Baudet: 'Mooie resultaten, maar het zijn maar peilingen. Verdonk was virtueel tweede partij, haalde 0 zetels'

Baudet: 'Mooie resultaten, maar het zijn maar peilingen. Verdonk was virtueel tweede partij, haalde 0 zetels'

Thierry Baudet zegt dat Forum voor Democratie nu "vooral bezig is met meer leden krijgen dan de VVD." Want leden zijn immers de voetsoldaten van de toekomst.

Als mensen dachten dat Thierry Baudet tegenwoordig met zijn hoofd in de wolken rondloopt, daar op het Binnenhof, dan vergissen ze zich deerlijk. De Forum voor Democratie-leider begrijpt namelijk beter dan wie ook dat peilingen palingen zijn. Ja, ze zijn een interessante momentopname, maar in de politiek telt maar één ding: verkiezingsuitslagen.

Gevraagd wat hij van de meest recente Peilingwijzer vindt -- waarin FVD op 7 tot 9 zetels staat -- zegt Baudet tegen De Dagelijkse Standaard dat hij daar natuurlijk blij mee is, maar dat hij zich daar niet al te veel door laat beïnvloeden. "ToN was de tweede partij van Nederland in 2008," legt hij uit, "maar haalde nul zetels."

[caption id="attachment_174237" align="aligncenter" width="502"]Screenshot van De Telegraaf 25 april 2008. Rita Verdonk was virtueel de tweede partij van Nederland. Dat liep net even anders. Screenshot van De Telegraaf 25 april 2008. Rita Verdonk was virtueel de tweede partij van Nederland. Dat liep net even anders.[/caption]

"Het zijn dus maar peilingen." Niets meer, niets minder.

Juist omdat Baudet zich niet blind staart op peilingen is hij bezig met heel andere zaken: de partij verder op- en uitbouwen. "We moeten gewoon elke dag hard blijven werken," gaat hij verder. "We zijn nu vooral bezig met meer leden krijgen van de VVD."

Want ja, die partij is in dat opzicht onderhand in beeld. "We zijn bijna op tweederde nu. Nog zo'n 10.000 leden te gaan."

Forum voor Democratie heeft op dit moment al zo'n 15.000 leden, de VVD 26.000. Aangezien de VVD een oude, traditionele partij en FVD gloednieuw is dat natuurlijk een prestatie van formaat... en één die ook nog eens vele malen veelzeggender is dan een peiling, hoe positief die ook is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties