Trump had gelijk: hij werd wel degelijk afgeluisterd door Obama's vrienden van de FBI en Justitie

Geen categoriesep 19 2017, 11:00
Oeps.
Enkele maanden geleden twitterde Donald Trump dat hij in zijn Trump Tower afgeluisterd werd door de FBI. Dat gebeurde natuurlijk in opdracht van de regering Obama.
https://twitter.com/realdonaldtrump/status/837989835818287106
Het gajes van het linkse journaille ging vervolgens helemaal los op Trump. Die zou 'feiten' verzinnen, nepnieuws in omloop brengen, en eigenlijk gewoon zwaargestoord zijn. De man had ze duidelijk niet helemaal op een rijtje. Achterlijke gladiool!
Vandaag bericht CNN opeens dat, ja hoor, Trumps campagneleider, Paul Manafort, inderdaad werd afgeluisterd. Manafort werkt vaak vanuit... Trump Tower. En ja, de kans is enorm groot, moet het linkse netwerk toegeven, dat Trump ook afgeluisterd is. Sterker nog, dat kan bijna niet anders aangezien Manafort en Trump lange tijd contact met elkaar hadden, ja, ook telefonisch.

The government snooping continued into early this year, including a period when Manafort was known to talk to President Donald Trump.

Zo ga je dus van "CNN: haha, die idioot Trump zegt dat hij wordt afgeluisterd" naar "CNN: Manafort en Trump werden afgeluisterd."
Het onderzoek richtte zich naar de vraag of Manafort stiekem een agent of lobbyist was voor Rusland -- lees: Vladimir Poetin -- zonder dat hij dat officieel had aangegeven bij de Amerikaanse autoriteiten. Dat laatste is niet toegestaan omdat je je dan eerder als een spion gedraagt dan als een brave burger die 'toevallig' werk verricht voor een andere overheid. Het is dus onderdeel van de heksenjacht die zich richt op de vraag of leden van Team Trump, en misschien Trump zelf, op wat voor manier dan ook stiekem samenwerkten met de Russen.
En ja, dat is precies waaraan Trump refereerde in zijn tweet van 4 maart. Die 'knettergekke' Trump had dus gewoon gelijk... en conservatieve Amerikaanse commentatoren óók. Dit betekent ook dat voormalig FBI-directeur James Comey glashard stond te liegen toen hij beweerde dat Trump niet afgeluisterd werd door de FBI. Hij speelde een woordspelletje door te stellen dat er geen afluisterpraktijken "gericht waren" op Trump -- hij zal nu stellen dat die gericht waren op Manafort en dat Trump min of meer toevallig ook werd opgepikt. Maar dat is natuurlijk je reinste flauwekul. Volgens de berichtgeving van CNN was het onderzoek gericht op de héle "Trump campagne," en het was bekend dat Trump ten tijde van het afluisteren regelmatig contact had met Manafort.
Oh ja. Voor we het vergeten: om dit verhaal nog problematischer te maken ontkende het Amerikaanse ministerie van Justitie dat Trumps tweet op waarheid gebaseerd waren. "Zowel de FBI als de National Security Division bevestigen dat zij geen documenten hebben in relatie tot afluisterpraktijken zoals beschreven in [Trumps] tweets van 4 maart," aldus Justitie in een officiële verklaring.
Wat de meeste media daarna niet oppikten is dat toen journalisten de FBI wilden dwingen om openheid van zaken te geven door middel van een Freedom of Information Act-request (zeg maar: Wob), Justitie opeens antwoordde dat zij het "bestaan van zulke documentatie niet kan bevestigen óf ontkennen." Met andere woorden, Justitie stak haar kop heerlijk in het zand.
Dit kon dus nog weleens een staartje krijgen. Niet alleen omdat het mogelijk is dat Manafort zich inderdaad niet aan de wet gehouden heeft, maar ook omdat James Comey, Justitie en de FBI duidelijk gelogen hebben over dit onderzoek. Als blijkt dat Trump onschuldig is en niets van mogelijke samenwerking van Manafort met de Russen wist, gaat dat honderd procent zeker gevolgen hebben. En dat is maar goed ook. Wat je ook van Trump vindt, het kan niet zo zijn dat de FBI en Justitie een heksenjacht openen op een presidentskandidaat, zeker niet als die vervolgens ook nog eens president wordt.
Hoewel nog niet duidelijk is of er banden waren tussen bepaalde leden van Team Trump met buitenlandse overheden (sterker nog, volgens CNN werd er eerder niets gevonden) is al wel duidelijk dat de regering Obama en hun vrienden bij de FBI en Justitie hun macht gebruikten om een tegenstander te bespioneren. Want dat is wat hier gebeurd is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten