijd in dit soort gevallen — tenminste, als er een PvdA’er bij betrokken is — is er snel een actie op touw gezet om Van der Laan op lieve wijze uit te zwaaien. Morgenavond om acht uur zouden Amsterdammers massaal naar de ambtswoning van Van der Laan moeten komen om daar een oorverdovend applaus te laten horen. Mooi hoor.

Alleen is er wel iets opmerkelijks aan die ‘spontane’ actie van ‘betrokken’ Amsterdammers. Zoals Jan Dijkgraaf uitlegt:

Amsterdam zou ook Amsterdam niet zijn als de drie initiatiefnemers niet uit de stal van het bureau BKB blijken te komen. Caesar Bast, Saber Benjah en Tom te Buck zitten er dit ‘schooljaar’ in het achttiende klasje van dit retecommerciële bureau. Tom te Buck werkt er zelfs al, als campagnestrateeg. Dat jullie niet denken dat drie kroegbazen, taxichauffeurs of oorspronkelijke bewoners van De Pijp de burrie een hart onder de riem willen steken… – gewoon weer een idee uit de koker van een stel handige zakenjongens.

Kortom, de dames en heren van het bekendste pro-PvdA bureau van Nederland, BKB, zitten feitelijk achter deze actie die dus allerminst ‘spontaan’ is en al helemaal niet vanuit de Amsterdamse burger zelf komt.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Ni28

  De bekende zielige linkse theater. Overal ingehuurde mensen om in beeld te klappen of scheve gezichten te trekken voor een opponent. Kijk wel eens op de Buitenhof of VARA producties. Oude theater trucje waar menige première door gered werd. Tijdelijk want mensen zijn niet helemaal gek, ook de gekke. Amsterdam is een leuke stad maar daar houdt het ook mee op.

 2. SlimK1nd

  Yep. Dat wist ik al. Ik kwam er vannacht achter en heb direct mijn mening met ze gedeeld (via Twitter). Het is echt heel zielig. https://twitter.com/SlimK1nd/status/909956495235788802

  1. K.Dopper

   Wat een zieke tweet, SlimK1nd.

   1. Blue monday

    echt walgelijk….

   2. Top

    Blablabla!

  2. IJscoman

   Prima tweet SlimK1nd. Spijker op de kop.

 3. Punt50

  Wel benieuwd welke PvdAap-er met Joodse roots nu weer tevoorschijn getrokken gaat worden om 020 verder te verzieken.

  1. K.Dopper

   “met Joodse roots”

   Het antisemitisme piept hier uit kieren en gaten.

   1. Punt50

    Nee doperwt, feiten. Kijk maar; Samkalden, van Thijn, Patijn, van der Laan…

   2. Ben Zine

    @Dopper
    “met Joodse roots” betekent: Met Joodse wortels, van Joodse komaf. Daar is geen woord “anti-semitisch” bij. Het is een traditie dat de Amsterdamse burgemeester Joodse roots heeft (Ivo Samkalsen, Wim Polak, Ed van Thijn, Job Cohen).

    1. Punt50

     Ja sorry, zag het, Polak/Cohen vergeten.

    2. DolleDries

     Die Ed van Thijn werd toch in verband gebracht met pedofolie.

   3. Top

    Blablabla!

   4. Seneca

    @dopper
    Zoals zo dikwijls, gooi je weer eens iets op dit forum, wat nergens op slaat. Wat is er anti-semitisch (fout, anti semitisme slaat op alle semitische volkeren, dus ook de Arabieren zijn semieten, het is anti-joods) aan de uitdrukking welke PvdAap met joodse roots? Het is toch zo, dat veel idiote Joden een voorkeur hebben voor de socialisten. Dan denken zij dat zij minder bevreesd voor hun hachje kunnen zijn. Terwijl zij vergeten dat het wel de socialisten waren en zijn, die de Joden weer en weer een mes in de rug hebben geplant. Die anderhalve jood die binnen de socialistische bewegingen een behoorlijke functie gehad hebben, kan men op een hand tellen. Als zij dan joods zijn, zoals Asscher en Cohen, tel uit je winst en dat is van toepassing op Joden en niet Joden. Wat ik nu schrijf is geen anti joodse zienswijze, het is de waarheid. Ik heb groot respect voor de Joden, maar er zitten – evenals bij niet Joden – verachtelijke en domme Joden tussen.

