VIDEO Nieuw kabinet heeft een top idee: inburgering moet veel strenger en beter zijn

Kabinet Rutte-III heeft een geweldig idee voor in de toekomst: inburgering moet veel beter en strenger. Wauw, daar komen ze nu pas achter na zo veel jaren. Dit probleem ligt er natuurlijk al langer, maar daar werd niets mee gedaan. Nu bedenken de formatiepartijen ineens dat het misschien, enigszins wel ergens een goed idee is om de inburgering te verbeteren.

Wat willen ze gaan doen? Ze willen de cursussen weer laten leiden door de overheid. Dat was eerst overgelaten aan marktpartijen en vluchtelingen moesten zelf geld lenen om de cursussen te kunnen betalen. Het was vooral bedoeld als een afschrikmiddel voor de migranten en een financiële prikkel om als migrant echt je best te doen voor die cursus.

Een nobel streven natuurlijk, behalve dat het gewoon niet werkt. Dit is een publieke aangelegenheid en met de overheid als bank achter de migranten, kunnen marktpartijen flink cashen. Daarbij gaat het om een verplichte cursus, dus de marktpartijen hebben altijd klanten. Dat stimuleert niet tot kwalitatieve cursussen.

De overheid moet de regels zelf kunnen bepalen en op deze manier is de politiek en de overheid ook direct de gevolgen aan te rekenen. De overheid draagt de directe verantwoordelijkheid voor het migratiebeleid en het integratiebeleid. Een top idee dus!

Arjen Lubach had een goed filmpje over dit onderwerp:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ni28

  Als de wil om te integreren ontbreekt helpt geen cursus tenzij daar harde sancties aan verbonden zijn. DENK verwoordt het zoals het is, geen integratie wel acceptatie. Bezetting, met andere worden dus!

  1. Ritter

   Ni28

   “Als de wil om te integreren ontbreekt helpt geen cursus”

   Zo is het inderdaad. Het begint bij de wil om te integreren……….en die ontbreekt.

   Het fundamentele probleem is dat de islam niet compatibel is met de westerse samenleving/normen/waarden/levenswijze. En dat gaat steeds meer botsen omdat het aantal moslims toeneemt.

   1. Ni28

    Inderdaad vind ik ook dat de islam met christendom niet matched.

 2. Michael

  Klinkt inderdaad als een goed plan. Nog even afwachten tot de plannen straks ook echt bekend zijn… lijkt me volstrekt logisch om een door de overheid gestuurde inburgering te doen. De drang om alles aan de markt over te laten is doorgeslagen, en sommige zaken kunnen beter vanuit de overheid worden geregeld. De zorg is daar ook een voorbeeld van.

 3. HaZ

  Verplichte koppeling integratie aan verblijfsvergunning ! Wil je niet, kan je niet, vertik je het ?….enkeltje land van herkomst.

 4. Ritter

  Allemaal leuk en wel maar verreweg de meeste moslims weigeren te integreren.

  Ze houden vast aan hun islam en bijbehorend gedrag met als gevolg dat zich er een islamitische parallelle samenleving ontwikkeld in Europa. En die word met het jaar groter.

  1. K.Dopper

   Ritter, dat is totale onzin en dat had je ook kunnen weten.

   https://www.cbs.nl/-/media/_pdf/2016/51/column-robin-fransman.pdf

   1. DutchDropveter

    Ik heb ook een top idee de ouders van dopper de rekening van de kogel toesturen. man wat een stuk verdriet, hebben ze je bij joop ook al lang en breed uitgekotst?

    En dopper wat is jou levens doen, mensen het bloed onder de nagels vandaan halen en dan lekker gaan lopen genieten. Deze mensen worden ook wel de ongeneeslijke ziekte van dit land genoemd en dat moet je opruimen toch?

    1. DutchDropveter

     *doel

     Anders gaat deze selectief verontwaardige hond weer slim lopen doen

   2. Leolion

    U bent duidelijk geen ervaringsdeskundige!

 5. Ecoshaarlem

  Komt dat uit de mond van Rutte, dan zal het wel weer gelogen zijn, die man vertrouw ik na het referendum nooit meer!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.