Thierry Baudet bij Business Class: “Mark Rutte is de meest succesvolle PvdA’er ooit!”

Kijk maar naar de belastingdruk.

Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet schoof vandaag aan bij Business Class om te praten over de belastingdruk in Nederland. Die is werkelijk schokkend te noemen en dat komt voor een groot gedeelte door het wanbeleid van het kabinet Rutte III.

Kijk maar naar wat er gebeurd is onder Mark Ruttes ‘bezielende’ leiding de afgelopen paar jaar:

Screen Shot 2017-09-24 at 17.21.26

Baudet legde uit:

“Daar zie je aan dat Mark Rutte de meest succesvolle PvdA’er aller tijden is.”

De afgelopen jaren is de belasting- en premiedruk ontzettend gestegen. Het begon in 2012 rond de 35 procent. Nu zitten we op 38,7 procent. Als dit nog even zo doorgaat is de gemiddelde Nederlander straks 50 procent van zijn inkomen kwijt aan premies en belastingen. En dat onder een zogenaamde ‘VVD-premier.’ Laat me niet lachen.

Baudet:

“Nu heb je dan een stoer jubelverhaal van ‘het gaat goed!’ enzo, maar de lastenverhoging die is ingesteld — we hebben bijvoorbeeld de BTW die verhoogd is — wordt niet teruggedraaid.”

“Er wordt nu weer van alles beloofd,” ging de FVD-leider verder, “we gaan meer verdienen, dit en dat. Maar waarom gaan die belastingen niet omlaag?” Het antwoord daarop is, aldus Baudet:

“Omdat de overheid nooit in zijn eigen vlees snijdt.”

FVD wil dat anders. “De overheid moet, vinden wij, elk jaar vijf procent krimpen. Dat moet gewoon een wet worden. De overheid die moet worden aangepakt, die moet kleiner, en de burger moet meer ruimte krijgen: minder belasting, minder regels, dat soort zaken.”

Oh ja:

“En de VVD is wel de laatste partij die dat doet want je ziet, onder een VVD premier is de belastingdruk alleen maar toegenomen.”

De kiezer is het duidelijk eens met die analyse. Forum voor Democratie kwam dit jaar met twee zetels in de Tweede Kamer, maar heeft er volgens diverse peilingen nu virtueel een stuk of acht a negen. Dit komt doordat Baudet dit soort feiten benoemt. De VVD pretendeert rechts, liberaal en anti-socialistisch te zijn, maar is feitelijk een tweede PvdA. Geen enkele andere partij — behalve FVD — biedt daar op economisch gebied een weerwoord op. Nee, ook de PVV niet, wat in dit opzicht geen rechtse partij is — wat FVD wél is.

Het goede nieuws? Als Mark Rutte en zijn VVD zo doorgaan krijgt Jort Kelder helemaal gelijk: FVD gaat die partij (en het CDA) helemaal leegvreten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. K.Dopper

  Boudoir is een clown maar altijd goed voor een bon mot.

  1. Floris

   Hij heet Baudet, Wim.

   1. K.Dopper

    Wie is Wim, mijn kleine stalkertje?

    1. Feit

     Elke keer als jij geen Baudet zegt stort ik een mijertje aan FvD, Domper.

     1. K.Dopper

      Dat zal Boudoir fijn vinden, Schijt.

     2. Feit

      Gedoneerd!

     3. K.Dopper

      Leg er nog een minder bij, Schijt, Boudoir moet nog een heuse politieke partij opbouwen.

     4. Hetzalwelweer

      Heeft de partij van Anne Fleur Dekker in Duitsland echt meer dan 13% gehaald. Wat een verrassing!!

     5. K.Dopper

      Jazeker, Hetzalwelweer, dat meisje komt er wel!

     6. Hetzalwelweer

      He Dopper, jij bent natuurlijk meer dan blij met deze uitslag. Jouw Muttie Merkeltje is wederom gekozen om samen met Macron de EU naar de kloten te helpen. Hulde voor de linksknikker Dopper, met z’n kop in het zand en z’n kont omhoog, laat hij zich naaien door z’n eigen vaderland.

    2. Floris

     De stalker hier ben jij. Je beledigt andersdenkenden aan de lopende band en sommigen (of moet ik zeggen: velen) zijn om die reden al vertrokken. Dit blog is in gevaar en dat enkel en alleen door jou gestalk.

     Zullen we afspreken dat jij de heer Baudet gewoon bij naam noemt? Dat is wel zo fatsoenlijk.

     1. K.Dopper

      Ik zal Baudet bij zijn echte naam noemen tot het moment dat mensen dat hier in mijn richting niet doen.

      Ik dat een deal?

     2. Feit

      Baudet kan zich niet verdedigen, je demoniseert Domper.

      Geen deal!

     3. K.Dopper

      Ik wist als dat niemand hier dat lang kon volhouden: ik wordt zelden met mijn correcte nickname aangesproken, dus waarom zou ik dat wel voor Boudoir, Flodder en Scheit doen?

     4. Feit

      SCHEIT?????

     5. Feit

      Btw… Ik zal nooit over grammatica of spelfouten oordelen maar voor de “ik wordt” maak ik een uitzondering, Domper!

     6. K.Dopper

      Het is goed dat je me wijst op deze nare taalfout, Schijt. Ik zal het nooit meer doen.

      🙂

     7. Feit

      Ja maar zo makkelijk kom je er niet van af, Domper.

      Hoe serieus moet ik je eigenlijk nemen als je “ik wordt” zegt. Ik bedoel het niet lullig hoor maar toch. Kan het zijn dat je vaker niet helemaal scherp bent. Of is het de drank. Dat kan ook he…. is helemaal niet erg, het is al laat of is het iets anders?

    3. HW

     Die Dopper gedraagt zich wel heel veel als Joseph Goebbels.
     Zeker heel vaak Mein Kampf gelezen

  2. trampoline

   Zeg Flopper, jouw enige plezier is om anders denkenden op de kast te jagen; iemand die een andere menig heeft als jij deugt niet.
   Wat mij betreft ben je zelf niet bepaald in je eerste leugen gestikt, maar ik hoop het eerdaags mee te maken. En dan zal ik daar een borrel op nemen.

  3. Roughwood

   Inhoud Dopper, inhoud! Daar gaat het om. Ik kan u echter NOOIT op een plausibele inhoudelijke reactie betrappen. Geef me nu eens een gefundeerde reden wat er niet klopt aan het verhaal van Thierry? En dat zonder frustraties, insinuaties en vuilspuiterij graag.

   1. K.Dopper

    Op welk element van de inbreng van Baudet wenst Roughwood mijn commentaar?

    1. Roughwood

     Op zijn inbreng als omschreven in bovengenoemd artikel bijvoorbeeld?

     1. Roughwood

      En toen bleef het stil. Je verwacht het niet hè!

  4. glazenbol

   Kan een clown zijn maar dan wel een clown met goed werkende hersens en dat is iets wat jij niet bezit.

 2. Noordoosterling

  Moet dopper bij voorbaat nu al de discussie aanmoedigen? Sneu!!

  1. Feit

   Hilarisch!

 3. Nasrani

  Baudet is rechts, slim en heeft humor. Hij heeft de rechtse europese wind in de zeilen, zie nu ook Duitsland. Het gesputter van links zal de komende jaren op twee manieren veranderen.
  De ‘normale’ linkse mensen zullen accepteren dat hun zienswijze achterhaald is en dat de veranderingen naar ‘rechts’ niet meer te stoppen zijn.
  En je hebt de groep ‘ antifa’ die het niet zullen accepteren en steeds geweldadiger worden. Dit zie je bv in de VS.
  Maar, en dat is de moraal van dit verhaal, we worden steeds rechtser. De strijd tegen de islam en ongelimiteerde binnenkomst van islamistische asielzoekers is begonnen.

  1. Feit

   Geen speld tussen te krijgen.

  2. IJscoman

   Helemaal mee eens Nasrani.

  3. Floris

   Ik ben minder optimistisch. Uiteraard zullen er linkse mensen zijn die overstappen naar rechts, met name diegenen die IRL hinder ondervinden van de moslims in hun leefomgeving. Maar de meesten zullen toch nog achter de media en het partijkartel aan blijven lopen, vrees ik. Deze strijd is nog maar net begonnen.

   1. K.Dopper

    Ik verwacht dat ook niet, Floris, de politieke beweging in de komende jaren is naar links omdat de sociaal-democraten de bekende linkse thema’s hebben laten liggen en lager betaalden en jongeren niets merken van het economisch herstel.
    De stemmen op populistische partijen hebben ook in belangrijke mate dit economische motief.