 4. Michael

  Maar dat is toch altijd zo? Ik kan me die tenenkrommende foto met Baudet en een bos bloemen voor zijn buurvrouw nog herinneren. Was ook overduidelijk een campagne-strategische zet (waarom anders die cameraman en poseren voor de foto? Geef die vrouw dan gewoon in stilte een bloemetje). Waarom is zijn jullie hier nu zo zuur aan het doen, terwijl jullie toen kritiekloos stonden te juichen voor “de grote leider” Baudet?

  1. corfo

   @ Michael.
   Baudet deed niet anders als de bekende linkse riool-ratten, die kort vóór de verkiezingen bloemetjes uitdeelden aan passanten, in de hoop hun stem te verkrijgen. Gelukkig is dat voor de PvdA geen geslaagde actie geworden.

 5. Duckday

  Moet er soms nog een standbeeld neer gezet worden het is toch een flinke puin zooi in Amsterdam iedereen doet maar waar hij zin in had nergens controlle

  1. sjun

   De stadsriolen kunnen natuurlijk best naar Eberhard van der Laan en Job Cohen vernoemd worden. Zo blijven beide namen aan de stad in dienende vorm verbonden.

 6. DolleDries

  Als je als partij je eigen alleen nog maar kunt profileren als er iemand dood gaat is dat diep triest.

 7. marco1

  Ze kunnen beter bij hem voor de deur gaan klappen dan een stad afbreken tijdens een zinloze demonstratie.

 8. Kodi

  Hoeveel subsidie schuift zoiets nou voor dat adviesbureautje?

 9. Blue monday

  Enige organisatie is wel zo leuk, anders wordt het een zooitje.

  De mensen zijn vervolgens vrij om te komen om hun dankbaarheid en
  medeleven te uiten

  Laten we maar kijken hoe geliefd hij in Amsterdam is.
  Denk dat het een overweldigend afscheid wordt.

  1. marco1

   Ik begin nu al emotioneel te worden ervan.

 10. Bloem

  Onder het mom van “Over de doden niets dan goeds”. Sympathieke man en een doorsnee burgemeester. Tegenover Cohen zou iedereen uitblinken.

 11. eRik2017

  Mensen, dit kan echt niet! Ik neem uitdrukkelijk afstand van de waardeloze en met name reacties hier. Dit heeft niets te maken met journalistiek, integendeel.
  Dit is rioolbloggen en daarmee proberen een punt te maken en er juichers voor te vinden die nog eens er dieper op in te gaan alsof je troosteloos aan de bar hangt, jezelf loopt vol te zuipen omdat je het thuis niet zo leuk vindt, samen met je lotgenoten.

  1. DolleDries

   Ik heb veel doodsverwensingen richting Wilders gezien met reacties op dit blog. Jou nooit gezien.

   1. eRik2017

    Ik ben er nog maar een paar dagen. Als dit soort teksten vaker komen, en zoals jij aangeeft, dan ben ik weg. Ieder zijn ding, maar niet de mijne.

    1. marco1

     Dan wil ik u graag bedanken voor uw reakties en veel geluk en succes toewensen in uw verdere leven.

    2. DolleDries

     Je moet proberen zijn ziekte en zijn politieke acties uit elkaar te houden.

   2. K.Dopper

    Ik herinner me geen doodsverwensingen in de richting van Wilders door reaguurders op dit blog. Dit verzin je.

    1. corfo

     @ Dopper.
     blablabla !!!

  2. Michael

   Als je niet van riool-“journalistiek” houdt zou ik ook maar stoppen met het lezen van deze site als ik jou was. Journalistiek tussen quotes, want heeft idd weinig met echte journalistiek te maken.

 12. Nasrani

  Tja, hij heeft zijn functie neergelegd. En dat werd tijd, eigenlijk dus veel te laat. Maar goed, met een applausje voor dit aftreden heb ik meegedaan.

 13. Peter Loosduinen

  Aan NOS verstuurd:
  1000 mensen hebben hier aan deelgenomen.

  De hoofdstad telt meer dan 800.000 mensen !!!!
  De titel zou moeten luiden SLECHTS 1000 mensen hebben de moeite genomen hier aan deel te nemen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.