Trump had gelijk: hij werd wel degelijk afgeluisterd door Obama’s vrienden van de FBI en Justitie

Oeps.

Enkele maanden geleden twitterde Donald Trump dat hij in zijn Trump Tower afgeluisterd werd door de FBI. Dat gebeurde natuurlijk in opdracht van de regering Obama.

Het gajes van het linkse journaille ging vervolgens helemaal los op Trump. Die zou ‘feiten’ verzinnen, nepnieuws in omloop brengen, en eigenlijk gewoon zwaargestoord zijn. De man had ze duidelijk niet helemaal op een rijtje. Achterlijke gladiool!

Vandaag bericht CNN opeens dat, ja hoor, Trumps campagneleider, Paul Manafort, inderdaad werd afgeluisterd. Manafort werkt vaak  vanuit… Trump Tower. En ja, de kans is enorm groot, moet het linkse netwerk toegeven, dat Trump ook afgeluisterd is. Sterker nog, dat kan bijna niet anders aangezien Manafort en Trump lange tijd contact met elkaar hadden, ja, ook telefonisch.

The government snooping continued into early this year, including a period when Manafort was known to talk to President Donald Trump.

Zo ga je dus van “CNN: haha, die idioot Trump zegt dat hij wordt afgeluisterd” naar “CNN: Manafort en Trump werden afgeluisterd.”

Het onderzoek richtte zich naar de vraag of Manafort stiekem een agent of lobbyist was voor Rusland — lees: Vladimir Poetin — zonder dat hij dat officieel had aangegeven bij de Amerikaanse autoriteiten. Dat laatste is niet toegestaan omdat je je dan eerder als een spion gedraagt dan als een brave burger die ‘toevallig’ werk verricht voor een andere overheid. Het is dus onderdeel van de heksenjacht die zich richt op de vraag of leden van Team Trump, en misschien Trump zelf, op wat voor manier dan ook stiekem samenwerkten met de Russen.

En ja, dat is precies waaraan Trump refereerde in zijn tweet van 4 maart. Die ‘knettergekke’ Trump had dus gewoon gelijk… en conservatieve Amerikaanse commentatoren óók. Dit betekent ook dat voormalig FBI-directeur James Comey glashard stond te liegen toen hij beweerde dat Trump niet afgeluisterd werd door de FBI. Hij speelde een woordspelletje door te stellen dat er geen afluisterpraktijken “gericht waren” op Trump — hij zal nu stellen dat die gericht waren op Manafort en dat Trump min of meer toevallig ook werd opgepikt. Maar dat is natuurlijk je reinste flauwekul. Volgens de berichtgeving van CNN was het onderzoek gericht op de héle “Trump campagne,” en het was bekend dat Trump ten tijde van het afluisteren regelmatig contact had met Manafort.

Oh ja. Voor we het vergeten: om dit verhaal nog problematischer te maken ontkende het Amerikaanse ministerie van Justitie dat Trumps tweet op waarheid gebaseerd waren. “Zowel de FBI als de National Security Division bevestigen dat zij geen documenten hebben in relatie tot afluisterpraktijken zoals beschreven in [Trumps] tweets van 4 maart,” aldus Justitie in een officiële verklaring.

Wat de meeste media daarna niet oppikten is dat toen journalisten de FBI wilden dwingen om openheid van zaken te geven door middel van een Freedom of Information Act-request (zeg maar: Wob), Justitie opeens antwoordde dat zij het “bestaan van zulke documentatie niet kan bevestigen óf ontkennen.” Met andere woorden, Justitie stak haar kop heerlijk in het zand.

Dit kon dus nog weleens een staartje krijgen. Niet alleen omdat het mogelijk is dat Manafort zich inderdaad niet aan de wet gehouden heeft, maar ook omdat James Comey, Justitie en de FBI duidelijk gelogen hebben over dit onderzoek. Als blijkt dat Trump onschuldig is en niets van mogelijke samenwerking van Manafort met de Russen wist, gaat dat honderd procent zeker gevolgen hebben. En dat is maar goed ook. Wat je ook van Trump vindt, het kan niet zo zijn dat de FBI en Justitie een heksenjacht openen op een presidentskandidaat, zeker niet als die vervolgens ook nog eens president wordt.

Hoewel nog niet duidelijk is of er banden waren tussen bepaalde leden van Team Trump met buitenlandse overheden (sterker nog, volgens CNN werd er eerder niets gevonden) is al wel duidelijk dat de regering Obama en hun vrienden bij de FBI en Justitie hun macht gebruikten om een tegenstander te bespioneren. Want dat is wat hier gebeurd is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. marco1

  Zo raar is dat toch niet dat een mogelijk aankomend president even nagetrokken word in zijn gangen.

  1. Buiswater

   Zo raar is dat toch niet dat straks iedere Nederlander met de sleepwet nagetrokken wordt in zijn/haar gangen.

