Sylvana heeft het helemaal gehad met persvrijheid: ‘Waarom vallen ze mij toch altijd aan op wat ik doe?’

Wordt het Sylvana Simons allemaal een beetje teveel?

Sylvana Simons heeft de afgelopen jaren haar imago aardig naar de knoppen weten te helpen. Zette ze zich in betere tijden nog in voor entertainment als VJ bij TMF, tegenwoordig doet ze er alles aan om alles wat Nederlands is de grond in te boren: Sinterklaas en Zwarte Piet, de judeo-christelijke cultuur, onze hele geschiedenis: niet is meer veilig zodra Sylvana erover begint en begint te schreeuwen dat iets ‘racisme!!!’ is.

En dan vindt mevrouw het opeens gek dat de media daarover schrijven. In haar recentste jankbui typte ze een stuk op Facebook dat wel weer laat zien dat het maar goed is dat ze de Tweede Kamer niet gehaald heeft, en dat zij geen enkele plek in de politiek dient te hebben. Mevrouw kan namelijk allesbehalve tegen kritiek!

Een kleine inleiding: ik schreef gisteren al over de zeer schadelijke beslissing van kunstencentrum Witte de With te Rotterdam om haar naam te veranderen vanwege het ‘foute koloniale verleden’ van de naamgever van dat instituut. Die beslissing werd genomen nadat talloze linkse racismeschreeuwers, waaronder natuurlijk Sylvana Simons, een brief ondertekend hadden die opriep tot zo’n stap. En met succes dus, helaas. Helaas vindt Sylvana het niet leuk dat mensen erop wijzen dat zij die brief had ondertekend:

Oftewel: ‘Zoveel mensen hadden die brief ondertekend, waarom moet juist ík er dan net op aangevallen worden?’ Nou, dat zal ik je vertellen Sylvana: dit heeft weinig van doen met `zoveel mogelijk clicks en haat-reacties`. Laat ik beginnen met je eraan te herinneren dat er in dit land persvrijheid bestaat, en dat media dus sowiewo, ongeacht hun drijfveren, het volste recht hebben om jou te bekritiseren op je doen en laten. Duidelijk?

Okè, dan kunnen we verder. Het klopt dat wel meer mensen die brief hebben ondertekend, en ook zij zijn wat mij betreft daarmee schuldig aan het wegmoffelen van de Nederlandse geschiedenis. Het ‘toeval’ wil echter dat het voor jou niet de eerste keer is dat je een dergelijke actie onderneemt: het is de zoveelste keer in relatief korte tijd. Wat je moet begrijpen is dat jij ergens voor staat: als jij je op vrijwel dagelijkse basis inzet voor dit soort verwerpelijke acties, dan word je uiteindelijk ook het gezicht ervan. Het is ook niet voor niets dat we bij een misstap van ons kabinet Mark Rutte er voornamelijk op aanvallen en niet èèn of andere nietszeggende staatssecretaris: hij is immers het gezicht van dat kabinet, net als dat jij – toch echt door je eigen doen – het gezicht van deze anti-Nederlandse beweging geworden bent. En ja, daarmee komen dus ook zekere verantwoordelijkheden, zoals worden bekritiseerd op wat je doet.

Toch ben ik blij dat je nu al inziet dat je niet goed om kunt gaan met kritiek. Geloof me: iedereen in dit land, waaronder jij, wordt er stukken gelukkiger van als je je plannen voor een doorstart van Artikel1 onder een nieuwe naam dan ook zo snel mogelijk schrapt. Als je dìt al teveel kritiek vindt, dan zou je het echt nog geen dag uithouden in de Tweede Kamer.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. DolleDries

  Ik hoop wel dat het wel beetje droog wordt vandaag.

  1. Adriaan

   Kan Simons daar misschien een protest tegen aantekenen? Hahahaha.

  2. marco1

   Nou idd het is zomaar triestig buiten.

 2. Adriaan

  Waarom jij altijd wordt aangevallen Simons? Omdat jij altijd de grootste bek hebt. Je bent olie- oliedom. Ga koken of ga terug naar waar je vandaan komt, maar val ons niet lastig met jouw problemen. Misbaksel.