    1. corfo

     @ Doppertje.
     Probeer nu eens voor één keer een klein beetje volwassen te redeneren, je raaskalt maar door, zonder feiten en/of argumenten. Je maakt schrijffouten bij de vleet en verwijt anderen dat ze schrijffouten maken. Jouw “reacties” én de schrijffouten maken duidelijk dat we hier te maken hebben met een figuur die geestelijk enigszins beperkt is.

 4. Ni28

  Baudet heeft de huidige problematiek helder belicht. Ik hoop alleen dat de FvD hun standpunt tegenover Rusland van Poetin herzien. Dat zit mij bij dit club dwars.

 5. Ni28

  Circus Dopper is weer gearriveerd.

 6. Ni28

  6@ Dopper, wat heeft Baudet met jouw deal te maken? Koop liever een boek over normaal gedrag en kom terug als je die gelezen hebt. 10x!

  1. K.Dopper

   De deal is al geschonden, dus hij geldt niet meer.

 7. Ni28

  8@ Omdat Baudet niet op deze forum aanwezig is, daarom! Fout denken doe je vaker.

 8. Beukman

  De grafiek in dat filmpje geeft bepaald een vertekend beeld, aangezien er sterk op is ingezoomd. Het lijkt dus alsof ie enorm omhoog schiet, maar in werkelijkheid gaat het maar om een paar procent.
  Het hele interview met Baudèt is hier te zien:

  https://www.youtube.com/watch?v=ByLXydHkEVw

  Hij plaatst een paar rake demagogische opmerkingen, en komt met de ingenieuze complottheorie dat de EU expres het vluchtelingenprobleem in Europa heeft gecreëerd om de neuzen voor een Europees leger dezelfde kant op te krijgen.

  Het worden leuke tijden met Rutte III, want Baudèts amusementswaarde ligt nog wel wat hoger dan die van Geurt. Ik ben wél benieuwd hoe hij straks de zeteltjes in de Amsterdamse Gemeenteraad denkt te gaan invullen.

 9. Bes Tolen

  De belastingdruk. Neem inkomstenbelasting box-3 vermogen. Belastingdruk zogenaamd 30% met akkoord onlangs van de Hoge Raad. Maar wat als de vermogens er algemeen kleiner op zijn geworden? Dan blijft de belastingdruk zogenaamd nog 30%. Dat is de kwestie.
  De vraag is toch hoe inkomen precies wordt berekend en wat er tot belasting wordt gerekend.

  1. Hetzalwelweer

   Belasting, het maakt het volk weer tot slaaf, want je bent werkelijk voor niets aan het werk. Je koopt een product, je betaald daar belasting voor. Je nuttigt het product waarvoor je ook belasting betaald. En daarna moet je belasting betalen omdat het product verwerkt moet worden. Je koopt een brood, gooit er wat beleg op en je kakt het weer uit. Op deze manier is er al 3 keer belasting gelegd op 1 product. Win win voor onze regering…..ga zo door

 10. Tinneke

  Ik ben zoooooooooooooooo dopper moe!!!https://www.youtube.com/watch?v=LVwF98Zwi1k Zie Elsevier niemand reageert op hem/haar

 11. Two Ravens Black Kettle

  Kop, spijker, raak.

  Ik was in den beginne wat nerveus tijdens de verkiezingen (versplintering op rechts) maar ben nu toch zeer in mijn nopjes met Thierry. Vult ome Geert prima aan.
  Mijn hoop is dat Thierry de VVD gaat halveren; want niet elke VVD’r is gecharmeerd van het blind eurofiel zelf-islamiserend PvdA-beleid van Rutte, het verweekte knielstoeltje van de megalomane dictator Frau Merkel.

 12. lanex

  Volgens mij is die Dopper een kinderachtige vijftienjarige puber die niks mag van z’n moeder!

  1. Nico Dorlas

   Voor een vijftienjarige weet hij zich bepaald eloquent uit te drukken.

 13. HdK

  Stijgende lokale belastingen, stijgende provinciale belastingen, stijgende nationale belastingen, btw, etc. En in de toekomst: stijgende EU-belastingen. En nu al wordt er met ons geld gesmeten. Men denke aan de 240miljoen jaarlijkse verhuiskosten van Brussel naar Strassbourg. Naar een peperduur EU-paleis. Waarom? Omdat 1 vd grotere landen (Fr) tuk is op het ontvangen van deze pot. Dit wordt dus nooit meer teruggedraaid. Schande.

 14. Guus Geluk

  Met dat hoofd begint Baudet steeds meer op Hans Speklap te lijken.

  1. Janna47

   @ GG

   Dat mocht speklap willen…..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.