   1. marco1

    Ze doen maar.

    1. IJscoman

     Marco1, ik kan me niet voorstellen dat je dit antwoord serieus meent.

     1. marco1

      Sorry het maakt me werkelijk niet uit als ze alles wat ik doe volgen.

  2. Obiwokekenobie

   Van zijn werkzaamheden voor de verkiezingen moet alles worden nagetrokken… tijdens de campagne mag het campagneteam niet worden afgeluisterd. Watergate ofzoiets…

 2. DolleDries

  Wat een gluiperd die Obama.

  1. Ritter

   DolleDries

   De persoonlijke aanvallen op Trump en roddel verhalen gaan maar door. Nu de Rusland hetze van de media op niets blijkt uit te lopen zoeken ze weer een ander roddel verhaal om Trump te demoniseren.

   Ondertussen blijkt Trump op veel punten gelijk te krijgen.

   Trump Vindicated: Report Says Obama Government Wiretapped Trump Campaign
   http://www.breitbart.com/big-government/2017/09/18/trump-vindicated-report-says-obama-government-wiretapped-trump-campaign/

 3. fusilier

  Dolle Dries TRUMP word lekker wakker in de morgen , met zon beauty van een vrouw naast zich. Wedden dat ze jaloers zijn.

  1. Obiwokekenobie

   Vrouwen zijn onrein. Daar zullen ze niet zo jaloers op zijn.

 4. Punt50

  Nou nou wat een nieuws.. Iedereen tapt elkaar. Alleen als het uitkomt is het slordig. Voor wat betreft Nederland, het schijnt hier bizar te zijn het afluisteren.

  1. Ni28

   maar het werd hard ontkend door de linkse kamp en daar gaat het om.

   1. trampoline

    Liegen, verdraaien en demoniseren zijn de wapens van Links. Wat een tuig! Daar wil niets mee te maken hebben en zl ik ook niet aan gehoorzamen.

  2. trampoline

   Waarom werd er dan zo’n drukte om gemaakt? O ja, aftappen van rechtse politici mag, van linkse niet.
   Democraten zijn corrupte smeerlappen!

 5. Ritter

  Wederom blijkt Trump gelijk te krijgen.

  Als een andere president dit gedaan zou hebben bij Obama (b.v Bush) dan zou de media moord en brand schreeuwen.

  1. corfo

   @ Ritter.
   Volkomen juist.
   Verbazingwekkend dat er nog geen enkele reactie is verschenen van de extreem linkse trollen op dit forum.
   Vermoedelijk overlegt dat zooitje met elkaar wat ze nú weer moeten bedenken/verzinnen om Trump tóch te kunnen “demoniseren”.

 6. Ni28

  Trump heeft nog meer gelijk alleen wordt het hem niet gegund door linkse haters. Ik heb bewondering voor iemand die nog kan werken in zo vijandige omgeving. Als zakenman heeft hij wel ervaring met gespuis te werken om resultaten te behalen. Dat helpt wel maar het is ronduit triest dat een democratisch gekozen president het zo moet ontgelden.

 7. K.Dopper

  Ik vond in de serieuze pers geen enkele vermelding, laat staan bevestiging, van dit bericht.

  Voorlopig adviseer ik een korrel zout.

  1. Seneca

   @dopper
   LUL! Ja ik weet geen argumenten maar jij ligt telkenmale zo uit je nek te lullen, dat het zo langzamerhand bijzonder pijnlijk wordt om DDS te bezoeken en eventueel te becommentariëren. Gaat zo door en je zult een der belangrijkste oorzaken worden van de teloorgang van dit medium DDS genaamd.

   1. Punt50

    @ Seneca

    Correct. De doperwten, GG’s, beukenoten en andere trollen zijn hier alleen maar om DDS te saboteren.

   2. K.Dopper

    “Ja ik weet geen argumenten”

    Dat was al duidelijk hoor.

   3. Stanly2000

    @ Seneca
    “Gaat zo door en je zult een der belangrijkste oorzaken worden van de teloorgang van dit medium DDS genaamd.”
    Dat is juist de bedoeling van deze door Den Haag/Brussel betaalde figuren.

   4. trampoline

    Ik heb precies hetzelfde gevoel. Ik erger me dood aan idioten als Dopper die vooral bezig zijn om anderen op de kast en van deze site te jagen.

    Ik heb ook al aan de redactie gevraagd mijn registratie te verwijderen maar dat doet men niet.

  2. Guus Geluk

   CNN: “US investigators wiretapped former Trump campaign chairman Paul Manafort under secret court orders before and after the election,”

   Trump zat er dus weer eens gruwelijk naast.

   1. corfo

    @ Guus G.
    blablabla !!!

    1. Guus Geluk

     Jij ook een fijne dag, corfo.

     1. IJscoman

      Je reacties worden per keer dommer, Guus. Merk je dat zelf ook op?

     2. Guus Geluk

      Op een dom commentaar is enkel een domme reactie mogelijk.

  3. IJscoman

   De ‘serieuze pers’ die jij consulteert Dopper, presenteert alleen fake news. Vandaar dat jij zo slecht op de hoogte bent van nieuws dat er echt toe doet.

   1. K.Dopper

    Ja, IJscoman, in de alternatieve internetbubble van Breitbart, Xandershit en Fenixx worden nieuwsfeiten verzonnen die jij veel lekkerder vindt.

    De echte wereld is zo banaal.

    1. IJscoman

     Heb je ‘Gekaufte Journalisten’ nu al eens gelezen? Nee natuurlijk, dat zou je wereld doen wankelen.

     Naast de drie uitstekende alternatieve bronnen die jij aangeeft, lees ik er nog vele meer. Tezamen geven ze een goed overzicht van wat de lezers van de ‘serieuze pers’ onthouden wordt. De sukkels, zeg maar.

     1. sjun

      Dopper leest vooral voortdurend herkauwde verandermanagement’literatuur’. Door hem gehanteerde mantra’s en tweets komen daar uitstekend mee overeen. Let er maar eens op.

     2. K.Dopper

      Wat Sjun precies bedoelt met verandermanagementliteratuur blijft duister maar ik vrees dat hij weer eens aan het stalken is geslagen en daarmee zijn hoofd weer op hol is gebracht.

  4. DolleDries

   Dopper @Ik vond in de serieuze pers geen enkele vermelding, laat staan bevestiging, van dit bericht.

   Dopper bedoelt de media die Clinton propagandeerde en haar overwinning al aan het vieren was.

 8. DolleDries

  Het is duidelijk dat die Obama een smeerlap is die voor het gerecht moet

  1. Guus Geluk

   Obama wordt in het hele CNN-artikel slechts één keer genoemd: en dat is in verband met de tweet van Trump. Trump beweert dat Obama hém heeft laten afluisteren, maar, conform CNN, is dat niet het geval. Manafort is op instigatie van de veiligheidsdiensten middels een zogenaamde FISA in de gaten gehouden. Deze FISA wordt door een bepaalde instantie uitgevaardigd (kennelijk in het diepste geheim), niet het Witte Huis.

   1. DolleDries

    Hele enge man die Obama .Niet veel gepresteerd in buitenland een puinhoop van gemaakt en in binnenland een puinhoop van gemaakt. Natuurlijk ging deze spionage van Obama uit doe niet dwaas Guus

    1. Guus Geluk

     Nee, de FISA kwam uit van de rechtbank en was gericht op Paul Manafort. Er is geen enkele aanwijzing dat Obama er ook maar iets mee te maken heeft, dat zuigt The Donald uit zijn duim.

  2. beesthofen

   Black? Nee toch?

 9. Bloem

  Het is haast kolderiek hoe de forum agitatoren ook hier weer classificeren, ridiculiseren en ontkennen.

  1. beesthofen

   Fijn om jouw mening,(wat is die?) te horen.
   Puntje voor de moeilijke woorden die je hebt gebruikt.
   Zelf bedacht of gegoogeld?

 10. Bertje1234

  Dit was toch al maanden bekend. Zowel op Breitbart als Infowars is al maanden geleden melding gemaakt van het feit dat er een FISA court toestemming had gegevens voor het afluisteren. Mooi dat we het hier nu ook horen, maar het zou helemaal mooi zijn als die linkse leugenpers niet zo serieus genomen wordt. Nu CNN het zegt wordt het pas serieus genomen. Je zit dat er onbewust altijd iets blijft hangen van het linkse ideologische onzinverhaal. Partijen of partijleden die net als Wilders of Trump een rechts beleid willen worden zelfs hier antisemiet genoemd, extreemlinkse clubjes zoals Antifa worden vaak gewoon Antifa genoemd, terwijl het veel minder geweldadige Pegida standaard extreemrechts genoemd wordt.

  Als je gaat turven hoe vaak de gewone media extreemrechts of het woord extreemlinks gebruikt, dan zou je denken dat extreemrechts zeker 10 x groter is. Terwijl er geen enkele rechtse club is met net zoveel geweld als Antifa door de straten loopt.

  1. beesthofen

   Hey Bertje , ken jij nederlandse Antifa, behalve die halve garen die
   Baudets huis hebben besmeurd?

 11. Babaji538

  Het getuigt van een gebrek
  aan levensinzicht om almaar
  gelijk te willen hebben.

  Petra Hermans

 12. Babaji538

  “Spy a Spy”, September 28, 2017;
  Life and works by P.C.M. Hermans,

  “Life & Works P.C.M. Hermans”,
  October 2, 2017,
  https://worldpoet546.wordpress.com.

  Toevallig, ben ik gezegend, met een uitstekend
  werkend goed geheugen!!

  Petra Hermans
  Nuenen, 13 februari 2018

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.