  1. hans-e-pans

   Misschien zou Sylvana S. een aantal maanden haar stembanden met rust moeten laten wat betreft haar uitspraken over dicriminatie en aanverwante zaken. Dan in de maand juli van het nieuwe jaar 2018 een conclusie trekken of men nog steeds zo de pik op haar heeft.

   Haar conclusie zal dan moeten zijn dat het weldadig rustig is rond haar persoon. Zij, Syvana S. doet er dan misschien wel verstandig aan om dat vol te blijven houden. Wij dan blij en zij tevreden, wat willen wij en zij nog meer.

 3. Meaunam

  Ik stel voor dat ze naar Noord Korea verhuist! Heeft ze geen last van de pers!

 4. fusilier

  Dolle dries het is goei dooi je schaatsen moeten nog even in het vet blijven.

 5. Ni28

  Wie in de schijnwerpers wilt schitteren moet de consequenties daarvan ook beseffen. Zeker als je schijnwerpers van provocatie, haat en nijd zoekt. Dat kan zij met haar eenrichtingsverkeer walnoten hersenen uiteraard niet bevatten. Domme verbazing als wapen gebruiken is het gevolg van.

 6. Bloem

  Misschien moeten we de vraag omdraaien. Waarom valt mevrouw Simons continu de Nederlandse samenleving aan met al haar verwijten? Bijna alles wat we in Nederland aan cultuurgoed en geschiedenis hebben wordt door haar bekritiseerd en als fout neergezet. Zelfs onze blanke huidskleur is in haar ogen aanstootgevend. Zeg dat andersom maar eens over een donkere huidskleur, dan heb je de poppen aan het dansen.

 7. Ngatimoto

  Sylvana is nu op weg naar de Caraïbische Eilanden om persoonlijk de handen uit de mouwen te steken. Plunderaars gaat zij ook vertellen dat wat zij doen echt niet kan.
  Geen woorden maar daden. (Kan die kreet eigenlijk nog wel)?

  1. HaZ

   Enkele reis dan toch zeker ? Daarna verder met het roeibootje door naar het beloofde land…..Suriname !

   1. buitenbeentje

    Die wllen haar absoluut niet hebben. De Surinamers (in Suriname) die ik ken moeten helemaal niets van SS hebben. Ze begrijpen er niets van dat iemand zo ondankbaar kan zijn voor geboden kansen ( In Suriname was ze gewoon een nul van “driehoog achter” geweest) en bovendien haar eigen roots beschadigt.

 8. Scaldis

  Goed artikel!
  Op z’n zachtst gezegd opmerkelijk dat mevrouw Simons na alle eerdere (verwerpelijke) beledigingen en bedreigingen zich hier zo druk over maakt. Waarom pronkt ze hier nu juist niet ontzettend mee? Dat past toch meer bij haar. Je zou toch zeggen dat ze juist trots en blij is weer bijgedragen te hebben aan de vernieling van Nederlandse geschiedenis?

 9. Punt50

  Hier last van regen. Jammer, maar de natuur heeft water nodig.

  1. Ni28

   Goed ook tegen de broeikasgassen.

 10. nienke

  Wie de bal kaatst kan hem terug verwachten Silvana.
  Jij mag de lelijkste dingen zeggen over de witte Nederlander en over Nederland en als men erop reageert begrijp je het niet, erg dom vindt je niet?
  De witte Nederlander die altijd fout is in jouw ogen mag zeker niet reageren op al die walgelijke beschuldigingen waarmee wij dagelijks geconfronteerd worden door jou.

 11. A3aan

  ‘K vind het niet zo’n mooie kleur, bruin, donker blauw dát vind ik mooi.

 12. sjun

  Als Sylvana iets van de humor en zelfspot van Steven Brunswijk had, was ze vast beter te genieten en kon ze zelf iets opbouwen.

 13. Ecoshaarlem

  Ook deze juffrouw is voor mij vuil water dat mijn deur voorbij gaat.
  Deze juffrouw heeft ze niet allemaal op een rijtje, daarom negeren, en geen podium geven!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.